Το πολιτικό καθεστώς κυλάει στον αυταρχισμό ! – Fake news από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία

Πόσοι έμαθαν άραγε ότι η Ελλάδα έχει φέτος καταποντιστεί στη θέση 108 στην παγκόσμια κατάταξη ελευθερίας (η χειρότερη θέση στην Ε.Ε.) του τύπου και ότι έχει χάσει 38  θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ;

Υποθέτω το άκουσαν ή το διάβασαν αρκετοί, παρότι τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, αλλά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων έκαναν ότι μπορούσαν για να το αποκρύψουν !

https://www.lifo.gr/stiles/daily/eleytheria-toy-typoy-stin-ellada-ntropiastiki-protia-me-problimatika-kritiria

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα όσα φιλοκυβερνητικά μέσα και αρθρογράφοι που ασχολήθηκαν με το θέμα επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη συγκεκριμένη κατάταξη και τα κριτήρια της και να τη βγάλουν παντελώς αναξιόπιστη προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Από την άλλη και κάποια αντιπολιτευόμενα κόμματα και που ασχολήθηκαν με το θέμα (δες ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική λύση) δεν φημίζονται για τη δημοκρατικότητά τους αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Οι υπερασπιστές της κυβέρνησης λοιπόν αμφισβητούν τη συγκεκριμένη κατάταξη που βγάζει η Μ.Κ.Ο. «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» (Δ.Χ.Σ.) με γενικά σαθρά επιχειρήματα, όπως ότι είναι αρκετά ψηλά σε αυτή την κατάταξη κάποιες χώρες του τρίτου κόσμου ή με το ότι τα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου συμμετέχουν στην έρευνα και είναι και πιο ψηλά από την Ελλάδα !

Όμως αυτή η έρευνα προσμετρά μόνο την ελευθερία του τύπου και όχι άλλα ανθρώπινα δικαιώματα (πχ. επικαλέστηκαν κάποιοι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ που καταπατούνται σε κάποιες χώρες που είναι ψηλά στην κατάταξη), ούτε φυσικά την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη μιας χώρας.

Από την άλλη το ότι ένα κράτος δεν αναγνωρίζεται διεθνώς (Βόρεια Κύπρος) δεν το κάνει απαραίτητα και αυταρχικό, καθώς άλλωστε είναι γνωστό ότι το λεγόμενο ψευδοκράτος στη Βόρεια Κύπρο είναι σαφώς πιο δημοκρατικό από την ίδια την Τουρκία 

Άλλο σαθρό επιχείρημα που ακούστηκε από κυβερνητικό εκπρόσωπο και φιλοκυβερνητικούς είναι η αμφισβήτηση της μεθοδολογίας της έρευνας. Ωστόσο εκεί πιάστηκαν αδιάβαστοι καθώς αυτή τη μεθοδολογία των Δ.Χ.Σ. τη βρίσκει κανείς πολύ εύκολα στο ίντερνετ

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85

Άλλα λαϊκίστικα επιχειρήματα πως ότι οι Μ.Κ.Ο. είναι αριστερές και ευνοούν τα αριστερά κόμματα ή ότι είναι όργανα του Σόρος είναι φυσικά ανάξια απάντησης και απλού σχολιασμού…

Και στην τελική, ακόμα και αν αυτή η κατάταξη δεν είναι 100 % αντιπροσωπευτική είναι προφανές σε όποιον βλέπει πέρα από το δάχτυλό του ότι πλέον υπάρχει πρόβλημα και ότι το πολιτικό καθεστώς κυλάει στον αυταρχισμό !

Πριν όμως αναλύσουμε το γιατί συμβαίνει αυτό ας πούμε κάποια πράγματα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του «φιλελεύθερου» Μητσοτάκη σε ότι αφορά την ελευθερία του τύπου που εξηγούν πολύ λογικά τα αίτια που μας έφεραν σε αυτή την προβληματική κατάταξη.

  • Η συγκεκριμένη κυβέρνηση κυβερνάει ακόμα με έναν σχεδόν φασιστικό νόμο (νόμο Παππά) έμπνευσης του ΣΥΡΙΖΑ (τον οποίο βέβαια τότε κατήγγειλαν ως αντιδημοκρατικό) που αφορά το τηλεοπτικό τοπίο και μέσω αυτού πέτυχε να ελέγξει όλα σχεδόν τα μεγάλα κανάλια και να δέχεται ελάχιστο έλεγχο και αντιπολίτευση στην τηλεόραση, αλλά και να εμποδίζει τη δημιουργία νέων μεγάλων καναλιών
  • Η λίστα Πέτσα που με βάση αυτή μοιράστηκε άφθονο χρήμα σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες τα οποία βέβαια σε αντάλλαγμα δεν θα πρέπει να κάνουν ιδιαίτερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη.
  • Ο αμφιλεγόμενος νόμος του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα με σκοπό «Την ποινικοποίηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων (fake news),ικανών να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία».                                                                                                                             Μια διάταξη που προφανώς και μπορεί να αποδειχτεί άκρως προβληματική και επικίνδυνη, καθώς που σηκώνει πολλές και δυσοίωνες ερμηνείες που μπορούν να γίνουν εργαλείο λογοκρισίας και διώξεων δημοσιογράφων
  • Η νέα πρόσφατη διάταξη με την οποία κινδυνεύουν με κλείσιμο πολλές εφημερίδες-και κυρίως οι μικρότερες- και βάσει της οποίας δεν μπορούν να λειτουργούν εφημερίδες χωρίς να έχουν διευθυντή έκδοσης, διευθυντή σύνταξης και επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη επαγγελματικών ενώσεων δημοσιογράφων (δηλ. κυρίως της ΕΣΗΕΑ).                                                                 Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι την εφαρμογή του νέου νόμου θα αναλάβει το διακομματικό λογοκριτικό Ε.Σ.Ρ. (!) το οποίο θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει πρόστιμα και «λουκέτα» σε όσους δεν συμμορφώνονται !

Μάλιστα στην  εν λόγω έκθεση των Δ.Χ.Σ τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα αναφέρονται ρητά και παρόλα αυτά η αυταρχική κυβέρνηση και τα πληρωμένα ή απλά αφελή τσιράκια της έχουν το θράσος να βγουν και να την αμφισβητήσουν, χωρίς να δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις.

Μαζί με αυτά αναφέρεται επίσης  και η ακόμα ανεξιχνίαστη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και σημειώνεται πως για κάποιο λόγο εμποδίζεται από κάπου  ψηλά η έρευνα !

Για όλα αυτά λοιπόν τα αναμφισβήτητα πεπραγμένα τους κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της δεν έχουν να μας πουν απολύτως τίποτα και μάλιστα, παρά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…

FAKE NEWS ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ !

Στην προσπάθεια του να αποδυναμώσει την έρευνα των Δ.Χ.Σ. ο κυβερνητικό εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε μια ανάρτηση με fake news στα social media, ισχυριζόμενος πως «τα πορίσματα της έκθεσης του Media Pluralism Monitor (υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης) δείχνουν ότι, όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών με μεγάλη παράδοση και ταυτόχρονα υπολειπόμενη ελαχίστων”  !!

Πρόκειται για μια ψευδή και διαστρεβλωμένη είδηση που κυκλοφόρησε από χρήστες των social media και από εκεί την υιοθέτησε άκριτα και την πόσταρε  ο…αξιότιμος  κύριος Οικονόμου !

Διαβάστε αναλυτικά επί του θέματος παρακάτω και τα σχόλια δικά σας…

https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/05/10/coe-freedom-of-expression-2021-misinformation/

ΓΙΑΤΙ ΚΥΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ;

Για να απαντήσουμε σε αυτήν, την για εμάς εύκολη ερώτηση, πρέπει να διακρίνουμε πρώτα ότι τελικά αυτό δεν είναι τόσο πρόβλημα ενός κόμματος ολοκληρωτικού κόμματος ή ενός αυταρχικού ηγέτη.

Για παράδειγμα η άκρα αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ ,ΚΚΕ) είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη παράδοση ολοκληρωτισμού και αυταρχισμού, αλλά γιατί από την άλλη ένα κόμμα χωρίς τέτοια παράδοση (Ν.Δ.) και ένας πολιτικός που προέρχεται από δημοκρατικών φρονημάτων οικογένεια (Μητσοτάκης), φτάνουν να κυλούν και αυτοί στον αυταρχισμό ;

Η απάντηση είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα συγκεκριμένο εντελώς σάπιο και παρηκμασμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα και βαθύ κράτος (κυρίως μετά τη δεκαετία 80′) που ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα κυλήσει στον αυταρχισμό, ανεξάρτητα το ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός θα είναι στην εξουσία !

Αυτό το βαθύ κράτος είναι το ίδιο που σαμποτάρει για δεκαετίες την παραγωγικότητα, τη βιομηχανία και την εκπαίδευση στη χώρα μας και αυτό που έφερε μια επώδυνη δεκάχρονη οικονομική κρίση και έριξε το ανάθεμα γι’αυτήν στους εταίρους μας στην Ευρώπη !

Είναι αυτό το καθεστώς που διατηρεί για χρόνια στενές και αγαστές γεωπολιτικές και οικονομικές σχέσεις με τα αυταρχικά καθεστώτα Ρωσίας και Κίνας και εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντά τους και όλων των ανθρώπων της ουσιαστικά εις βάρος της χώρας και που διαμορφώνει αντιδυτικά την κυρίαρχη προπαγάνδα στη χώρα μας.

Αυτό που ξεσήκωσε δύο φορές και συμμετείχε σε αυτό το σχεδόν φασιστικό εθνικιστικό κίνημα του Μακεδονικού και που έβαλε στη Βουλή τους ναζιστές τραμπούκους της Χρυσής Αυγής τους οποίους ακόμα και σήμερα αρνείται να βγάλει εκτός νόμου !

Ένα τέτοιο σαθρό διακομματικό καθεστώς ήταν επόμενο ότι κάποια στιγμή θα καταφύγει στον αυταρχισμό (Πουτινισμό που τους εμπνέει) προκειμένου να διατηρεί την εξουσία του με κάθε τρόπο, αλλά και ώστε το κάθε κόμμα-φράξια του συστήματος να επιβάλλεται πάνω στο άλλο !

Και φυσικά αυτός ο αυταρχισμός καλύπτει και την αδυναμία και ανικανότητά αυτού του καθεστώτος στο να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν ολοένα και περισσότερο στο Ελληνικό και διεθνές πολιτικό σκηνικό (δες πχ covid και πόλεμος Ουκρανίας και συνέπειες).

Με λίγα λόγια οι Μητσοτάκηδες και οι Τσίπρες-και όλα αυτά τα φρούτα της νέας πολιτικής εποχής-χρειάζονται τον Πουτινισμό και τον Ορμπανισμό προκειμένου να πείθουν τον κόσμο ότι είναι μεγάλοι και χρήσιμοι ηγέτες. 

Ο πρώτος για να γίνεται πιο πιστευτός στο πόπολο ότι είναι φιλελεύθερος, εκσυγχρονιστής και ευρωπαϊστής και ο δεύτερος για να πείθει τους δικούς του ότι είναι αυτός ο ηγέτης που θα διώξει τους άχρηστους της δεξιάς και θα ξαναφέρει μια…φιλολαϊκή κυβέρνηση κλπ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *