28η Οκτωβρίου και το σήμερα: Ο φασισμός είναι μέσα στο σπίτι μας !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα χορταίνουμε από παχιά αντιφασιστικά λόγια και διθυράμβους και από τους ελεεινούς πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων και παρατάξεων και από τα ΜΜΕ και γενικά από όλους τους παρατρεχάμενους και λιμοκοντόρους του Ελληνικού βαθέως κράτους που παριστάνουν τους δημοκράτες και τους πατριώτες !

Μπορεί όμως κανένας να δει ξεκάθαρα το σήμερα, όπως για παράδειγμα το που βρίσκεται και πως εκφράζεται σήμερα ο διεθνής και ντόπιος φασισμός, τι προσπαθεί να πετύχει, αλλά και το ποια η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στο σημερινό παγκόσμιο γίγνεσθαι ;

Κατά πρώτον ο φασισμός στην εποχή μας δεν εκφράζεται μόνο από τον-παγκοσμίως κατάπτυστο μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο- νεοχιτλερισμό-Χρυσαυγητισμό, ούτε καν μόνο από φασιστικές παρατάξεις που αποφάσισαν κάποια στιγμή να κινηθούν κοινοβουλευτικά (πχ. Λεπέν στη Γαλλία και χουντικά κατάλοιπα της Ελλάδας, όπως Καρατζαφέρης, Βελόπουλος κα.).

Εκφράζεται-αν δούμε πρώτα τα της Ελλάδας-ύπουλα ενίοτε και με τον μανδύα του αριστερού αγωνιστή που κόπτεται για τον λαό (πχ. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνηδες, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κα.) ή και με μια μαυροκόκκινη μίξη των δύο άκρων (πχ. Ρουβίκωνας, Πυρήνες της φωτιάς) ή ακόμα και με τον μανδύα του φιλελεύθερου (πχ. Τζήμερος) !

Ο διεθνής φασισμός  εκφράζεται σήμερα και ως αντιιμπεριαλιστικός και φιλειρηνικός, όπως περίπου και ο προπολεμικός φασισμός εκφραζόταν ως αντιαποικιακός, χτυπώντας τότε κυρίως την αποικιακή πολιτική και τα αντίστοιχα εγκλήματα  Βρετανών και Γάλλων.

Δηλαδή ο σημερινός φασισμός χτυπάει τις όποιες ιμπεριαλιστικές τάσεις, τα λάθη και γενικά τα όποια τρωτά σημεία των δυτικών δημοκρατικών χωρών (κυρίως ΗΠΑ, χωρών Ευρωπαϊκή Ένωσης και Ισραήλ) προκειμένου να στρέψεις τις μάζες εναντίον τους και εν τέλει να παρουσιάσει τους σύγχρονους φασίστες ως δυνάμεις του καλού και απελευθερωτές.

Πάμε λοιπόν εδώ στο πιο σημαντικό συμπέρασμα, δηλαδή το ότι οι βασικές δυνάμεις που εκφράζουν τον σύγχρονο φασισμό-αυταρχισμό δεν είναι άλλες από την Ρωσία και την Κίνα, συν τους όποιες ευκαιριακές χώρες συμμάχους τους, ανά τον κόσμο.

Η μεν Ρωσία προσπαθεί για την παγκόσμια κυριαρχία της κυρίως γεωπολιτικά (και πάντα με κτηνώδη βία και προβοκάτσιες ανά τον κόσμο) ενώ η Κίνα κυρίως οικονομικά και εμπορικά.

Το πως και το γιατί το έχουμε αναλύσει και άλλες φορές σε αυτό το site, αξίζει όμως να πούμε αυτό που λίγοι καταλαβαίνουν ακόμα και διεθνώς. Δηλαδή ότι αυτές οι χώρες εξακολουθούν να κυβερνώνται από αδίστακτους κομμουνιστές, έστω και στην αναθεωρητική μορφή τους.

Με λίγα λόγια ο κομμουνισμός κατέρρευσε αναμφίβολα ως σύστημα, αλλά οι κομμουνιστές συνεχίζουν να κυβερνούν αυτές τις δύο μεγάλες δυνάμεις, να προσπαθούν για παγκόσμια κυριαρχία και να είναι πιο επικίνδυνες από ποτέ !

Και μπορεί διεθνώς η μάχη κατά αυτού του ιδιότυπου αυταρχισμού να έχει πολλές μεταφράσεις και να προβλέπεται μακροχρόνια (όπως και η αντιφασιστική μάχη που εκφράστηκε τελικά κάποτε μέσα στον β’ παγκόσμιο πόλεμο και κερδήθηκε), αλλά στην Ελλάδα έχει ήδη χαθεί και χωρίς καν να δοθεί μάχη !

