Έληξε σήμερα Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite” το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, ενώ θα διαρκέσει έως αύριο.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνε:
1. Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών.
2. Συνέδριο.
3. Σεμινάρια που αφορούν στην γευσιγνωσία ελαιολάδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, που απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
4. Το διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδου Kalamata Olive Oil Awards 2018, υπό την εποπτεία αναγνωρισμένου πάνελ.
5. Ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά.
Τα Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς αποτελούν τον σημαντικότερο θεσμό για τον κλάδο της ελαιοκομίας σε όλες τις Μεσογειακές χώρες. Για αυτό σχεδιάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια με βάση της αναπτυξιακές και δημιουργικές δυνατότητες που διαθέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς αλλά και με διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ” στην πόλη της Καλαμάτας.
Το e-Περιοδικό “ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ”, παραβρέθηκε στο Φεστιβάλ, επισκέφθηκε πολλά περίπτερα και παρακολούθησε και κάποια από τα σεμινάρια όπως πχ FoodPairing (συνδυασμός ελαιολάδου με φαγητά), Γευσιγνωσία Ελαιολάδου κλπ.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση….