Μέγιστη ντροπή με Πούτιν στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Μεσσηνία
Μόλις διαβάσαμε την είδηση ότι το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (που εδρεύει- μεταξύ άλλων- και στην Καλαμάτα) πρόκειται να αναγορεύσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα (επίσημο δικτάτορα θα ήταν πιο πετυχημνένο) πιστέψαμε πως ίσως πρόκειται για ιντερνετικό αστείο, αλλά να δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό !
H “φαεινή” ιδέα προφανώς και θα ανήκει σε κάποιον διορισμένο από το κράτος πρύτανη ή άλλον επικεφαλής, αν και πραγματοποιείται επίσημα από το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου. Μάλιστα φαίνεται πως σκόπευαν να μας τον φέρουν και εδώ στην Καλαμάτα για την επίσημη αναγόρευση του, κάτι που φυσικά μοιάζει μάλλον μη ρεαλιστικό καθώς δεν νομίζουμε ο πολυάσχολος Πούτιν να καταδεχθεί να επισκεφθεί κάποιους απίθανους “υπηκόους” του στο τόσο υπάκουο σε αυτόν Ελλαδιστάν…
Για τον λόγο αυτό είπαν επισήμως πως αναβάλλουν μέχρι νεωτέρας την αναγόρευση, καθώς ο Βλαδίμηρος δεν μπορεί να έρθει ακόμα στα μέρη μας… Ωστόσο επειδή ευτυχώς έχουν σημειωθεί και αρκετές αντιδράσεις- και όχι μόνο μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο- εκτιμούμε ότι η αναβολή πρέπει να οφείλεται και εκεί.
Εμείς έχουμε να πούμε πάντως ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέγιστο αίσχος όχι μόνο για το πανεπιστήμιο, αλλά και για τον δικό μας νομό και για όλη την Πελοπόννησο ! Όχι μόνο επιβραβεύουν έναν δικτάτορα εγκληματία πολέμου που προσπαθεί για παγκόσμια κυριαρχία του διεθνούς φασισμού, αλλά και συμβολικά κάνουν μια κίνηση ντροπιαστικής ξενοδουλείας και ραγιαδισμού !
Ας μην ξεχνάμε δε ότι ο συγκεκριμένος έχει κάνει και εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα μας, κάτι που έχει επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία, λες και φταίμε εμείς για την εισβολή και κατοχή που έχουν κάνει στην Ουκρανία που έφερε και τις κυρώσεις της Ε.Ε. Συν βέβαια την ιδιότυπη συμμαχία της χώρας του  με την Τουρκία και την οπλική της ενίσχυση της τελευταίας, κάτι που έχει διαψεύσει τους διάφορους ψεκασμένους που πιστεύουν σε Ελληνορωσικές φιλίες και άλλες τέτοιες εθνικοθρησκευτικές φαντασιώσεις…
Επιπλέον η ντροπή γίνεται μεγαλύτερη αν το δούμε και λίγο πιο ρομαντικά, διότι o τόπος μας η Μεσσηνία και γενικά η Πελοπόννησος πρωτοστάτησε στην επανάσταση του 21′ και στον αγώνα για ανεξαρτησία και ελευθερία και αυτή η κίνηση  ξενοδουλείας σίγουρα τον προσβάλει. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι στην Πελοπόννησο έχουμε και μια φιλοδυτική παράδοση και αντίσταση στην κομμουνιστική λαίλαπα και τη ρωσοδουλεία.
Καλό θα ήταν λοιπόν αυτά τα νοσηρά κρατικοφασιστικά μυαλά που είχαν αυτήν την ιδέα (όποιοι και αν είναι αυτοί) να την πάρουν πίσω το συντομότερο δυνατόν γιατί δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο και στην Πελοπόννησο και αλλού.
Άλλωστε και μόνο η εικόνα των νεκρών παιδιών και αμάχων στη Συρία και αλλού θα έπρεπε να αποτρέψει στοιχειωδώς τέτοιες σκέψεις, αλλά ορισμένοι φαίνεται πω δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *