Το μίτινγκ του άλματος επί κοντώ στην Καλαμάτα (αποκλειστικές photos)

Aθλητικά Άλλα Αθλήματα Ειδήσεις Μεσσηνία

Διεξήχθη προ λίγων ημερών με επιτυχία στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το πολύ ενδιαφέρον μίτινγκ άλματος επί κοντώ που διεξήχθη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με τη συμμετοχή υψηλού επιπέδου Ελλήνων και ξένων επικοντιστών και επικοντιστριών. 

Στον αγώνα των γυναικών η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελένη Πόλακ ξεκίνησε σήμερα τη χρονιά με άλμα στα 4,42 μέτρα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. επικράτησε η Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι με 4. 42 μέτρα και την τρίτη θέση κατέλαβε η Ιταλίδα Μαρία Γκέρκα με επίδοση 4.34 που ήταν και ατομικό της ρεκόρ.

Στον αγώνα των ανδρών ο Γιάννης Ρίζος πήρε και αυτός τη δεύτερη θέση έχοντας καλύτερο άλμα στα 5,30 μ., ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,45 μέτρα. Την πρώτη θέση πήρε ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρενέρ που ξεπέρασε τα 5,45 μέτρα, ενώ υην πρώτη τριάδα έκλεισε ο Κύπριος Χρήστος Ταμάνης με 5,10 μέτρα.

Ο 17χρονος ταλαντούχος Παύλος Κριαράς ξεπέρασε τα 5,00 μ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο μίτινγκ. Με την επίδοση αυτή επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ενώ βελτίωσε κατά δέκα εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. 

Το πρόγραμμα των αγώνων στην Καλαμάτα ξεκίνησε το πρωί με τους αθλητές και τις αθλήτριες Κ16. Εκεί ξεχώρισε η 14χρονη Αριάδνη Μήρτσιου που πέρασε τα 4,00 μέτρα. Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού που γυμνάζεται με τον Μάκη Τζήλιο είχε δείξει από νωρίς στη σεζόν τις ικανότητές της, αφού είχε ξεπεράσει τα 3,85 μ. στη διάρκεια του διασυλλογικού Κ16.

Η Μήρτσιου πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και μία άλλη νεαρή αθλήτρια, η Γεωργία Τρανού που ανέβηκε πάνω από τα 3,80 μέτρα.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί και δείτε παρακάτω μερικές αποκλειστικές φωτογραφίες που τραβήξαμε…