H καταστροφή του πλανήτη και οι κατώτεροι των περιστάσεων

Διεθνή Πολιτικά

Κάπου ανάμεσα σε ειδήσεις για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία, για το ΕΝΦΙΑ για τη νίκη με 4-0 του Ολυμπιακού, για τα δικαιώματα των gay κλπ., φαντάζομαι θα πήρε το αυτί των περισσοτέρων για τις φωτιές στον Αμαζόνιο και τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχουν για το μέλλον του πλανήτη.

Από τον Αμαζόνιο θυμίζω ότι παράγεται το 20 % του οξυγόνου της ατμόσφαιρας του πλανήτη και έτσι τώρα η ανθρώπινη παράνοια ετοιμάζεται να επιφέρει μια μεγάλη οικολογική καταστροφή στη γη που μπορεί να τη βρούμε μπροστά μας κι’εμείς και οι απόγονοί μας !

Και μιλάμε για ανθρώπινη παράνοια και ανοησία διότι αυτή θα την διακρίνουμε πολύ καθαρά και μόνο, αν δούμε τι συμβαίνει εκεί στη Βραζιλία, την πατρίδα του Αμαζονίου.

Πρώτον αυτές τις εγκληματικές φωτιές συνηθίζουν να τις βάζουν στην περιοχή αγρότες τυχοδιόκτες και μικροϊδιοκτήτες γης για να μπορέσουν να επεκτείνουν τη γη που εκμεταλλεύονται, μέσα στον Αμαζόνιο, και να βελτιώσουν τα οικονομικά τους εις βάρος του πλανήτη !

Δεύτερον πρόεδρος της Βραζιλίας τυχαίνει αυτή τη στιγμή να είναι ένας φασίστας και κατώτατος λαϊκιστής ονόματι Μπολσονάρου ο οποίος για να δικαιολογήσει την ανικανότητά του εκφράζει θεωρίες συνομωσίας (πως της φωτιές της έβαλαν ΜΚΟ για να τον ζημιώσουν πολιτικά!) και φθηνό και κούφιο αντιδυτικό και αντιαποικιακό λόγο προκειμένου να αποκρούσει τις αιτιάσεις της δύσης και τις πρωτοβουλίες της για διάλογο.

Είναι βεβαίως ο ίδιος πολιτικός που νωρίτερα παραδέχθηκε και την ανικανότητα του ιδίου και του κράτους του, λέγοντας πως δεν υπάρχουν χρήματα για να σβηστούν επαρκών οι καταστροφικές φωτιές !

Βλέπετε και η Βραζιλία είναι ένα παρόμοιο κράτος με το Ελληνικό, της λογικής του «Τσοβόλα δώστα όλα» !

Και εκεί, όπως και εδώ, προσφάτως «έσκασε η φούσκα» της ανόδου του βιοτικού επιπέδου με δανεικά και τελικά σήμερα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τους και για τον πλανήτη, το κράτος τους είναι απένταρο και ανίκανο για οτιδήποτε…

Σας θυμίζει τίποτα ; Μα φυσικά την Ελλάδα που όταν χρεοκόπησε, το κράτος είχε μηδέν αποθεματικά για στήριξη. Και έπειτα και η Ελλάδα στράφηκε σε λαϊκιστές και σε ακραίους για να αντιμετωπίσει την κρίση (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΑΝ.ΕΛ. κλπ.), όπως και σε υποτιθέμενους εξωτερικούς εχθρούς που την επιβουλεύονται (βλέπε Γερμανία) !

Έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε πως βρέθηκε αυτός ο Μπολσονάρου στην προεδρία της Βραζιλίας. Αφού έσκασε η «φούσκα» με τα δανεικά και αποδείχθηκε η ανικανότητα και η διαφθορά προηγούμενων κυβερνώντων, όπως ο κεντροαριστερός Λούλα, η αστική τάξη της χώρας προχώρησε ουσιαστικά σε νέες επιλογές ακόμα χειρότερες…

Ένα κομμάτι της στήριξε ως υποψήφιο πρόεδρο έναν ακροαριστερό λαϊκιστή, επιπέδου Τσίπρα, και ένα άλλο κομμάτι της έναν φασίστα, πρώην στρατιωτικό και φιλοχουντικό που είναι ο Μπολσονάρου.

Και γιατί τον Μπολσονάρου ; Πολύ απλά για να μιμηθούν τις ΗΠΑ που έβγαλαν πρωτύτερα ακροδεξιό πρόεδρο που είναι ο Τραμπ

Έτσι ο Βραζιλιάνικος λαός είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κακά, δηλαδή έναν «Τσίπρα» και έναν ανοιχτό φασίστα ! Τελικά επέλεξε τον φασίστα με την ελπίδα ότι αυτός θα τους πεινάσει λιγότερο από τον «πρώτη φορά αριστερά της Βραζιλίας», διότι τουλάχιστον τάσσεται υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Με λίγα λόγια οι πολιτικοί, η αστική τάξη και ο λαός της Βραζιλίας θα κοιμηθούν όπως έστρωσαν, αλλά εδώ το ζήτημα είναι ότι το καταστροφικό περιβαλλοντικό τίμημα θα το πληρώσει αργά ή γρήγορα όλος ο πλανήτης.

Και να ήταν μόνο η Βραζιλία…το γαϊτανάκι της ανόδου του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού περιλαμβάνει και ΗΠΑ και Ιταλία και Ουγγαρία και Φιλιππίνες και Ελλάδα και Βενεζουέλα άλλες χώρες.

Δεν συγκαταλέγουμε βέβαια στους ανερχόμενους λαϊκισμούς τον κανονικό και χρόνιο φασιστικό άξονα που είναι κυρίως Ρωσία και Κίνα και άλλοι δορυφόροι τους όπως Ιράν και Συρία του Άσαντ. Δεν αγνοούμε όμως και ότι όλοι σχεδόν αυτοί οι ανερχόμενοι λαϊκισμοί είναι φιλικοί προς τον Πουτινικό  άξονα.

Καταλήγουμε πάλι στον κοινό παρονομαστή ότι παγκοσμίως (αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο) οι πολιτικοί και οι αστικές τάξεις (από όπου συνήθως προωθούνται αυτοί) όπως και οι «υπέροχοι λαοί» που ψηφίζουν (όπου μπορούν να ψηφίζουν ελεύθερα) είναι κατώτεροι των περιστάσεων !

Γνωστό άλλωστε και αυτό το λαϊκίστικο “βιολί” εδώ στην Ελλάδα με το κανάκεμα του…υπέροχου λαού με το αλάθητο κριτήριο και που πρέπει να τον κατανοήσουμε ότι και αν ψηφίζει και ότι ανόητο και αν πράττει…

Κάπως έτσι είναι λοιπόν τα πράγματα, ειδάλλως δεν θα περιμέναμε μάταια από τον κάθε Μπολσονάρου και Τραμπ ή- ακόμα χειρότερα- από Κινέζους και Ρώσους (βλέπε Τσέρνομπιλ) να νοιαστούν για σωτηρία του πλανήτη.

Το ίδιο δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα από κάτι αριστεριστές ψευτο-οικολόγους (έχουμε και στην Ελλάδα πολλούς τέτοιους) που πιάνονται από τα λιγότερο σημαντικά ζητήματα και «καταπίνουν» τα σοβαρά και τα χειρότερα.

Το πως μάλιστα χρησιμοποιούνται αυτοί οι ψευτο-οικολόγοι (που είναι συνήθως πρώην ακροαριστεροί που φόρεσαν τώρα τον μανδύα του οικολόγου για να εξυπηρετήσουν σκοτεινά συμφέροντα) στην πατρίδα μας προκειμένου να ματαιώνουν μη αρεστές επενδύσεις, είναι ένα μεγάλο θέμα με το οποίο αξίζει να ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά.

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *