Τυχοδιωκτισμός και ασχετοσύνη στην εξωτερική πολιτική !

Διεθνή Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Πραγματικά είναι να απορείς κάποιες φορές πως άνθρωποι σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προέρχονται από πολιτικά τζάκια και είναι και ταξιδεμένοι, κάνουν τέτοιες «πατάτες» και τυχοδιωκτικές κινήσεις στην εξωτερική πολιτική και στη διπλωματία ! Και όμως εξήγηση υπάρχει…

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της Ν.Δ. έσπευσε αμέσως να πάρει το μέρος του φασίστα στρατάρχη Χαφτάρ στον Λιβυκό εμφύλιο, ως αντίδραση στις παράτυπες ενέργειες και συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Να όμως που οι εξελίξεις δεν την δικαιώνουν καθώς Ερντογάν και Πούτιν δείχνουν τάση συνεργασίας στη Λιβύη προκειμένου να την ελέγξουν γεωπολιτικά (κυρίως ο δεύτερος βέβαια) και αυτό την ίδια στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προπαγανδίζουν ψευδώς πως η Ρωσία μας υποστηρίζει !

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών Πούτιν και Ερντογάν ήταν μια πολύ μικρή εκεχειρία στη Λιβύη η οποία παραβιάστηκε αμέσως και με τον Χαφτάρ να αποχωρεί εσπευσμένα από τις συνομιλίες και να συνεχίζει το αντάρτικο !

Το γεγονός κάλλιστα μπορεί να σημαίνει και διεθνή απομόνωση του Χαφτάρ (με την δύση να είναι πάντα σε δεύτερο πλάνο πίσω από Πούτιν και Ερντογάν), κάτι που αργά ή γρήγορα μπορεί να συνεπάγεται και πολεμική του ήττα και πολιτικό-ίσως και βιολογικό- του τέλος.

Με ποια λοιπόν λογική και ποιους γεωπολιτικούς υπολογισμούς ο Μητσοτάκης και η παρέα του έσπευσαν να πάρουν τόσο ανοιχτά το μέρος του Χαφτάρ σε σημείο που να τον συναντούν στη Λιβύη και να φέρνουν και αντιπροσώπους του στην Ελλάδα ;

Γιατί δεν τηρούσαν πιο ουδέτερη στάση μέχρι να δουν που θα «κάτσει η μπίλια» γεωπολιτικά στη συγκεκριμένη χώρα ή έστω γιατί δεν υποστήριζαν τον Χαφτάρ πιο καλυμμένα ; Αντί αυτού θυμίζω ότι έδιωξαν από την Ελλάδα και τον νόμιμο πρέσβη της Λιβύης…

Ποια η θέση τους ως κυβέρνηση λοιπόν αν, αργά ή γρήγορα, επικρατήσει μια τουρκόφιλη κυβέρνηση εκεί στη Λιβύη, περισσότερο και από τη σημερινή του Σάρατζ ; Δεν θα την έχει πατήσει ;

Και δεν έκανε μόνο αυτή την «πατάτα» ο Μητσοτάκης ο οποίος έσπευσε να στηρίξει ανοιχτά και την προβοκάτσια (την οποία αναλύουμε στο προηγούμενο άρθρο μας) του Τραμπ με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, αντί να συνταχθεί με την πιο μετριοπαθή και προσεκτική θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έκαναν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όμως τι οδηγεί τελικά τον Μητσοτάκη και γενικά τους Έλληνες πολιτικούς να φέρονται με τέτοια επιπολαιότητα και τυχοδιωκτισμό ; Για εμάς είναι κυρίως η ρωσοδουλεία τους που τους κάνει να φέρονται ως πιο αριβίστες και ρωσόφιλοι και  από τον…Πούτιν !

Στο μεν θέμα της Λιβύης η κυβέρνηση του Μητσοτάκη άρπαξε την ευκαιρία που της έδωσε ο παράδοξος ιμπεριαλιστής πλέον Ερντογάν για να συνταχθεί υπερήφανα με τον ρωσοκίνητο Χαφτάρ και να δώσει ουσιαστικά τα διαπιστευτήρια της στον Πούτιν !

Στη δε περίπτωση του Ιράν ο Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα παραπάνω απ’το να συμβάλει και αυτός για να πετύχει η προβοκάτσια του Τραμπ στο θέμα του Ιράν !

Δηλαδή ο Μητσοτάκης απλά συνέβαλε, στο μέτρο των δυνάμεων και του κύρους που έχουμε ως Ελλάδα, στο να απομονωθεί ακόμα περισσότερο διεθνώς το Ιράν και να στραφεί ακόμα περισσότερο προς τον άξονα Μόσχας-Πεκίνου.

Για τον λόγο αυτό και η Ρωσία δεν καταδίκασε με ιδιαίτερο σθένος τη δολοφονία Σουλεϊμανί, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά επιδιώκει προφανώς να γίνει η χώρα ρυθμιστής και «γέφυρα» μεταξύ Ιράν και δύσης.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να παρασύρεται από πατριωτικές κορώνες και δήθεν πατριωτικά διαπιστευτήρια πολιτικών, διότι πολύ απλά αυτή η ρητορική και οι ενέργειες είναι μόνο το καμουφλάζ των ξενόδουλων και τυχοδιωκτών !