Η πρώην ακραιφνώς φιλοδυτική χώρα μας πέρασε ύπουλα (από την εποχή του πρώην τροτσκιστή και ηγέτη της κομμουνιστικής ομάδας «Ασπίδα» Ανδρέα Παπανδρέου) στο στρατόπεδο του Σοβιετικού αυταρχισμού  και εν συνεχεία του Ρώσικου  αναθεωρητικού αυταρχισμού !

Από τότε λοιπόν πολύ λίγες κυβερνήσεις (όπως του Κωνστ.Μητσοτάκη και μόνο εν μέρει του Σημίτη) ήταν πραγματικά φιλοδυτικές στη χώρα μας και σήμερα έχουμε φτάσει ούτε λίγο, ούτε πολύ στην απόλυτη κυριαρχία Ρωσίας και Κίνας και όλων των πολιτικών, των ολιγαρχών, και των ανθρώπων που τις εκφράζουν, στον πολιτικό κόσμο και στα ΜΜΕ !

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, τουλάχιστον σε τόσο υπερβολικό βαθμό, αν και το κάποτε κατεξοχήν κόμμα της φιλοδυτικής αστικής τάξης, η Νέα Δημοκρατία, δεν περνούσε κάποια στιγμή στα χέρια ενός πράκτορα της Ρωσία του Κώστα Καραμανλή (ανιψιού μάλιστα ενός από τους πιο ιστορικά φιλοδυτικούς ηγέτες της χώρας μας) !

Ναι, αγαπητοί συνέλληνες ! Καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι κουμάντο στην Ελλάδα της κρίσης και της παρακμής  πλέον κάνουν οι Σαββίδηδες, οι Μαρινάκηδες, οι Κοκκαλαίοι, οι Μπόμπολες, η COSCO, η Gazprom και γενικά οποιοσδήποτε άνθρωπος και οτιδήποτε κεφάλαιο σχετίζεται με άμεσα ή έμμεσα με Ρώσους και Κινέζους !

Η δε φιλοδυτική ή ντόπια αστική τάξη της χώρας είναι τόσο υποτελής που συνήθως υποκύπτει και αυτή στους νεοφεουδάρχες ή συνεργάζεται ευκαιριακά και τυχοδιωκτικά μαζί τους.

Γι’αυτό και οι φιλοδυτικοί πολιτικοί  που έχουν απομείνει ακόμα (και μέσα στις κυβερνήσεις) είτε υποτάσσονται και σιωπούν (πχ. Άδωνης Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη), είτε τελικά υπηρετούν και αυτοί τα συγκεκριμένα συμφέροντα (πχ. Δένδιας, Χατζηδάκης).

Η δημοκρατία είναι πλέον βαριά τραυματισμένη στην Ελλάδα. Πχ. τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση γράφονται και στέλνονται απευθείας από τα κόμματα (κυρίως από τη Ν.Δ. δηλαδή που πλέον τα ελέγχει) και είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να υπηρετούν τη συγκεκριμένη προπαγάνδα σε όλα τα επίπεδα !

Γι’αυτό και κάθε ουδέτερη οπτική γωνία έχει πάει περίπατο (και ενώ τα άλλα δημοκρατικά κράτη την τηρούν αρκετά στις ειδήσεις) και γι’αυτό τα περισσότερα δελτία θυμίζουν περίπου Ρωσία ή Βορ.Κορέα με τον τρόπο που μεταδίδουν τις ειδήσεις (και ιδιαίτερα βέβαια όταν μιλάμε για εθνικά θέματα)…

Ακόμα και στο γραπτό τύπο και στο ίντερνετ που τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα και δεν υπάρχει λογοκρισία, οι αιρετικές ή αντικαθεστωτικές πολιτικές απόψεις (όπως οι δικές μας) δυστυχώς σπανίζουν…

Όσο για τη γεωπολιτική στάση της Ελλάδας και τις αντίστοιχες απόψεις των Ελλήνων στην εποχή μετά τον ψυχρό πόλεμο, τι να πούμε ; Ακόμα χειρότερα και σχεδόν πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας !

Υπέρ του κομμουνιστοσυμμορίτη Μιλόσεβιτς και του Σέρβικου εθνικισμού στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Υπέρ του διαμελισμού Ουκρανίας, Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν από τους Ρώσους φασίστες του Πούτιν (και τους Αρμένιους υποτελείς φίλους τους στο τελευταίο). Υπέρ των ισλαμοφασιστών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και (τουλάχιστον για ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού) υπέρ ακόμα και της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους και αλλού !

Και αν πάμε και στα πιο πρόσφατα, αναφανδόν υπέρ του γενοκτόνου  Άσαντ και του συμμάχου του Πούτιν στη Συρία και σε  επίσημη συμμαχία με τον κτηνώδη δικτάτορα Αλ Σίσι της Αιγύπτου, όπως και με τον όμοιό του Χαφτάρ της Λιβύη εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.

Και τέλος προκλητική ασυλία από το κράτος σε Γκιουλενιστές ισλαμοφασίστες πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα (αλλά και άλλους αντιτούρκους), καθότι στην Ελλάδα «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» !

Είναι αυτή η Ελλάδα που πάντα, μέσω των κυβερνήσεων της, πιέζει  τελευταία για να μην υπάρχουν περαιτέρω κυρώσεις και ψηφίσματα κατά Ρώσων και Κινέζων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ (κυρίως Τσίπρας και Μητσοτάκης) και αυτή που τα ΜΜΕ της απέκρυψαν από τον λαό τις ευθύνες των κινέζων κομμουνιστών στην εξάπλωση του δολοφονικού κορονοϊού !

Επίσης είναι φυσικά οι ίδιοι διαμορφωτές της Ελληνικής κοινής γνώμης που έχουν καταφέρει να θεωρείται ο αρχιφασίστας Πούτιν δημοφιλέστερος ξένος ηγέτης και η Κίνα πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας !

Οι ίδιοι δε διαμορφωτές  καλλιεργούσαν τον τυφλό αντιαμερικανισμό σε αυτόν τον λαό, μέχρι που στις ΗΠΑ ανέβηκαν στην εξουσία ρωσόφιλοι ή έστω υφεσιακοί προς τον Πούτιν (Τραμπ, Ομπάμα) και στην Ελλάδα ξέσπασε οικονομική κρίση που έπρεπε να φορτωθεί σε μια ξένη δύναμη. Οπότε τότε η εθνική γραμμή μεταβλήθηκε σε αντιγερμανική και πλέον η Γερμανία και η Μέρκελ είναι αυτοί που φταίνε για όλα τα δεινά της Ελλάδας και του πλανήτη !

Βλέπετε όποιος αντιστέκεται έστω και στοιχειωδώς στα νέα αφεντικά της χώρας στοχεύεται από τους νεοφεουδάρχες του πολιτικού κόσμου, που ελέγχουν τα περισσότερα ΜΜΕ, ως νούμερο ένα εχθρός της χώρας και της ανθρωπότητας…

Υπάρχει φυσικά και ο προαιώνιος εχθρός του έθνους η Τουρκία και ο αιώνιος αντιτουρκισμός. Πρώτον όμως, η Τουρκία είναι μια τοπική αυταρχική ιμπεριαλιστική δύναμη και όχι φυσικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πλανήτη, όπως εσκεμμένα μας την παρουσιάζουν εδώ.

Δεύτερον ακόμα και ο προαιώνιος αντιτουρκισμός χρησιμοποιείται κατά το δοκούν για την επίτευξη άλλων βρώμικων σκοπών. Πως αλλιώς λοιπόν μπορεί να παρουσιάζεται ο Λαβρόφ, που μας επισκέφθηκε χθες ως αντιτούρκος, τη στιγμή που η Ρωσία είναι ο πιο ανοιχτός μεγάλος γεωπολιτικός σύμμαχος της Τουρκία ;

Άλλωστε είναι βέβαιο ότι αν επιτευχθεί ο σκοπός της πλήρους απορρόφησης του Ερντογάν από τη Ρωσία, τότε θα ξαναρχίσουν αργά ή γρήγορα οι Ελληνοτουρκικές φιλίες, τα ζεϊμπέκικα και τα τουρκοσίριλ !

Εν κατακλείδι ο σύγχρονος φασισμός όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί, αλλά είναι μέσα στο σπίτι σου, κάνει ότι γουστάρει και έχεις γίνει ευχαρίστως και υποτελής του, αγαπητέ…παντογνώστη, ψευτοεπαναστάτη  Ελληνάρα !!

Και ακόμα και αν ξυπνήσεις κάποτε (που δεν το βλέπω), τη μάχη την έχεις χάσει ! Το μέλλον σου είναι η φτώχεια και η υποτέλεια, καθώς ακόμα και στην περίπτωση που, με κάποιον τρόπο, προκύψει στην Ελλάδα μια φιλοδυτική πατριωτική και φιλοαναπτυξιακή κυβέρνηση θα είναι από δύσκολο έως αδύνατον, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, να πατήσει πόδι και να αντιταχθεί στους Ρωσοκινέζους νεοαποικιοκράτες που έχουν ελέγξει και περικυκλώσει από κάθε άποψη τη χώρα μας !

 

 

image_pdfimage_print