Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Η μάγκικη και δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στη, μέχρι πρότινος άτρωτη, έδρα της ΑΕΚ έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα και έβαλε και τον Ολυμπιακό για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός πρωταθλήματος που πιθανότατα να εξελιχθεί σε θρίλερ που θα κριθεί και την τελευταία αγωνιστική !

Παρόλα αυτά ένα χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος είναι ότι όλες σχεδόν οι ομάδες φωνάζουν και βγάζουν ανακοινώσεις ότι αδικούνται από τη διαιτησία και το σύστημα…

Δεν μας κάνει εντύπωση, αλλά εκτιμούμε ότι αυτές ακριβώς οι διαμαρτυρίες σχεδόν των πάντων για τη διαιτησία και το παρασκήνιο, μάλλον δείχνει το αντίθετο ! Ότι δηλαδή έχουμε το πιο διάφανο πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια και εκεί οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό και η συναρπαστικότητά του !

Για του λόγου το αληθές έχουμε πλέον στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ξένους διαιτητές στα σημαντικότερα ματς ή έστω σε όλα τα ντέρμπι και το VAR που διορθώνει στο μεγαλύτερο βαθμό τα ανθρώπινα λάθη και τα χειρουργεία.

Και όμως είναι κυρίως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, μέσω του Λουτσέσκου, που φωνασκούν συνεχώς και κουραστικά για διαιτησία, χαλώντας και δυναμιτίζοντας το κλίμα στο πρωτάθλημα.

Θα μου πείτε τώρα, μήπως δε γίνονται λάθη και τώρα και από Έλληνες και από ξένους διαιτητές ; Βεβαίως και γίνονται, αλλά κακά τα ψέματα δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε σχέση με όλα τα «χειρουργεία» που βλέπαμε κυρίως επί παρασκηνιακής κυριαρχίας του Ολυμπιακού !

Μήπως άραγε δεν ήταν ο Ολυμπιακός που ζητούσα επίμονα και το VAR και τους ξένους διαιτητές, όταν είδε ότι χάνει την παρασκηνιακή του κυριαρχία, και το αίτημά του ικανοποιήθηκε ;

Και όμως μόλις πρόσφατα ο Ολυμπιακός, μέσω του Μίτσελ, εξέφρασε προτίμηση για Έλληνες διαιτητές μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που διαιτήτευσε ένας ξένος (Πορτογάλος) !

Κι’ ακόμη λίγο καιρό πριν το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για έναν Έλληνα διαιτητή ονόματι Κατοίκος που ορίστηκε σε παιχνίδι του και χωρίς να καταλάβει κανένας το γιατί, δεδομένου ότι αυτός ο διαιτητής δεν έχει ιδιαίτερο παρελθόν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον όταν ορίστηκε ένας Σλοβάκος διαιτητής στο ντέρμπι της Τούμπας ο Ολυμπιακός και πάλι αντέδρασε, θεωρώντας τον φίλα προσκείμενο στον ΠΑΟΚ για να κάνει κωλοτούμπα αμέσως μετά το ματς και να μιλήσει για πολύ καλή διαιτησία, προς μίμηση…

Τι καλύτερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι που γουστάρουμε να ασχολούμαστε με το πραγματικό ποδόσφαιρο, και όχι με όλα τα γύρω γύρω, να κλείσουμε τα αυτιά μας και να μην παρασυρόμαστε από όλα αυτά και στο τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στον όποιο πρωταθλητή (που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι και ο Ολυμπιακός)