Φεύγουν και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

Μπορεί να υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι που παρασύρθηκαν από την δήθεν μετριοπαθή ή πιο σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως μετά το τέλος της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ.), ωστόσο αρκούσαν μερικές μόνο πρόσφατες κινήσεις τους για να μας καταδείξουν πόσο αμετανόητο και βαθιά αντιδημοκρατικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ !

Ποιες ήταν λοιπόν οι πρώτες αμφιλεγόμενες κινήσεις τους μετά τη βαριά ήττα των ευρωεκλογών ;  Η πρώτη κίνηση ήταν να διαπράξει  ένα ουσιαστικό αντισυνταγματικό πραξικόπημα και να ορίσει εκείνη την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, την ώρα μάλιστα που εκτελεί χρέη υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή έγινε μάλιστα αγνοώντας επιδεικτικά τις σαφείς προειδοποιήσεις των πιο έγκυρων συνταγματολόγων πως μια τέτοια ενέργεια αποτελεί ωμή παραβίαση και καταδολίευση του Συντάγματος.

Ο Άρειος Πάγος είναι ένα παραδοσιακά, λίγο ως πολύ, κρατικά εξαρτώμενο δικαστήριο και εθνικιστικό που είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα το έλεγχε και από πριν.

 Όμως η συγκεκριμένη εσπευσμένη αλλαγή  αποσκοπεί στον έλεγχο της δικαιοσύνης ακόμα και μετά τις εκλογές και την διαφαινόμενη φυγή τους από την εξουσία, καθώς τέτοιου είδους αλλαγές στη δικαιοσύνη δεν είναι εύκολο να γίνονται συχνά και κατά σύστημα από τις κυβερνήσεις (και συγκεκριμένα από τη Νέα Δημοκρατία που έρχεται τώρα), ακόμα και αν υπάρχει η πρόθεση από μια δημοκρατική κυβέρνηση.

Και για όσους τυχόν έχουν αμφιβολίες για  φασίζοντα χαρακτήρα αυτής της απόφασης, αρκεί να πούμε ότι όρισαν ως αρχιδικαστές της χώρας υπερασπιστές του «κόκκινου»  αρχιφασίστα  Κουφοντίνα και εκκαθαριστές του άμεμπτου εισαγγελέα Ντογιάκου που είχε παραπέμψει  όλη τη «Χρυσή Αυγή» ως εγκληματική οργάνωση (και όχι ένα μέρος της, όπως θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα) !

H δεύτερη πολύ ύπουλη κίνηση αφορά μεν πρώτα το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ), και αυτή είναι η διαγραφή του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά όποιος δεν έχει παρωπίδες μπορεί να διακρίνει σε αυτή την κίνηση και την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προφανές συμφέρον εκεί.

Ο Βενιζέλος είναι, ως γνωστών, ένα γενικά φιλοευρωπαϊκό σημαίνων στέλεχος αυτού του κόμματος (αν και σχετικά οπορτουνιστικό) το οποίο και αντιστέκεται σθεναρά στη σύμπλευση ή και την απορρόφηση του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αυτή η κίνηση της Λαλιώτικης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (το οποίο δηλώνει πως θεωρεί πρώτο αντίπαλό της τον νεοφιλελευθερισμό, παρά τον «κόκκινο»  φασισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο λένε ότι έχει πάει πολύ δεξιά…), με την θλιβερή Γεννηματά, αποσκοπεί σε δύο πράγματα.

Πρώτον στο να αποτρέψει συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛ., αν η Ν.Δ. δεν βγει αυτοδύναμη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εφόσον λογικά ο Βενιζέλος θα πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά δεύτερον αποσκοπεί στο μετά της εκλογές, όπου χωρίς τον Βενιζέλο, μια σύζευξη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ.ΑΛ. (ή και συνεργασία αν κάποτε τους βγαίνουν τα «κουκιά») θα είναι σαφώς πιο εύκολη απ’ότι με αυτόν. Και θυμίζω βεβαίως πως αυτή η σύζευξη ή η απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ από την αριστερά είναι μια χρόνια φιλοδοξία της Λαλιώτικης πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, όπου ανήκει και η Γεννηματά.

Τέλος η τρίτη και ακόμα πιο αμφιλεγόμενη και ακραία κίνηση έγινε λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής, όταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (με πρόθυμο αλληλέγγυο το «Ποτάμι») έφερε εσπευσμένα στη Βουλή για ψήφιση αλλαγές στον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας που σημαίνουν μία ριζική αναδιάρθρωση όλου του ποινικού συστήματος.

Όποιος όμως κάτσει και διαβάσει αναλυτικά τι ψηφίστηκε θα διαπιστώσει ότι αυτές οι ανήκουστες ρυθμίσεις νομιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ,τη  βία, κρατική,  παρακρατική αλλά και του κοινού εγκλήματος !

Συγκεκριμένα έχουμε και λέμε: 1) ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω φασιστικοποίηση της αστυνομίας με την ελάφρυνση των ποινών για βασανιστήρια, και την υποβάθμισή τους από έγκλημα κατά του πολιτεύματος, όπως κατοχυρώθηκε μετά τη μεταπολίτευση, σε «κατάχρηση υπαλληλικής ιδιότητας» !

2) Μειώνεται στο ελάχιστο η ποινής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από δέκα σε πέντε χρόνια και απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις για το χαρακτηρισμό της σαν εγκληματική οργάνωσης από αυτές που πρόβλεπε η παλιότερη διάταξη ! Με λίγα λόγια πρόκειται για «φωτογραφική» διάταξη που είτε θα ρίξει στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή (που η δίκη της σιγά ,σιγά φτάνει προς το τέλος και είναι πολύ επιβαρυντική) είτε θα την αθωώσει κιόλας !

3) Προβλέπονται  φωτογραφικές διατάξεις για μείωση ποινών σε αδικήματα για τα οποία διώκονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι “κόκκινοι” φασίστες  Δούρου (πρόκληση θανάτων από αμέλεια) και ο Πολάκης ( καταγραφή και δημοσίευση συνομιλίας πολιτικού αντιπάλου).

4) Ανοίγει ο δρόμος για την σκανδαλώδη ατιμωρησία  εγκληματιών, δολοφόνων, βιαστών και ληστών και  των συμμοριών  που αυτοί θα συγκροτούν, καθώς οι ποινές που μέχρι σήμερα επιβάλλονταν, όπως η ανθρωποκτονία από πρόθεση, μειώνονται εξωφρενικά !

Επιπλέον μειώνονται σημαντικά και οι ποινές των γνωστών «μπαχαλάκηδων» που αφορούν την παρακρατική  βία και το αντάρτικο πόλεων (έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών κλπ). Τι περίεργο με “πρώτη φορά αριστερά” που υποστηρίζει Κουφοντίνες, Ρωμανούς και λοιπά “καλόπαιδα” !

Πιο συγκεκριμένα για μια πχ. στυγνή ανθρωποκτονία προβλεπόταν πριν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ τώρα η ποινή μπορεί να πέσει και σε 10 χρόνια και μάλιστα αν ο φυλακισμένος δείξει καλή διαγωγή θα μπορεί να αποφυλακιστεί αφού εκτίσει τα 2/5 της ποινής, δηλαδή πάνω, κάτω σε 4 χρόνια!

Οι διακεκριμένες κλοπές γίνονται πλημμελήματα, οπότε θα μπορεί κάποιος κατά συρροή κλέφτης και πλιατσικολόγος ή μια ανάλογη συμμορία να μην φυλακίζονται καν !

Τέτοια εγκλήματα-του κοινού ποινικού δικαίου- μην νομίζει κανένας ότι δεν μπορούν να έχουν και πολιτική χροιά και πολιτικούς στόχους από όσους εμπνεύστηκαν αυτή τη νομοθεσία και ότι απλά η κυβέρνηση φλερτάρει με το περιθώριο.

Πχ. είναι σύνηθες φαινόμενο σε μερικά τριτοκοσμικά αυταρχικά καθεστώτα, ληστοσυμμορίτες, μπράβοι και άλλοι να τραμπουκίζουν και να δρουν ελεύθερα για λογαριασμό του καθεστώτος και να απολαμβάνουν ασυλία από το κράτος (πχ. Βενεζουέλα του Τσάβες και του Μαδούρο).

Αλλά και στην ίδια την Ελλάδα υπάρχει τέτοιο προηγούμενο όταν επί εποχής Καποδίστρια, αλλά και πιο μετά στα πρώτα χρόνια του Ελληνικού κράτους, οι ληστοσυμμορίτες απολάμβαναν ασυλίας από τον τότε διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό.

Αυτά λοιπόν τα ανήκουστα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα πάει να κάνει ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, αντιτάχθηκε μεν σε αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα, ωστόσο δεν έθεσε καν θέμα αλλαγών στον νόμο όταν έρθει στην κυβέρνηση.

Καθόλου περίεργο από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως-στο όνομα της εθνικής ενότητας-δεν θα πειράξει τον βαθύ κρατικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει στην εξουσία και πως δεν θα απολύσει ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο !

Αρκούσαν λοιπόν δύο βρώμικες κινήσεις της καταρρέουσας (και μια της φιλοαριστερής ηγεσίας Λαλιώτη-Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ), για να γκρεμίσουν τις αυταπάτες όσων νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή στη μετριοπάθεια, αλλά και πως η Ελλάδα θα έχει μια φυσιολογική μεταφορά εξουσίας μετά από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ λοιπόν ταιριάζει απόλυτα το «φεύγουν και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια», καθώς οι κυβερνώντες δεν περιορίστηκαν μόνο στα κακά που έκαναν όσο κυβέρνησαν, αλλά φροντίζουν και για το μετά για το οποίο έχουν πολύ σκοτεινά σχέδια.

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *