Για όσους παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα της Αλβανίας είναι γνωστό ότι ο Φρέντι Μπελέρης στράφηκε στο δεξιό κόμμα του 80χρονου Σαλί Μπερίσα (που επανήλθε απρόσμενα στην αρχηγία) για να αντιμετωπίσει τον θανάσιμο εχθρό του Έντι Ράμα που υποτίθεται ότι τον διώκει και τον συκοφαντεί και αυτόν και όλη την Ελληνική μειονότητα.
Για το λόγο αυτό λοιπόν σύσσωμο το Ελληνικό πολιτικό καθεστώς, που τόσο αγαπάει τον πρώην τρομοκράτη της ΜΑΒΗ και πλέον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μπελέρη, αγάπησε ξαφνικά τον Μπερίσα που κάποτε θεωρείτο και αυτός εχθρός του έθνους !
Χαρακτηριστικό δε ότι ίδιος ευρωβουλετής Μπελέρης έχει κάνει και μια απίστευτη κωλοτούμπα παίρνοντας θέση υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. και προφανώς κατ’εντολή Μητσοτάκη για να θολώσει τα νερά !
Όλος αυτός ο τυχοδιωκτισμός τιμωρήθηκε τελικά από τους ίδιους τους βορειοηπειρώτες οι οποίοι καταψήφισαν Μπερίσα και Μπελέρη και πήγαν στον Ράμα σε ποσοστό 60 % και παραπάνω !
https://happenednow.gr/i-elliniki-meionotita-sti-voreia-ipeiro-gyrise-tin-plati-tis-ston-beleri/
Εδώ δηλαδή δεν εκτίθεται μόνο ο Μπελέρης και η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη που έκανε βουλευτή έναν αμφιλεγόμενο τύπο, πρώην τρομοκράτη και καταδικασμένο για διαφθορά, αλλά και όλο αυτό το πολιτικό και δημοσιογραφικό που έχει πείσει τους Έλληνες ότι ο Ράμα καταπιέζει τους Έλληνες στην Αλβανία.
Διότι πολύ απλά όποιος καταπιέζεται από ένα πολιτικό καθεστώς δεν παέι αν μη τι άλλο να ψηφίσει τον καταπιεστή του !
Σε αυτή την καταπίεση και στο θέμα Μπελέρη στηρίχτηκε άλλωστε η Ελληνική διπλωματία για να τρενάρει με άτυπο βέτο-έστω και προσωρινό- την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. , κάτι που δεν χειροκρότησαν μόνο οι σωβινιστές και οι εθνικιστές.
Και όσο για το γιατί συμβαίνουν αυτά τα κωμικοτραγικά στην Ελληνική εξωτερική πολιτική, πιστεύουμε ότι δεν είναι μόνο κατάλοιπα μεγαλοϊδεατικής-σωβινιστικής Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Είναι και ένα βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης του διπρόσωπου Μητσοτάκη να φρενάρει την ακραιφνώς φιλοδυτική πολιτική της Αλβανίας και να τη σπρώξει και αυτή σιγά, σιγά σε ανατολικούς φασισμούς τύπου Ρωσίας και Κίνας ή και κατευθείαν στην αγκαλιά της Τουρκίας !
Το ίδιο κάνει η κυβέρνηση ύπουλα και με τη Βόρεια Μακεδονία, μη εφαρμόζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών και καταγγέλοντας ταυτόχρονα αυτή τη χώρα για τις όποιες παραβιάσεις κάνει αυτή με τη σειρά τηε.
Έτσι βλέπουμε πλέον εκεί την υπερδεξιά κυβέρνηση του Μιτσκόσκι να στρέφεται σε Ρωσόφιλες χώρες όπως η Κίνα, η Ουγγαρία και η Τουρκία και την ίδια στιγμή αυτό τον λαό να ριζοσπαστικοποιείται δυστυχώς πιο εθνικιστικά, λόγω των συνεχόμενων υποχωρήσεων χωρίς αντίκρισμα.