Δικαιούται να χλευάζει τον λαό ο Τσίπρας ;

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Σάλο προκάλεσαν λοιπόν στην Ελλάδα-και ειδικά στην αντιπολίτευση- τα λεγόμενα του Τσίπρα, ενώπιον του Γάλλου προέδρου Μακρόν και του Μαλτέζου πρωθυπουργού Μούσκατ, για τη συνθήκη των Πρεσπών και όσους αντιτίθενται !

Θυμίζουμε ότι ο Τσίπρας είπε περίπου στους δύο ξένους ηγέτες πως όσοι πήγαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ήταν ακροδεξιοί λαϊκιστές και πως η πλειοψηφία των σκεπτόμενων ανθρώπων ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι άραγε έτσι τα πράγματα και κυρίως δικαιούται ο-ας μην ξεχνάμε σοσιαλιστής- κύριος Τσίπρας να μιλάει έτσι για μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού ;

Εμείς δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι όλοι όσοι αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι ακροδεξιοί, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν τραβηγμένο και γιατί όλοι αυτοί ανήκαν σε έναν πολυκομματικό όχλο.  Και αυτό το λέμε παρότι γνωρίζουμε πόσο πανίσχυρος είναι παραδοσιακά  ο Ελληνικός εθνικισμός και τα στερεότυπα και τα πάθη τα οποία εξάπτει…

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στο περίπου ένα 65 με 70 % κατά της συμφωνίας και ένα 20 με 23 % υπέρ. Τι είναι λοιπόν όλοι αυτοί που αντιτίθενται στη συμφωνία και τους οποίους «ξεφώνησε» ο Τσίπρας και τι είναι και αυτοί που συμφωνούν ;

Υπάρχουν σαφώς και ακροδεξιοί και φασίστες μέσα, αλλά κατά τη γνώμη μας  είναι και γενικά ένα χαμηλής μόρφωσης  και ασχέτων με το θέμα που καταπιάστηκαν πλήθος ή απλά υπερβολικά συναισθηματικών και ανορθολογικών ανθρώπων.

 Κυρίως όμως είναι άνθρωποι που αγνοούν βασικά πράγματα για το πως λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος, η εξωτερική πολιτική και η διεθνής διπλωματία, με ένα ιδιότυπο νεοελληνικό σκεπτικό 18ου αιώνα (αυτό το εξηγήσαμε και στο προηγούμενο άρθρο).

Τέλος υπάρχουν και αυτοί που δεν καίγονται για το θέμα, αλλά απλά υπάκουσαν τυφλά στην κομματική γραμμή (κυρίως της ρωσόφιλης πλέον Νέας Δημοκρατίας) όπως και πολλοί αντιδυτικοί ρωσόφιλοι αριστεροί (Συριζαίοι και ΚΚΕ δες) που απλά δεν ήθελαν να μπει αυτή η γειτονικής μας χώρα στο ΝΑΤΟ…

Από την άλλη η μειοψηφία του «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών είναι και φανατικοί Συριζαίοι που δεν ήθελαν να ξεφύγουν από την κομματική γραμμή, αλλά είναι και γενικά πιο ορθολογιστές και ψαγμένοι άνθρωποι περί του Μακεδονικού ζητήματος και της εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας.

Δικαιούται λοιπόν ο κύριος Τσίπρας να τους χλευάζει και να τους «ξεφωνίζει» όλους αυτούς τους διαφωνούντες ; Και ναι και όχι, όσο και αν αυτό ακούγεται άσχημο !!

Από μια πλευρά όχι, διότι αν δεν ήταν ο κόσμος να επιβραβεύει το λαϊκίστικο φαινόμενο Τσίπρα, αυτός όχι μόνο πρωθυπουργός δεν θα ήταν, αλλά ενδεχομένως να ήταν ακόμα άγνωστος στο ευρύ κοινό και έχοντας ξεκινήσει από ένας αμόρφωτος, κοτσιδοφόρος, αιώνιος φοιτητής και καταληψίας !

Αλλά και από την άλλη πλευρά ναι,  διότι έναν λαό τον οποίο έχεις κοροϊδέψει ήδη τρεις φορές- ως ταχυδακτυλουργός της πολιτικής- και έχεις περάσει αδιανόητα πράγματα, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, τότε είναι λογικό να μην τον έχεις σε εκτίμηση και ακόμα και να τον χλευάζεις ! Ο καθένας μας θα το έκανε…

Και, να μη γελιόμαστε, πολλοί από αυτούς που βρίζουν σήμερα τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του και κατεβαίνουν και στα συλλαλητήρια είναι οι ίδιοι που κάποτε τον στήριζαν και τον αποθέωναν. Ανθρώπινο το λάθος μόνο που και πάλι είναι αδικαιολόγητοι διότι όταν έπρεπε δεν ξεσηκώθηκαν και έμειναν αδρανείς και τώρα ξεσηκώνονται για το λάθος θέμα !

Αυτή είναι η πραγματικότητα τουλάχιστον για εμάς που δεν μας ενδιαφέρει αυτός ο political correct λαϊκισμός του λαού με το αλάθητο κριτήριο που πρέπει να τον ακολουθούμε πιστά και που νομιμοποιείται να κάνει ακόμα και εξωτερική πολιτική. Αυτά είναι μόνο για τους αριστερούς, τους Μητσοτάκηδες και του Λεβέντηδες και λοιπούς…

Εξάλλου στην πολιτική έχουν μείνει πλέον μόνοι οι απατεώνες, οι αριβίστες και οι λαϊκιστές και οι ακραίοι κάθε είδους. Και όσοι σχετικά πιο σοβαροί υπάρχουν αναγκάζονται τελικά  να υποτάσσονται στη γραμμή των υπολοίπων !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *