H ωρολογιακή βόμβα και οι τραγωδίες του προσφυγικού

Διακυβέρνηση Διεθνή Ελλάδα Πολιτικά

Ζήτημα χρόνου ήταν δυστυχώς να ζήσουμε και στην Ελληνική επικράτεια μια τέτοια μεταναστευτική-προσφυγική τραγωδία  αφού αυτά έχουν συμβεί και αλλού στην Ευρώπη και επιπλέον η Ελλάδα παραμένει σταθερό ένας κόμβος απ’όπου μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να κινηθούν προς τη δυτική Ευρώπη.

Αξίζει να τονίσουμε πάντως ότι στην παρούσα φάση δεν ωφελεί ούτε η αγοραία πολιτική εκμετάλλευση που κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως ο τύπος που τον εκφράζει) και το ΚΚΕ, αλλά ούτε και η τριτοκοσμική και ύποπτη γραμμή της Ν.Δ. ότι στο όνομα της εθνικής γραμμής και του υποτιθέμενου εθνικού συμφέροντος, απαιτεί να μη μιλάμε και να μην ερευνούμε

Πιστεύουμε ότι το πως και το γιατί έγινε και το αν έχει κάποια ευθύνη το λιμενικό ή το Ελληνικό κράτος πρέπει να ερευνηθεί ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία και να διαβάζουμε τι λέει και ο ξένος τύπος γι’αυτό.

Και μπορεί μεν το Ελληνικό λιμενικό να κάνει γενικά καλά τη δουλειά του και να έχει σώσει  όντως πολλούς μετανάστες από πνιγμό, αλλά από την άλλη υπάρχουν και βάσιμες αναφορές για κακομεταχειρήσεις και παράνομες επανοπροωθήσεις και από τα όργανα της Ε.Ε. και από οργανώσεις όπως η διεθνής αμνηστία, ενώ έγινε και στο CNN ερώτηση στον πρωθυπουργό για ένα παιδί που πνίγηκε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και αυτός τα μάσαγε…

Και αφού μιλάμε για την προπαγάνδα τον Ελληνικών κομμάτων επί του ζητήματος είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΚΕ, και πιο καλυμμένα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, άδραξε την ευκαιρία να κάνει αντιευρωπαίκή προπαγάνδα και εκ του ασφαλούς φυσικά, καθώς όταν δεν είσαι στη θέση των κυβερνόντων μπορείς πολύ εύκολα να λες μεγάλα λόγια και να κουνάς το δάχτυλο, ακόμα και για τόσο δύσκολα και σύνθετα ζητήματα στην αντιμετώπισή τους.

Αυτά που λένε μπορούν μάλιστα να αντικρουστούν πολύ εύκολα και κυρίως γιατί αυτοί υιοθετούν, λίγο ως πολύ, τη γραμμή των ανοιχτών συνόρων για όλους που είναι όμως μια εντελώς προβοκατόρικη και ανορθολογική γραμμή !

Πολύ απλά μια τέτοια πολιτική με ακόμα πιο αθρόα εισροή μεταναστών και προσφύγων θα φέρει υψηλή ανεργία και άνοδο της εγκληματικότητας και κατ’επέκταση άνοδο του ρατσισμού και της ακροδεξιάς παντού στην Ευρώπη.

Και καθώς από την άλλη οι ακροδεξιοί και οι ρατσιστές λένε τα ακριβώς αντίθετα (καθόλου μετανάστες και ειδικά Μουσουλμάνοι, κλειστά σύνορα για όλους) έχουμε να κάνουμε με ένα αντιδραστικό έως φασιστικό δίπολο που το ένα τρέφει το άλλο.

Και η απόδειξη ότι το ένα άκρο τρέφει το άλλο είναι ότι τη μεν μία αντιμεταναστευτική γραμμή την προπαγανδίζουν κυρίως Ρωσόφιλοι ακροδεξιοί και την άλλη γραμμή και την άλλη υποτιθέμενη φιλομεταναστευτική κυρίως Ρωσόφιλοι αριστεροί ! Και μαντέψτε βέβαια ποια φασιστική υπερδύναμη έχει συμφέρον να προπαγανδίζονται…

Το άλλο που επίσης προπαγανδίζουν πολύ είναι ότι πρέπει να καταργηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο2» που είναι επίσης κούφιο και προβοκατόρικο επιχείρημα για τον απλό λόγο ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένα κύματα μετανάστευσης και δουλεμπόρων και με πλήθος μεταναστών που θα πρέπει να μοιράζεται άναρχα σε συγκεκριμένες χώρες.

Αυτό επιπλέον θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια και σε διάσπαση μέσα  στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι γι’αυτό ακριβώς προπαγανδίζεται και απαιτείται  τόσο πολύ από τους αριστεροδεξιούς ρωσόφιλους, αλλά και από ακροδεξιούς.

Κατά τ’άλλα έχουμε να πούμε το προφανές ότι το πρόβλημα αυτό θα συνεχιστεί και θα γίνει και πιο έντονο, δεδομένου ότι στην Αφρική και στην Ασία, απ’όπου προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες, όλο και κερδίζουν έδαφος πολιτική αστάθεια, πολεμικές συγκρούσεις και αυταρχικά καθεστώτα.

Προσθέστε σε όλα αυτά και την κλιματική αλλαγή- που όλοι οι ειδικοί λένε ότι θα σπρώξει ακόμα περισσότερο κόσμο από αυτές τις χώρες στη μετανάστευση-και ο καθένας μπορεί να καταλάβει με τι πονοκέφαλο πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος στο κοντινό μέλος ο αναπτυγμένος κόσμος.

Τι πρέπει να κάνει, έστω μακροπρόθεσμα η δύση, γι’αυτά και τι δράση θα μπορούσε να αναλάβει σε αυτές τις περιοχές του πλανήτη; Δεδομένου ότι η Ρωσία και οι σύμμαχοί της είναι πίσω σχεδόν από κάθε δικτατορία και αναταραχή σε αυτές τις χώρες θα πρέπει ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ευρώπη να συμβάλλουν με διπλωματική πίεση, στρατιώτες και άλλες δυνάμεις ασφαλείας και αυξημένη οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να μειωθεί κάποια στιγμή η μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη (οπότε να σταματήσουν και τραγωδίες σαν της Πύλου) και να μειωθεί όσο γίνεται η Ρωσοκινέζικη επιρροή εκεί.

Αμφίβολο όμως αν θα γίνει κάτι τέτοιο τόσο ενδεδειγμένο διότι πολύ απλά ειδικά  ο ΟΗΕ, αλλά και η Ε.Ε. έχει γεμίσει φανερούς και κρυφούς ρωσόφιλους. Πόσο εύκολο είναι για την Ευρώπη να κινηθεί προς τα εκεί όταν έχει μέσα της το φασίστα Ρωσόδουλο Όρμπαν και άλλα αντιδραστικά κρυφορωσόφιλα καθεστώτα σαν της Ελλάδας και της Κύπρου;

Μα κυρίως υπάρχει ο γλοιώδης κατευναστής του Πούτιν και συμφεροντολόγος Μακρόν ο οποίος έχει προβεί στην Αφρική σε οικονομικές και γεωπολιτικές συμμαχίες με τη δολοφονική Ρωσία του Πούτιν τις οποίες δύσκολα μπορεί θα απαρνηθεί.

  

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *