Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα (video & pics)

Ειδήσεις Μεσσηνία

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Τα Άγια Θεοφάνεια σήμερα η Εκκλησία με τη δέουσα τιμή και λαμπρότητα, και η ελπίδα για φώτιση, κυριάρχησε ως μήνυμα. Μέσα σε δύσκολους καιρούς, με την αβεβαιότητα να έχει τη δική της θέση, σε κάθε γωνιά της Επικράτειας και της Πελοποννήσου ήταν όλοι παρόντες στις εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων. Για μια ακόμη χρονιά επίκεντρο το λιμάνι της Καλαμάτας.

Τα Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια κατά την παλιά παραδοσιακή γραφή) είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, που αποτελεί την τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου και εορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου κάθε χρόνο.

Οι εορτές του Δωδεκαημέρου είναι η κατά σάρκα γέννηση, 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα, δεύτερη η Περιτομή, 1 Ιανουαρίου και η Βάπτιση, 6 Ιανουαρίου. Το όνομα Θεοφάνια προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Άγιας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.

Η σημερινή εορτή αποκαλείται επίσης και Επιφάνια, Φώτα ή Εορτή των Φώτων. Φώτα ονομάζονται επειδή όπως λέει στο τέλος το Απολυτίκιο της Εορτής, ήλθε ο Χριστός για να φωτίσει τον κόσμο, μπολιάζοντάς τον και πνευματικά δια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος.

Ξεχωριστός και με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας (youtube.com)

Οι ευχές όλων ήταν προς την ίδια κατεύθυνση για φώτιση και ευημερία. Άλλωστε τόσο για την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και κύρια για την αυτοδιοικητική οι προσδοκίες είναι πολλές από τις νέες αρχές. Μήνυμα με το βλέμμα στο έργο για το καλό των πολιτών και του τόπου.

ΠΗΓΗ: best-tv.gr/