Αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων: Λιγότερη αριστερά θέλει ο κόσμος !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Αρχικά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για εμάς το βασικό ζητούμενο αυτών των εκλογών ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδυνάμωση των λαϊκίστικων αριστερών κομμάτων (δεδομένου ότι το αντίθετο δεξιό άκρο δεν είναι πλέον πολύ επικίνδυνο εξ’αιτίας της απουσίας ναζιστών και της πολυδιάσπασης του συγκεκριμένου χώρου που αυτοαποκαλείται βλακωδώς «πατριωτικός») !

Έτσι λοιπόν νομίζουμε ότι είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα η συντριβή και αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως και η μη είσοδος του απερίγραπτου Βαρουφάκη στη Βουλή !

Από την άλλη βέβαια το ΚΚΕ είχε άνοδο, αλλά είναι ένα κόμμα που ίσως έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο εκλογικής συσπείρωσης (καθώς δεν πάει το χέρι πολλών Ελλήνων να το ψηφίσει) , ενώ συγκεντρωτικά η αριστερά θα πρέπει προφανώς να έχει πάρει το εκλογικό μήνυμα «λιγότερη αριστερά» !

Από την άλλη βέβαια έχουμε και την άνοδο ενός γενικά αντιδραστικού φιλοσυριζέϊκου ΠΑΣΟΚ, πλην όμως αυτό είναι προτιμότερο από έναν πιο συσπειρωμένο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από κρυφοφασιστικά μορφώματα σαν του Βαρουφάκη και της Κωνσταντοπούλου.

Για το τι έφταιξε και έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ του κάποτε “Χουντίνι” της πολιτικής Τσίπρας, τα έχουμε πει σε ανύποπτο χρόνο και πέσαμε μέσα και προσεχώς θα τα πούμε και πιο αναλυτικά….

Αλλά το άλλο μεγάλο θέμα είναι βέβαια το γιατί η Ν.Δ. του αλαζόνα  Μητσοτάκη όχι μόνο δεν είχε κυβερνητική φθορά, αλλά κέρδισε και μία μονάδα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Εκτιμούμε γιατί ο κόσμος θέλει πλέον σταθερότητα και όχι περιπέτειες και ψευτοεπαναστάσεις και αυτό που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απλά να σταθεροποιήσει την οικονομία και την κοινωνία προς τα κάτω.

Αυτό βέβαια έχει και άλλη, πιο δυσάρεστη και ανησυχητική, μετάφραση και είναι και αυτό μια πραγματικότητα…Ότι δηλαδή ο Έλληνας έχει κάτσει πλέον στον καναπέ του και ανέχεται τα πάντα παθητικά.

Έτσι το γεγονός ότι είχαμε μια μικρή αύξηση στο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές δεν αρκεί από μόνο του για να μας δείξει έναν λαό με μαχητικότητα και όραμα για κάτι καλύτερο και ότι δεν έρχεται μπροστά μας το απολιτίκ ως κυρίαρχη στάση…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *