Η άνοιξη του μεσσηνιακού βόλεϊ – Η Καλαμάτα 80 στην Α1 και ο Απόλλων στο “παιχνίδι” !

Ειδήσεις Μεσσηνία

Μεγάλες στιγμές έζησε χθες το βράδυ το Κλειστό της Παραλίας με την Καλαμάτα ’80 να γράφει ιστορία, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της και επαναφέροντας το μεσσηνιακό βόλεϊ στα «σαλόνια» του αθλήματος μετά από 35 περίπου χρόνια (τελευταία παρουσία με τον Μεσσηνιακό  το 1987-88).

Είναι δε, η Καλαμάτα 80′, η μοναδική εκπρόσωπος που έχει δει ο νομό μας στην κορυφαία κατηγορία ομαδικού αθλήματος εδώ και πολλά χρόνια ! 

Η τοπική μας ομάδα πήρε πανάξια το δεύτερο εισιτήριο  που έδιναν τα play-off της Pre League (τον τίτλο και την απ’ ευθείας άνοδο κέρδισε η ΑΕΚ) επικρατώντας με 3-1 σετ απέναντι στον αξιόμαχο Κέρκη Σάμου, σε ένα κατάμεστο και με εντυπωσιακό παλμό κλειστό, όπου επιστρατεύθηκαν πρόσθετες κερκίδες και δεκάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν όρθιοι το παιχνίδι.

Αυτός ήταν ο τρίτος τελικός, με τον ΑΟΚ ’80 να κάνει το πολυπόθητο 2-1 στις νίκες, έχοντας χάσει την περασμένη Τετάρτη στη Σάμο και κερδίσει εντός τον πρώτο τελικό.

Παρά την αγωνιστική ανωτερότητα και ισχύ που έβγαλε η Καλαμάτα 80‘ και το γεγονός ότι κατέκτησε σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ (25-16, 25-18), η μείωση του σκορ σε 2-1 σετ με τον Κέρκη να κερδίζει 22-25 το τρίτο σετ έκανε την άνοδο ιδιαίτερα αγχωτική.

Στο τέταρτο καθοριστικό σετ έσπασαν καρδιές και με την ατυχία να χτυπά προς το τέλος του όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο πατώντας άτσαλα σε μια προσγείωση ο Βιέιτο, με το σκορ να βρίσκεται στο 22-20 και έπειτα στο 23-20 με καρφί άουτ του αντιπάλου διαδέχθηκε νέο σοκ με νέο τραυματισμό, αυτή τη φορά του Χριστόφα !

Η ομάδα της Σάμου μείωσε σε 23-21, αλλά η καλαματιανή ομάδα πήρε το 24-21 με σερβίς άουτ των αντιπάλων, οι οποίοι αντεπιτέθηκαν, με 24-22 και 24-23, με τον Οκάμπο να τελειώνει όμως το παιχνίδι με δυνατό καρφί μπλοκ άουτ, δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενο πανηγύρι από τους ενθουσιώδεις φιλάθλους !

Τα σετ: 3-1 (25-16, 25-18, 22-25, 25-23)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80′ (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέιτο, Κανελλόπουλος, Χριστόφας / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσιλής (λ), Δαλακούρας, Μπιρμπίλης, Μπλάουελ, Κοκονίδης, Ξεροβάσιλας.

Ντέρμπι και με μεγάλη ανατροπή ήταν όμως  ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και τις Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας , με την ομάδα της Μεσσηνίας να μένει ζωντανή στο tie-break (κάνοντας με ανατροπή από 1-2 σε 3-2 σετ) το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς ανόδου για Α1 !

Παρ’ ότι η αναμέτρηση ήταν βραδινή, καθώς προηγήθηκε ο αγώνας Καλαμάτα ’80-Κέρκης, και πάλι πολύς ήταν ο κόσμος που υποστήριξε  την προσπάθεια των παικτριών του Μπάμπη Μυτσκίδη, ενισχύοντας παράλληλα και την πρωτοβουλία του «μελανόλευκου» συλλόγου για συγκέντρωση χρημάτων (αντί εισιτηρίου) για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας.

Ο δεύτερος αγώνας στη Νέα Ερυθραία είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 22/4 στις 19.30. Αν οι πολύ ισχυρές Αμαζόνες επικρατήσουν τότε η σειρά θα μεταφερθεί ξανά στην Καλαμάτα, ενώ αν ο Απόλλωνας πάρει τη νίκη εκτός έδρας θα πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς ανόδου.