“Χαιρετίστε” για πολύ καιρό τον Παναθηναϊκό ! – Που θα φτάσει η μπόχα των στημένων ;

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Μετά τα πρόσφατα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με Λαμία και ΟΦΗ, μπορώ να πω με σιγουριά πως θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε για αρκετό καιρό τον μεγάλο Παναθηναϊκό που ξέραμε, καθώς αυτός θα βρίσκεται στη μιζέρια, στην αφάνεια και στην παρακμή !

Βλέπετε το ανατολικό πολιτικό βαθύ κράτος (στην προσπάθεια του να ελέγξει όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες) συν ο τυχοδιωκτισμός τον ντόπιων ολιγαρχών τύπου Βγενόπουλου και Αλαφούζου κλπ., τον έφεραν σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση.

Από την άλλη, με αφετηρία την περσινή χρονιά, ξεκίνησε μια προσπάθεια χτισίματος μιας νέας ομάδας από το μηδέν, με προπονητή τον Δώνη και στήριξη κυρίως σε νεαρούς παίκτες.

Χάρηκαν προσωρινά οι φίλοι του Παναθηναϊκού με το σερί θετικών αποτελεσμάτων που ήρθαν στον πρώτο γύρο, αλλά έπειτα δεν υπήρχε καμία συνέχεια. Και δεν υπήρχε συνέχεια όχι μόνο γιατί ήταν αγωνιστικά αδύνατον να συνεχίσει η ομάδα στον ίδιο ρυθμό αυτή τη χρονιά…

Βλέπετε η απένταρη ομάδα έπρεπε να βγάλει λεφτά από στημένα παιχνίδια και να σώσει με αυτά τα στημένα και ομάδες όπως ο ΟΦΗ (με τον οποίον χτίζει μια νέα σχέση μετά την ταραχώδη των τελευταίων ετών) και έτσι και έγινε με το περσινό στημένο του ΟΑΚΑ με τους Κρητικούς !

Φέτος πολλοί πιστέψαμε ότι θα δούμε κάτι καλύτερο από τον Παναθηναϊκό και πως η ομάδα μπορεί να τερματίσει ψηλά. Αυτό στη λογική ότι δεν μπορεί να είναι χειρότερος από πέρσι διότι και  οι πιτσιρικάδες θα ωριμάσουν και μπορούν να γίνουν μεταγραφές και δεν υπάρχουν και οι μείον έξι βαθμοί

Τελικά όμως όσοι πίστεψαν ότι η ομάδα μπορεί φέτος να αναστηθεί, τουλάχιστον αγωνιστικά, φαίνεται πωςδιαψεύδονται από πολύ νωρίς !

Για να φτάσουμε στο πρόσφατο ντροπιαστικό και καταφανώς στημένο 1-3 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ μεσολάβησαν πολλά κατά το καλοκαίρι, συν μια ακόμα κακή εμφάνιση στη Λαμία (1-1)

Το πρώτο που άλλαξε είναι ότι φέτος υπάρχει δικαίωμα μεταγραφών και η πολιτική της σκιώδους διοίκησης και τον Δώνη-Νταμπίζα ήταν να γίνει μια σειρά από μεταγραφές που είναι κυρίως ξένοι από φθηνοί έως της πλάκας.

Αποκτήθηκαν δηλαδή παίκτες όπως αυτός ο απερίγραπτος Νούνιες και ο Δανός Μπεκ που δεν έχει παίξει μπάλα, λόγω τραυματισμών, κοντά δυόμιση χρόνια (και τώρα ξανατραυματίστηκε !), ένας Ολλανδός Σένκεφελντ, αλλά και κάποιος Κόναν που δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό !

Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ότι για να μπουν αυτοί οι νεοαποκτηθέντες στο πλάνο της ομάδας, φαίνεται να πηγαίνει περίπατο το αρχικό πλάνο, αφού πολλοί περσινοί παίκτες αρχίζουν είτε να παραγκωνίζονται, είτε να περνούν σε δεύτερο πλάνο.

Αυτό συμβαίνει και με τους πιο ελπιδοφόρους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάννη, αλλά και με το κέντρο της άμυνας όπου οι περσινοί Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης πέρασαν στον πάγκο για να παίζουν ο Νούνιες και ο Πούγγουρας. Το ίδιο και με τον Καμπετσή και με άλλους νεαρούς που δόθηκαν δανεικοί…

Λάθος και τυχοδιωκτικός σχεδιασμός λοιπόν, αλλά και μια ομάδα που «πετούσε» παραδόξως στα φιλικά του καλοκαιριού, κόντρα και σε καλές ξένες ομάδες, και τώρα σέρνεται γιατί προφανώς έγινε λάθος προετοιμασία και προγραμματισμός από τον Γιώργο Δώνη ! Καθόλου ανεξήγητο…

Και μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να στηθεί και φέτος κανένα ματσάκι για να βγει κανά φράγκο και αυτό έγινε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική και πάλι κόντρα στον ΟΦΗ (1-3) ! Αποτέλεσμα, ένας βαθμός σε δύο ματς και έρχονται πολύ δύσκολα ματς με Άρη και Ολυμπιακό

Εν κατακλείδι, ας το πάρουν όλοι απόφαση  πως ούτε φέτος θα αναστηθεί αγωνιστικά η ομάδα, αφού ρεαλιστικά τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Για να υπάρξει αγωνιστική ανάσταση, μέσα στο βρώμικο ποδόσφαιρο των σκοτεινών πολιτικών παρεμβάσεων, θα πρέπει να υπάρξει και διοικητική και αυτό δεν φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον…

Και όσο για τη μπόχα των στημένων, που δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρο, θα πούμε και θα αποκαλύψουμε πολύ περισσότερα στο κοντινό μέλλον και θα εγκαινιάσουμε και ειδική ιστοσελίδα επί του θέματος !

1 thought on ““Χαιρετίστε” για πολύ καιρό τον Παναθηναϊκό ! – Που θα φτάσει η μπόχα των στημένων ;

  1. Επίτέλους, ακούστηκε και η αλήθεια, αφού ούτε οι αθλητικές φυλλάδες, ούτε κανένα κανάλι γράφουν ή λένε τις αλήθειες.
    Η μπόχα της βρωμιάς, φτάνει σε όλη την Ελλάδα, κάποιος όμως έπρεπε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.
    Μπράβο στα “Αιρετικά” που ανέδειξαν την μόνη αλήθεια που είναι αυτή ακριβώς όπως γράφεται.

Comments are closed.