Ένα εγκωμιαστικό άρθρο για την Καλαμάτα

Αφιερώματα Ειδήσεις Μεσσηνία

Ένα εγκωμιαστικό άρθρο για την Καλαμάτα δημοσίευσε, προχθές Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στη στήλη του με τίτλο «Παρεμβάσεις» στην εφημερίδα Real News, ο γνωστός δημοσιογράφος και αρθρογράφος Γιάννης Πολίτης.

Ο Πολίτης έγραψε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Βρέθηκα Σάββατο βράδυ στην Καλαμάτα. Είχα χρόνια να πάω εκεί. Ο γάμος τελείωσε νωρίς, υπήρχε χρόνος μέχρι το τραπέζι και είπα να περπατήσω στο κέντρο της πόλης.

Μόλις βρέθηκα στον πρώτο πεζόδρομο, αν ήμουν ο Βαρουφάκης θα φώναζα δυνατά “Ουάου”. Δεν ήταν μόνο ο δρόμος τέλειος, αλλά όλο το κέντρο της πόλης. Πεντακάθαρα, φαρδιά πεζοδρόμια, χωρίς σπασμένες πλάκες, όλα νοικοκυρεμένα, με άψογη αισθητική. Να μην πω για τα μαγαζιά.

Το Κολωνάκι μού φάνηκε φτωχό μπροστά σε αυτά που είδα. Ο κόσμος στους δρόμους απολάμβανε μία από τις τελευταίες καλοκαιρινές νύχτες, στα ωραία καφέ μπαρ και εστιατόρια. Συνέχισα να περπατώ και βγήκα στην παραλία. Η ίδια εικόνα.

Η Καλαμάτα δεν ανήκει ούτε στο Λουξεμβούργο ούτε στη Γαλλία ούτε στη βόρεια Ιταλία. Είναι μία πόλη της Πελοποννήσου. Στην περιφέρεια, σε άλλες πόλεις – να μη λέμε ονόματα – βάζεις τα κλάματα.

Πώς είναι, λοιπόν, τόσο διαφορετική, όπως είναι και τα Τρίκαλα στη Θεσσαλία; Δεν πέρασε από αυτές τις πόλεις η πολυετής κρίση που τσάκισε τη χώρα; Πώς έγινε και όχι μόνο άντεξαν, αλλά καλυτέρεψαν;

Στην Καλαμάτα έχουν όλοι να σου πουν για το νέο στήσιμο της πόλης μετά τον καταστροφικό σεισμό και τη δουλειά που έκανε εκείνη την περίοδο ο “μυθικός” δήμαρχος Σταύρος Μπένος. Αλήθεια είναι αυτά. Πέρασαν, όμως, 35 χρόνια από τότε και κάποιοι συντήρησαν και βελτίωσαν αυτές τις δομές.

Στην Καρδίτσα μιλούν όλοι για τον καινοτόμο δήμαρχό τους. Αλήθεια είναι και αυτό. Ένας άνθρωπος, όμως, δεν είναι ποτέ αρκετός. Χρειάζεται μία δυνατή ομάδα, ένα κράμα εκλεγμένων ανθρώπων, που δουλεύουν με πάθος, δεν κρύβονται πίσω από τη χρεοκοπία της χώρας και στο τέλος βάζουν τους κατοίκους στο παιχνίδι να αγαπήσουν την πόλη και να τη σεβαστούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *