Υποψήφιος για δήμαρχος Καλαμάτα ο Βασίλης Τζαμουράνης

Uncategorized Ειδήσεις Μεσσηνία

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καλαμάτας, ως ανεξάρτητος, ανακοίνωσε σήμερα  ο πολιτικός μηχανικός, διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Τζαμουράνη είναι η εξής: 

“Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Μετά από 35 και πλέον χρόνια συνεχούς και πιστεύω δημιουργικής υπηρεσίας μου στο δήμο Καλαμάτας, ο κύκλος της υπαλληλικής μου διαδρομής φτάνει στο τέλος του.
Σε όλη αυτή τη μακρά περίοδο είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά από θέσεις ευθύνης ως Μηχανικός στην αρχή , ως Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου αργότερα και ως αναπληρωτής Γενικός
Διευθυντής το τελευταίο διάστημα, με όλους τους δημάρχους των τελευταίων 35 ετών από τον Στ. Μπένο, τον Π. Κουμάντο, τον αείμνηστο Χρ. Μαλαπάνη, τον Γ. Κουτσούλη και τον σημερινό δήμαρχο Π. Νίκα.
Δίπλα τους διδάχθηκα και αποκόμισα πολλά!

Είχα την ευκαιρία και την τιμή να συμμετάσχω στον σχεδιασμό και υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων και δράσεων που άλλαξαν τη ζωή και την εικόνα του δήμου μας και έκαναν την Καλαμάτα αξιοζήλευτη. Από το ρυθμιστικό σχέδιο που καθόρισε και καθορίζει έκτοτε τις στρατηγικές κινήσεις του Δήμου Καλαμάτας ,την κατασκευή της πρώτης μονάδας βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην Ελλάδα, την κατασκευή της Μαρίνας, της Κεντρικής αγοράς , μέχρι την κατασκευή του νέου περιμετρικού δακτυλίου και πλήθος άλλων εξίσου σημαντικών έργων του δήμου μας.

Ο Δήμος Καλαμάτας επένδυσε συστηματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα του Πολιτισμού και εγώ είχα την τύχη να βοηθήσω στην υλοποίηση όλων των έργων υποδομής. Αξέχαστη και ιδιαίτερη για μένα ήταν και η εμπειρία μου στην μετασεισμική ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς του 1986.

Στην πορεία αυτή πέρα από την γνώση, την πείρα και τις εμπειρίες που απέκτησα, είχα την μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσω την λειτουργία της Διοίκησης και να συνεργαστώ με πλήθος αξιόλογων ανθρώπων που
βοήθησαν ενεργά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεγάλων έργων της Καλαμάτας.

Έζησα από κοντά, την προσπάθεια όλων των δημοτικών αρχών που μεταμόρφωσαν την Καλαμάτα σε μία σύγχρονη και ελκυστική πόλη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο Δήμος μας να τιμηθεί με σειρά διεθνών 
και πανελληνίων διακρίσεων. Γνωρίζω όμως και όσα για διάφορους λόγους δεν έγιναν , και όσα πρέπει να γίνουν τόσο στις συνοικίες της πόλης όσο και στις τοπικές κοινότητες, και αυτό αποτελεί για μένα πρόκληση και δέσμευση.

Με αυτά λοιπόν τα εφόδια, και με περίσσια δύναμη που αντλώ από τους συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν και γνωρίζουν πως ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία η θέση του Δημάρχου απαιτεί πρόσωπο που
να διαθέτει γνώση, ικανότητα, εμπειρία και αποτελεσματικότητα, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, με πίστη στην συνεννόηση και την συνεργασία και με διάθεση ειλικρινούς προσφοράς, αποφάσισα να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής ενός ανεξάρτητου, ενωτικού ψηφοδελτίου που θα δώσει με όραμα, ιδέες και σχέδιο όλες του τις δυνάμεις για έναν σύγχρονο αυριανό δήμο.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας για χρηστή, δίκαιη , αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητάς
τους καθώς και των μεγάλων θεμάτων του Δήμου μας και μπορούμε να εγγυηθούμε την συνέχιση της ανοδικής και αναπτυξιακής του πορείας.

Το βασικό πλαίσιο αρχών, στόχων και δεσμεύσεων που φιλοδοξεί να υπηρετήσει ο δικός μας συνδυασμός μας είναι:
ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ, μέσα από τον διάλογο, την σύνθεση διαφορετικών απόψεων , με αντικειμενικό μας πάντα σκοπό, ο Δήμος μας να καινοτομεί
και να προσφέρει σε όλους μας την προοπτική για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ:
 Στην προστασία του απαράμιλλου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.
 Στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή με σεβασμό στο περιβάλλον και στις παραδόσεις του τόπου μας.
 Στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, αξιοποιώντας τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, τα ιδιαίτερα τοπικά μας προϊόντα και τις τοπικές μας επιχειρήσεις.
 Στην εξωστρέφεια και προβολή του δήμου μας αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική ζωή, την πνευματική δημιουργία, τις αθλητικές δραστηριότητες στην πόλη και στα χωριά μας.
 Στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας απέναντι στους αδύναμους συνδημότες μας, ενισχύοντας και επιβραβεύοντας τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά και την αλληλεγγύη.

ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ σε τροχιά προτεραιότητας την «μάχη της καθημερινότητας” αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και ευφυείς εφαρμογές, ώστε ο δήμος μας να γίνει «έξυπνη πόλη» (smart city)
για να επιλύονται με τον συντομότερο και καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των δημοτών μας.

Ν’ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ μία δίκαιη και αναλογική κατανομή των πόρων ανάμεσα στην πόλη, τις συνοικίες της και τις τοπικές κοινότητες και μία ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική στα δημοτικά τέλη που θα προστατεύει τα χαμηλά εισοδήματα και τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη (ανέργους, ΑΜΕΑ κλπ)

ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ στον υπέρτατο βαθμό όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας , ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και χρηματοδοτήσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ανοίξουμε νέους δρόμους για τον δήμο μας στη νέα δεκαετία.

Σήμερα σας καλούμε όλους ,πέρα από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις ν’ αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας, να συζητήσετε μαζί μας, να μας συγκρίνετε και να μας στηρίξετε, για να κάνουμε μαζί τον Δήμο μας
σύγχρονο πρωτοπόρο και την περιοχή μας πολιτιστικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και επενδυτικό προορισμό για Έλληνες και ξένους.

Με ιδιαίτερη τιμή

Βασίλειος Νικολάου Τζαμουράνης
Πολιτικός Μηχανικός, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπλ. Γεν. Διευθυντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *