Τώρα κάνουν ότι δεν ξέρουν τους Χρυσαυγήτες !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

Και να που τώρα ήρθε ξαφνικά  στην επικαιρότητα η δίκη των Χρυσαυγητών-και βγήκε τελικά και η τελική καταδικαστική απόφαση- και άπαντες σε αυτή τη χώρα (και ειδικά κόμματα και δημοσιογράφοι) έγιναν ακραιφνώς αντιχρυσαυγήτες !

Λυπάμαι αλλά αυτό το κουτόχορτο των δήθεν δημοκρατών δεν το τρώμε όλοι, τουλάχιστον όσοι γνωρίζουμε καλά περί Ελληνικής πολιτικής  και για το πως αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο νεοναζιστικό μόρφωμα από το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο !

Ας πούμε λοιπόν κάποια συγκεκριμένα και κατανοητά  από όλους πράγματα γι’αυτό το ζήτημα :

Κατά πρώτον ακόμα και η νομιμότητα και η άδεια συμμετοχής σε εκλογές ενός τέτοιου κόμματος που υμνούσε ανοιχτά τον Χίτλερ και τους Ναζί, θα έπρεπε εξ’αρχής να είναι αμφισβητήσιμη και αμφιλεγόμενη και πόσο μάλλον όταν υπήρχαν διαχρονικά  και στοιχεία και μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς και λοιπές βίαιες δραστηριότητες.

Το πολιτικό καθεστώς των «δημοκρατών» και όλα τα παπαγαλάκια του δεν έθεσαν ουδέποτε τέτοιο θέμα, ούτε καν και μετά τη δολοφονία Φύσσα, την αποκάλυψη όλης της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής και την παραπομπή του αρχηγού και των στελεχών της στη δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση.

Έτσι η Χρυσή Αυγή συνέχισε να λειτουργεί κανονικότατα, να προσηλυτίζει νέα παιδιά  και να κατεβαίνει σε εκλογές ανενόχλητη. Το μοναδικό που είχε αλλάξει είναι ότι δεν έβρισκαν εύκολα φωνή στην τηλεόραση και αυτό συνέβη μόνο από ένα σημείο και μετά (κυρίως μετά το περιστατικό με Κανέλλη και Δούρου).

Αλλά ακόμα και σήμερα, μετά την τυπική καταδίκη του αρχηγού και των στελεχών της Χ.Α. και την τυπική κήρυξή της ως εγκληματική οργάνωση, ουδείς από τον πολιτικό κόσμο έχει κάνει καμία αναφορά περί του καθεστώτος νομιμότητας της Χρυσής Αυγής και περί του αν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ως οργάνωση ή κόμμα !

Λέτε να συνεχίσει να λειτουργεί νόμιμα παρότι έχει κηρυχθεί και επίσημα εγκληματική οργάνωση (έστω και με λίγους ανθρώπους που θα τους έχουν απομείνει); Αν το δούμε και αυτό καταλαβαίνετε για τι και για ποιους μιλάμε…

Αλλά πέρα από αυτό ας δούμε επιγραμματικά  πως αντιμετώπισε τη Χρυσή Αυγή και τι έπραξε το διακομματικό καθεστώς .

Η αρχή γίνεται μέσα στην κρίση  γύρω στο 2011 με τα περιβόητα συλλαλητήρια αγανακτισμένων όταν οι Συριζαίοι και οι άλλοι συνοδοιπόροι τους που τα οργάνωσαν συνυπήρξαν και συντάχθηκαν  με φασίστες (Χρυσαυγήτες και άλλους), έστηναν κρεμάλες και φώναζαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή”. Γνωστή η ιστορία της πάνω και της κάτω πλατείας…

Τότε ήμασταν έναν χρόνο πριν τις εκλογές και την πρώτη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και είναι αναμφισβήτητο ότι αυτή αυτή η συνύπαρξη έδωσε στους Χρυσαυγήτες μια ιδιότυπη νομιμοποίηση και, όπως αποδείχθηκε, και εκλογική ώθηση.

Έπειτα όλα τα ελεγχόμενα από τα κόμματα κανάλια άρχισαν να βγάζουν τους Χρυσαυγήτες σε όλες τις εκπομπές τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα και αυτό σταμάτησε ευρέως μόνο όταν-παραμονές των επαναληπτικών εκλογών του 2012- ο Κασιδιάρης χτύπησε on air την Κανέλλη και πέταξε νερό στη Δούρου !

Μέχρι και τη δολοφονία  Φύσσα του 2015  η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να αντιμετωπίζεται από πολιτικό κόσμο και ΜΜΕ περίπου ως καθώς πρέπει κόμμα που απλά είναι…λίγο ακραίο…

Μάλιστα η Χρυσή Αυγή συντάχθηκε με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. κατά τη διάρκεια των εγκληματικών διαπραγματεύσεων του 2015 με την Ε.Ε. και συντάχθηκε επιπλέον φανατικά και με το «όχι» στο ακόμα πιο εγκληματικό δημοψήφισμα.

Είδαμε ακόμα-κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και κυβερνητικούς να πηγαίνουν σε ακριτικά νησιά μαζί με Χρυσαυγήτες (Καμμένος-Κασιδιάρης φωτό) για να στείλουν υποτίθεται μήνυμα στην Τουρκία σε μια θλιβερή και κακώς εννοούμενη εθνική ενότητα !

Η δε κυβέρνηση του…δημοκράτη φίλου μας Σαμαρά είχε στη διάθεσή της ογκώδη φάκελο με υποθέσεις από κακουργήματα Χρυσαυγητών (μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς κλπ.) και αρνιόταν προκλητικά να τα στείλει στη δικαιοσύνη, κάτι που έκανε όταν δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς (δολοφονία Φύσσα) και για να καθησυχάσει την Ευρώπη.

Πάμε και στα πιο πρόσφατα, όταν η Νέα Δημοκρατία του «φιλελεύθερου εκσυγχρονιστή» Κούλη Μητσοτάκη κατεβάζει κόσμο και στελέχη της  στα θλιβερά εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία τα οποία οργάνωσαν φασίστες και στα οποία πρωτοστατούσαν Χρυσαυγήτες και κάθε είδους φασίστες !

Μάλιστα το κόμμα του Μητσοτάκη δεν διστάζει και να οργανώσει, κατά την ίδια περίοδο, εθνικιστικές καταλήψεις σε κάποια σχολεία της βόρειας Ελλάδας μαζί με Χρυσαυγήτες !

Και πάμε και στα χειρότερα που αφορούν αρχικά  τη δίκη των μελών της Χ.Α. την οποία το κράτος εσκεμμένα και ύπουλα παρέτεινε για πέντε χρόνια εκμεταλλευόμενο κυρίως ένα πρόβλημα με τις αίθουσες.

Το βαθύ κράτος (όλων των κυβερνήσεων) ξέροντας πως δεν μπορεί να ελέγξει το δικαστικό σώμα (παραμόνο τη φιλοχρυσαυγήτισσα εισαγγελέα) το έκανε αυτό πρώτον για να αποφυλακίσει όλους τους χρυσαυγήτες  στους 18 μήνες και δεύτερον μήπως μπορέσει να πετύχει την παραγραφή ορισμένων αδικημάτων (αν και αυτό δεν τα κατάφερε).

Επιπλέον κρύφτηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (κυρίως την τηλεόραση) τα τεκταινόμενα και τα πρακτικά της δίκης και μαζί το γεγονός πως εκφοβίζονταν από τους ναζιστές μάρτυρες κατηγορίας που είτε επρόκειτο να καταθέσουν, είτε είχαν ήδη καταθέσει.

Το κερασάκι στην τούρτα (ως η μεγαλύτερη βρωμιά που έγινε) ήταν βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ. αυτή τη φορά), λίγο πριν χάσει τις εκλογές και φύγει από την εξουσία, φρόντισε να φτιάξει τον περιβόητο  νέο ποινικό κώδικα.

Αυτός ο ποινικός κώδικας– μεταξύ άλλων εγκληματικών πράξεων που υποβαθμίζει και εγκληματιών που ρίχνει στα μαλακά- δυσκόλεψε τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί μια οργάνωσή εγκληματική ή συμμορία και έριξε  σκανδαλωδώς τις προβλεπόμενες ποινές που προβλέπονται για όσους συμμετέχουν σε εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Καραμπινάτη νομοθεσία που σκόπευε-μεταξύ άλλων-στο να ρίξει στα μαλακά τους Χρυσαυγήτες ή και να μην μπουν καθόλου στη φυλακή. Αυτό έγινε φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη και όλης της κοινοβουλευτικής  αντιπολίτευσης, γι’αυτό και η κυβέρνηση του άλλου ρωσόφιλου προβοκάτορα Μητσοτάκη δεν άλλαξε τη νομοθεσία μόλις πήρε την εξουσία.

Εν κατακλείδι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής και κατέρρευσε μόνο εκλογικά και οικονομικά, χωρίς το κράτος και τα κόμματα να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο για να την περιορίσουν.

Αντίθετα, η αλήθεια είναι ότι προσπάθησαν μέχρι τέλους να περισώσουν ότι γίνεται από αυτούς και έστω να πέσουν δικαστικά στα μαλακά…Βλέπετε μεθαύριο έρχεται και ο «θείος» Λαβρόφ στην Αθήνα σε λίγες μέρες και οι υποτακτικοί του δεν ήθελαν να τον δυσαρεστήσουν, καθώς θυμίζω ότι και η Χρυσή Αυγή ήταν φανατικά ρωσόφιλο και αντιδυτικό κόμμα !…

Υστερόγραφο: Στην επάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον πρόεδρο…σύμβολο ενότητας Κάρολο Παπούλια μαζί με τον Μιχαλολιάκο κάπου στο 2012 όταν και πρωτομπήκε η Χ.Α. στη Βουλή…Κάπως έτσι είχε “απομονώσει” ο πολιτικός κόσμος τη Χρυσή Αυγή

image_pdfimage_print