Οι αισχρές σοβινιστικές καταλήψεις σε σχολεία με τη στήριξη πολιτικών κομμάτων !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Το ότι η Ελλάδα έχει μπει εδώ και καιρό στα επικίνδυνα μονοπάτια του εξτρεμισμού το έχουμε γράψει άπειρες φορές από εδώ, αλλά αυτό που συμβαίνει εσχάτως δεν έχει προηγούμενο !

Λοιπόν-όπως είναι γνωστό- τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή, μαζί με άλλες φασιστικές παραφυάδες, βάζει χέρι στο μαθητόκοσμο και στήνει μαθητικές καταλήψεις με θέμα το Μακεδονικό και τη συνθήκη των Πρεσπών ! Και όλα αυτά δυστυχώς με την σχετική ανοχή όλου του πολιτικού κόσμου (ακόμα και η κυβέρνηση που τα καταγγέλλει δεν κάνει τίποτα για να τα σταματήσει).

Μιλάμε τώρα για καταλήψεις που δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε μόνο σοβινιστικές και εθνικιστικές, αλλά, εν μέρη, και φασιστικές καθώς εμφανίστηκαν σε αυτές μεγαλοϊδεατικά και μισαλλόδοξα συνθήματα και, ακόμα χειρότερα, αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά συνθήματα !

Χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είναι ελληνική, η Κύπρος είναι ελληνική και η Μικρά Ασία», ««Αλήτες προδότες πολιτικοί». Είδαμε επίσης συνθήματα υπέρ του ανισόρροπου εθνικοσοβινιστή Κατσίφα  και αναμμένους πυρσούς στα Χρυσαυγήτικα-Χιτλερικά πρότυπα !

https://www.youtube.com/watch?v=XWVpXdUYqHE

https://www.youtube.com/watch?v=05SCmlLaHxE

Παρατηρείστε στο δεύτερο τελευταίο βίντεο-στην Κοζάνη-  τον ηγετικό ρόλο στη διαδήλωση έχει αναλάβει ένας μη μαθητής όπου και διατυπώνει χρυσαυγίτικες θέσεις και που στο facebook  δηλώνει ανοιχτά τη συμπάθειά του προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ φέρεται να έχει στενούς δεσμούς και με τη μητρόπολη Κατερίνης !

Και το χειρότερο όλων ; “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία” (φωτό παραπάνω). Σε ελεύθερη μετάφραση αφού η δημοκρατία είναι προδοτική να την καταργήσουμε και να φέρουμε δικτατορία !

Κατά πρώτον ξεκαθαρίζουμε πως εμείς είμαστε από αρχής κατά όλων των καταλήψεων στα σχολεία και θεωρούμε ότι πρέπει να τιμωρούνται και οι μαθητές που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. To μοναδικό μέσο “στάσης” των μαθητών θα πρέπει να είναι η λευκή απεργία και αυτό μόνο κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους καθηγητές.Ακόμα περισσότερο είμαστε κατά καταλήψεων που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση και την παιδεία που πρέπει να απασχολούν τους μαθητές, όπως οι συγκεκριμένες.

Αυτό λοιπόν είναι το σημαντικότερο, το ότι δηλαδή είναι αδιανόητο οι μαθητές να αντιδρούν με καταλήψεις για ένα θέμα που καμία σχέση δεν έχει με το σχολείο και την εκπαίδευσή τους ! Ακόμα πιο αδιανόητο είναι φυσικά να κάνουν οι μαθητές εξωτερική πολιτική και να εκβιάζουν την όποια κυβέρνηση (ακόμα και αυτήν την τυχοδιωκτική που έχουμε τώρα) να αλλάξει γραμμή και να τους ακολουθήσει !

Ξέρετε όμως πιο είναι το πιο ανησυχητικό ; Ότι οι εθνικοσοβινιστικές καταλήψεις έχουν και την ενεργή υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία με τον Μητσοτάκη  έχει κυλήσει στο σκοτεινό τούνελ του ακραιφνούς εθνικισμού και της Ρωσοφιλίας ! Δεν το πιστεύετε ; Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ καθηγητών που στηρίζει ανοιχτά τις καταλήψεις, την οποία μετά από λίγες ημέρες κατέβασαν…

http://agonaskritis.gr/%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-h-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB/

Και δείτε και τις δηλώσεις του υπερεθνικιστή πρώην Λεπενικού Μάκη Βορίδη που κάνει ακριβώς το ίδιο !

https://www.thepressproject.gr/article/136564/O-Boridis-tassetai-uper-ton-mathiton-pou-diamarturontai-gia-to-Makedoniko

Παρατηρούμε λοιπόν στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ κοινή ρητορική με τον Άδωνη Γεωργιάδη ειδικά με τη φράση πως «δεν θα χαρίσουμε τους…πατριώτες μαθητές στη Χρυσή Αυγή». Με λίγα λόγια και σε ελεύθερη μετάφραση, για να μην πάνε οι μαθητές στη Χρυσή Αυγή, ας υιοθετήσουμε κι’εμείς τις θέσεις και τη ρητορική της Χρυσής Αυγής και ας εκπαιδεύσουμε τη νεολαία μας έτσι !

Ακόμα χειρότερα η ΔΑΚΕ αντιγράφει αυτολεξεί τη φράση του Χρυσαυγίτη βουλευτή Παππά πως «Όταν στις καταλήψεις βλέπεις 45αρηδες μουσάτους καραφλοκοτσίδες με ταγάρια να ηγούνται, τότε έχεις ένα αυθόρμητο προοδευτικό μαθητικό κίνημα. Όταν όμως βλέπεις μαθητούδια με Ελληνικές σημαίες, τότε έχεις υποκινούμενες διαμαρτυρίες σκοτεινών δυνάμεων».

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/274729_me-logia-toy-hrysaygiti-pappa-kleinei-i-anakoinosi-tis-dake-e-elme-thes/nikis

Είπατε τίποτα ; Κατά τ’άλλα δεν χαρίζουν τους μαθητές στη Χρυσή Αυγή, αλλά κάνουν ακριβώς αυτό δημιουργόντας τους αυριανούς χρυσαυγήτες !

Θα μου πείτε τώρα ότι βγήκε ο Μητσοτάκης και καταδίκασε τις καταλήψεις ; Το έκανε μετά από τέσσερις, πέντε ημέρες αφού ξεκίνησαν (λόγω του ντόρου που έγινε ότι η Ν.Δ. στηρίζει καταλήψεις και που το εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση) και ενώ πιο πριν σιωπούσε επιδεικτικά. Αλλά και που το έκανε, καταδίκασε μόνο τις καταλήψεις, αλλά ταυτόχρονα στήριξε την ακραία ατζέντα και ρητορική των μαθητών ως πατριωτικά ευαίσθητη !

Για να μην κοροϊδευόμαστε, θα μπορούσαν ποτέ να στηθούν τέτοιου είδους καταλήψεις χωρίς τη βοήθεια ενός μεγάλου κόμματος που μπορεί να κινητοποιήσει δημάρχους, μητροπολίτες, συλλόγους γονέων κλπ. οι οποίοι με τη σειρά τους κινητοποιούν τους μαθητές (μαζί φυσικά με τους Χρυσαυγήτες) ;

Και ποιο είναι αυτό το κόμμα ; Μόνο η Νέα Δημοκρατία που έχει την απαιτούμενη μαζικότητα για κάτι τέτοιο και με δεδομένο φυσικά ότι οι επίσης πανίσχυροι στην εκπαίδευση Συριζαίοι δεν έχουν κανέναν λόγο να «μαστιγώνουν» την κυβέρνησή τους…

Στην πραγματικότητα όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ολόκληρο αυταρχικό βαθύ κράτος που προσπαθεί να εκπαιδεύσει τη μαθητική νεολαία-τους αυριανούς ενήλικους πολίτες στις ιδέες του σοβινισμού και του εθνικισμού  και με έναν ακραίο τρόπο όπως οι καταλήψεις και τα συλλαλητήρια !

Για τους γνώστες αυτών των θεμάτων εδώ υπάρχουν ομοιότητες με τη Χιτλκερική Γερμανία και άλλα φασιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου ! Υπάρχουν ακόμη ομοιότητες με κομμουνιστική Αλβανία του Χότζα ή και τη Βόρεια Κορέα (του τύπου εμείς οι «ένδοξοι» και οι εχθροί που μας επιβουλεύονται)…

Ωστόσο αυτό στην Ελλάδα αυτά (δηλ. να φανατίζουν τη νεολαία με τέτοιον τρόπο) δεν έχουν τολμήσει να κάνουν στο παρελθόν ούτε καν οι δικτάτορες Μεταξάς και Παπαδόπουλος και τα φασιστικά καθεστώτα τους !

Και ξέρετε γιατί δεν το έκαναν ; Διότι και οι δύο δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα μεγαλοϊδεατικά στην εξωτερική πολιτική για να μην πούμε πως έγερναν περισσότερο προς τη real politic. Ήξεραν λοιπόν πως αν δημιουργήσουν έναν μελλοντικό στρατό ιεροφανατισμένων τζιχαντιστών του εθνικισμού, μπορεί στο μέλλον να μην μπορούν να τους ελέγξουν και να τους δημιουργήσουν προβλήματα στην εξωτερική ή και άλλη πολιτική τους….

Ετούτοι οι σημερινοί όμως φαίνεται πως δεν έχουν όρια σε τίποτα και γι’αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε ανήσυχοι για το τι μέλλον μας επιφυλάσσουν, πόσο μάλλον που γνωρίζουμε ότι όλες οι κομματικές ηγεσίες στην Ελλάδα υπηρετούν τα μεγαλοϊδεατικά σχέδια των Ρώσων νεοφασιστών του Πούτιν.

ΥΣΤ: Για όσους μας θεωρούν υπερβολικούς για τους χαρακτηρισμούς και τις παρομειώσεις μας, δεν έχουν παρά να διαβάσουν το κείμενο της συναδέλφου εκ Θεσσαλονίκης Χριστίνας Ταχιάου με περιγραφές, από όσα αντίκρισε στα μαθητικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε από ανησυχητικές έως ανατριχιαστικές…

https://www.protagon.gr/epikairotita/ellas-ellas-i-tan-i-epi-tas-44341735720

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *