Σούπερ Λιγκ 2: Ερχονται συλλήψεις για παράνομους στοιχηματισμούς !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Έρευνα της Interpol για χειραγωγημένους αγώνες στη Σούπερ Λιγκ 2 – Εχουν εντοπιστεί 47 ύποπτοι, μεταξύ αυτών και τρεις πρόεδροι ΠΑΕ !

Δώδεκα χρόνια μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του «Koriopolis», το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο μάτι των ερευνών, με επίκεντρο και πάλι τη Σούπερ Λιγκ 2.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία έχει μπει στο στόχαστρο της Interpol, η οποία από τον περασμένο Απρίλιο έχει στα χέρια της στοιχεία για παράνομους στοιχηματισμούς μέσω χειραγωγημένων αγώνων. Στοιχεία που εν αντιθέσει με το «Koriopolis», όπου όλοι οι κατηγορούμενοι –πλην ενός– κηρύχθηκαν αθώοι, φαντάζουν ακράδαντα.

Σε συνεργασία με την ελληνική οικονομική αστυνομία, τη διασταύρωση στοιχείων των φακέλων της εταιρείας «Sportradar» που ασχολείται με στοιχηματικές απάτες και την παρακολούθηση φυσικών προσώπων, έχουν εντοπιστεί 47 ύποπτοι, μεταξύ αυτών και τρεις πρόεδροι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2.

Οι υπόλοιποι πρόκειται κυρίως για μπουκμέικερ, αλλά και παράγοντες με θεσμικό ή όχι ρόλο στις ομάδες. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό είναι θέμα χρόνου μετά τις κατ’ οίκον έρευνες (περίπου 30) και τις κατασχέσεις κινητών και ηλεκτρονικών υπολογιστών με τις οποίες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος έχει «δέσει» την υπόθεση.

Οι έρευνες έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα και Βόλο και από αυτές φέρεται να προκύπτει κατ’ αρχάς εμπλοκή τριών ομάδων (Παναχαϊκή, Ηρόδοτος και ΟΦ Ιεράπετρας), με διασυνδέσεις με τον Πατρινό φερόμενο ως «εγκέφαλο» διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Interpol εξετάζει ανάλογες παράνομες δραστηριότητες και σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία, Σουηδία και Τσεχία) ενώ στη Χάγη έγινε συνάντηση αθλητικών εισαγγελέων και οικονομικών αστυνομικών, για να συντονιστεί η δράση κατά του οργανωμένου δικτύου παράνομου στοιχηματισμού.