ΔΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 1-1
7′ Έρικσεν, 38 πεν. Γέντινακ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Ένα αρκετά καλό ματς με φάσεις εκατέρωθεν που κράτησε το ενδιαφέρον του τηλεθεατή ως το τέλος, παρότι δεν πρόκειται και για τις ποιοτικότερες ομάδες του τουρνουά.
Οι Δανοί διαθέτουν καλύτερες ομάδες, αλλά και οι Αυστραλοί όντας πολύ σωστοί τακτικά και βγάζοντας καλούς αυτοματισμούς (έργο του εξαιρετικού προπονητή Μπερτ Φαν Μαρβάικ), κατάφεραν να τους φέρουν σε δύσκολη θέση και να πάρουν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.
Οι Σκανδιαναβοί άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ χάρις στη μεγάλη ποιότητα του Έρικσεν (που πάντως στη συνέχεια δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε) και ήταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Το γκολ ωστόσο των Αυστραλών ,με το χαζό πέναλτι που έγινε, άλλαξε όλο το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί θα περίμενε κανείς ότι οι Δανοί θα είναι αυτοί που θα πιέσουν αλλά τελικά οι Αυστραλοί ήταν καλύτεροι και άξιζαν ένα γκολ.
Πρόκειται για ομάδες που-είτε προχωρήσουν, είτε όχι-το σίγουρο είναι ότι “πουλούν ακριβά το τομάρι τους” με όποιον και αν παίζουν. Όσο για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, δίνουμε ένα προβάδισμα στη Δανία διότι θα αντιμετωπίσει στο τελευταίο ματς μια ήδη περασμένη Γαλλία και μπορεί να “τσιμπήσει” έστω έναν βαθμό, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο και ότι η Αυστραλία θα κερδίσει το Περού.
ΓΑΛΛΙΑ-ΠΕΡΟΥ 1-0
34′ Μ’ Παπέ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Ένα ματς από το οποίο περιμέναμε περίπου αυτά ακριβώς που είδαμε και που ήταν δύσκολο να ξεφύγει από τα χέρια των Γάλλων οι οποίοι προς το παρών παίζουν όσο χρειάζεται για να παίρνουν τα παιχνίδια και τους βαθμούς.
Γενικά αμφίρροπο το ματς στο πρώτο ημίχρονο με τους Γάλλους ωστόσο να έχουν περισσότερες φάσεις και σκοράρουν κάποια στιγμή λόγω της μεγαλύτερης κλάσης που έχουν σαν παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς να δει κάτι καλύτερο από τη Γαλλία, απέναντι σε ένα Περού, που ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει, αλλά δεν το είδε.
Το Περού υπερείχε, έδειξε τεχνικές αρετές, έχασε ευκαιρίες, αλλά αποτέλεσμα μηδέν ! Μια ομάδα που θυμίζει πολύ το Μαρόκο…καλή τεχνική κατάρτιση, παίζει, παίζει, δημιουργεί αλλά το γκολ το βλέπει σαν την τρύπα της βελόνας και γι’αυτό αποχαιρέτησε. Λογικό αφού ο ιΓκερέρο και Φαρφάν δεν ήταν στην καλύτερή τους κατάσταση…
Από την άλλη η Γαλλία προκρίθηκε με αυτά τα “μισό-μηδέν” αλλά θα πρέπει να τη δούμε και στα πιο δύσκολα που αρχίζουν στο ματς με τους σκληροτράχηλους Δανούς που θα κρίνει την πρώτη θέση. Θα δείξει κάτι καλύτερο ή θα έχουμε “καρμπόν” του 2016 ;
ΚΡΟΑΤΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 3-0
53′ Ρέμπιτς, 80′ Μόντριτς, 90′ Ράκιτιτς
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Εντυπωσιακό ως αποτέλεσμα, αλλά το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τα εύσημα στην Κροατία για τη σπουδαία μπάλα που έπειξε και μετά να ασχοληθούμε με την παραπαίουσα Αργεντινή.
H ομοσπονδία της Κροατίας δικαιώθηκε απόλυτα στο να αλλάξει προπονητή την ύστατη ώρα των προκριματικών και να φέρει τον Ντάλιτς ο οποίος όχι μόνο πήγε την ομάδα στα τελικά, αλλά και παρατάσσει στο μουντιάλ μια ομάδα άψογη τακτικά που εκμεταλλεύεται στο έπακρον τις τεχνικές δυνατότητες των ποδοσφαιριστών της. Αν μάλιστα ήταν λίγο καλύτερος και ο Μάτζουκιτς, θα βλέπαμε πιο σπουδαία πράγματα.
Όσο για την εικόνα του ματς ; Είδαμε μια Αργεντινή με εγκληματική τακτική, πρώτον με αδύναμο κέντρο απέναντι σε μερικά από τα καλύτερα χαφ της Ευρώπης, με τον τελειωμένο Μασεράνο να παίζει δεκάρι και με “κουφούς” παίκτες όπως ο Ταλιαφίκο, ο Ακούνια, ο Σάλβιο και κυ΄ριως βέβαι αυτόν τον απίθανο 36χρονο τερματοφύλακα Καμπαλέρο ο οποίος είναι επιπέδου championship !
Βεβαίως οι Κροάτες έπαιξαν πρώτα για να διασφαλίσουν το μηδέν πίσω, αφού και η ισοπαλία θα τους βόλευε και έδειχναν γενικά να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα από την αρχή, αν και στο πρώτο ημίχρονο το ματς και οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Ωστόσο μετά την επική γκάφα του Καμπαγιέρο το παιχνίδι άνοιξε και φάνηκε η γύμνια της τραγικής αμυντικής γραμμής των Αργεντινών οι οποίοι κόπηκαν στη μέση !
Τα εξαιρετικά χαφ των Αργεντινών-με πρωτομάστορα τον μεγάλο Μόντριτς και παρτενέρ τον Ράκιτιτς-έκαναν πάρτι και έτσι προέκυψε το τελικό 3-0 που ρεζίλεψε την Αργεντινή η οποία είναι ερείπιο και μάλιστα με τους παίκτες να κάνουν ανταρσία και να ζητούν την αποπομπή του Σαμπάολι. Θα ήταν μια ορθολογική απόφαση μήπως και αλλάξει το κλίμα και κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις, αλλά και να γίνει η Αργεντινή πλέον δεν κρατάει την τύχη μόνο στα δικά της χέρια για την πρόκριση, αφού εξαρτάται και από άλλα αποτελέσματα.