Το κανάλι κάνει δεύτερες σκέψεις για το πότε (και αν) θα επιστρέψει το ριάλιτι μόδας…
Αλλαγές σχεδίων για το Star, που όπως όλα δείχνουν βάζει φρένο στην επάνοδο του «Shopping Star». Σύμφωνα με πληροφορίες της Real Life και της Ναταλίας Ανδρικοπούλου, το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης των αρχικών του αποφάσεων για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν.
Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί το ριάλιτι μόδας με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου να επιστρέψει στον αέρα μέσα στον Ιανουάριο ή το πολύ στις αρχές Φεβρουαρίου, φαίνεται πως το πλάνο αυτό δεν θα προχωρήσει άμεσα.
Οι λόγοι πίσω από την καθυστέρηση για την επιστροφή του Shopping Star
Η απόφαση να «παγώσει» η επαναφορά του επιτυχημένου format έχει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, καθαρά οικονομικό υπόβαθρο. Το Star είχε εντάξει το project στο φετινό μπάτζετ, στηριζόταν όμως σε αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση διαφημιστικών εσόδων, που τελικά δεν επαληθεύτηκαν.
Έτσι, το κανάλι εξετάζει σοβαρά να μεταφέρει την επιστροφή του «Shopping Star» για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, επιλέγοντας να περιορίσει τα έξοδα στο τρέχον εξάμηνο.
Το παρασκήνιο της απόφασης
Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή είχε διακοπεί στην αρχή της φετινής σεζόν, ύστερα από εννιά χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, με στόχο να «ξεκουραστεί» το format αλλά και να μειωθεί το συνολικό κόστος προγράμματος. Η επιστροφή του είχε θεωρηθεί δεδομένη για το β’ μισό, ωστόσο πλέον τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Το μόνο βέβαιο είναι πως το Star παραμένει σε φάση επανασχεδιασμού του προγράμματός του, με στόχο να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις του κοινού και στα νέα οικονομικά δεδομένα.
Αν τελικά το «Shopping Star» μείνει εκτός για φέτος, θα μιλάμε για μία μεγάλη απουσία τη φετινή σεζόν στην ελληνική τηλεόραση και το τηλεοπτικό κοινό ήδη αναρωτιέται αν η Ηλιάνα Παπαγεωργίου θα φορέσει ξανά σύντομα τα… τακούνια της ως «shopping coach», με την ίδια πάντως να μην απαντά σε σχετικές ερωτήσεις που της έγιναν πρόσφατα.
ΠΗΓΗ: www.youweekly.gr