Το μουντιάλ στο Κατάρ και η υποκρισία των «ανθρωπιστών»

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ απέχει μόλις επτά μήνες από το να είναι στις οθόνες και στη ζωή μας και πολλά ακούγονται και γράφονται για αυτό από τη στιγμή που του ανατέθηκε η διοργάνωση (γύρω στο 2010).

Άλλοι γκρινιάζουν γιατί θα γίνει χειμώνα και θα διακοπούν τα πρωταθλήματα (λες και αυτό δεν σημαίνει ότι θα δούμε καλύτερη μπάλα, με τους ποδοσφαιριστές σε φουλ φόρμα), άλλοι γιατί η χώρα δεν έχει ποδοσφαιρική παράδοση (αγνοώντας ότι είναι η τρέχουσα πρωταθλήτρια Ασίας και επίσης ότι μουντιάλ έχω κάνει και χώρες χωρίς ιδιαίτερη ποδοσφαιρική παράδοση όπως ΗΠΑ, Κορέα και Ιαπωνία).

Άλλοι πάλι μιλούν για το παρασκήνιο διαφθοράς της ανάθεσης της διοργάνωσης στο Κατάρ, κάτι φαίνεται πως υπάρχει μεν αλλά παρόμοια πράγματα έχουν ακουστεί και καταγγελθεί για όλα τα μουντιάλ από το 2006 στη Γερμανία και μετά !

Αλλά οι μεγαλύτεροι υποκριτές όλων είναι οι δικαιωματιστές που φωνάζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έλλειψη δημοκρατίας στο Κατάρ, για τους εργάτες, τους ΛΟΑΤΚΙ κλπ.

Σε αυτούς ανήκουν και κάποιες αθλητικές ομοσπονδίες και προπονητές, κυρίως Σκανδιναβοί και Ολλανδοί, και πολλοί άλλοι φανατικοί εκφραστές της πολιτικής ορθότητας που…είδαν φως και μπήκαν.

Έφτασαν μάλιστα ακόμα και Μ.Κ.Ο. για τα ανθρώπινα δικαιώματα να βγάζουν ανακοινώσεις κατά του μουντιάλ, λες και πρέπει να τους κόπτει που θα γίνει μια αθλητική διοργάνωση !

Στην πραγματικότητα δύο είναι οι πηγές που κινούν τα νήματα της αντι-Κατάρ εκστρατείας. Πρώτον οι Άγγλοι που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν θα διοργανώσουν αυτοί παγκόσμιο κύπελλο και μέσω οργανωμένης προπαγάνδας επεδίωκαν να πάρουν το παγκόσμιο κύπελλο από το Κατάρ και να το διοργανώσουν αυτοί !

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής διαδίδουν fake news για 6.500 νεκρούς εργάτες στα έργα για τα γήπεδα, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει, διότι αυτός είναι ένας αριθμός που αντιστοιχεί στο σύνολο των εργατικών ατυχημάτων της χώρας σε βάθος πενταετίας και παραπάνω.

Όχι βέβαια πως δεν υπήρχε και στην πραγματικότητα πρόβλημα με εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στα γήπεδα και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εργατικά δικαιώματα στο Κατάρ, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός είναι καταφανώς παραφουσκωμένος και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Η δεύτερη αντι-Κατάρ πηγή είναι-όσο περίεργο κι’αν ακούγεται- το πανίσχυρο gay λόμπι του δυτικού κόσμου (!), καθότι οι ΛΟΑΤΚΙ θα μπορέσουν μεν να ταξιδέψουν στο Κατάρ να δουν μουντιάλ, αλλά δεν θα τους επιτρέπεται να «χαμουρεύονται» δημοσίως και να κουνούν τις γνωστές σε όλους σημαίες τους !

Εμείς έχουμε να πούμε ότι όλοι αυτοί είναι υποκριτές του κερατά για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είπαν απολύτως τίποτε για το μουντιάλ της Ρωσίας πριν τέσσερα χρόνια ! Να υποθέσουμε ότι εκεί έχει δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα ή ότι αυτοί πήραν τη διοργάνωση από τη διεφθαρμένη FIFA με το σταυρό στο χέρι ;

Άλλωστε τέσσερα χρόνια πριν ήταν ένα γεγονός και η προσάρτηση της Κριμαίας και ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία και κυρίως ήταν σε εξέλιξη οι γενοκτονικοί βομβαρδισμοί των Ρώσων στη Συρία !

Και όμως τότε όλοι οι πολιτικά ορθοί σιώπησαν και πήγαν ατάραχοι στη Ρωσία να παίξουν τη μπάλα τους ή να δουν το μουντιάλ ως θεατές και από την τηλεόραση.

Αν πρέπει να μη διοργανώνουν αθλητικές διοργανώσεις τα αυταρχικά καθεστώτα αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλα και όχι μονόπλευρά,  κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνονται όχι μόνο μουντιάλ στη Ρωσία, αλλά και Ολυμπιάδες στην Κίνα και πολλά άλλα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε της πολιτικής ορθότητας (που είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δυτικού κόσμου τη δεδομένη εποχή) και των εκφραστών της τα δύο μέτρα και δύο σταθμά και η υπερευαισθησία μόνο όπου τους παίρνει και από την άλλη η σιωπή όταν υπάρχουν συμφέροντα με τα οποία δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συγκρουστούν.

Εμείς καλούμε τον κόσμο και να δει απολαύσει το μουντιάλ από την τηλεόραση ή και να πάει εκεί να το παρακολουθήσει και να αγνοήσεις τις διάφορες…Γκρέτα Τούνμπεργκ του πλανήτη και τη διπροσωπία τους.

Άλλωστε η σχετική πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ τα τελευταία χρόνια είναι ένα γεγονός και αυτό οφείλεται κατά βάση στο παγκόσμιο κύπελλο. Από την άλλη όλα αυτά χειροτερεύουν σε Ρωσία και Κίνα (τις δύο αυταρχικές ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις του πλανήτη) όσα μουντιάλ και Ολυμπιάδες και να διοργανώνουν.

 

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *