ΤΟ ΚΚΕ πρωταθλητής σε Ρωσοφιλία μέσα στην Ευρώπη !

Διεθνή Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Τα αριστερά κόμματα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το πόσο λανθασμένη και συκοφαντική είναι η θεωρία των δύο άκρων, αλλά κάθε φορά κάνουν ότι μπορούν για να την επιβεβαιώνουν !

Δεν είμαι μόνο η άμεση υποστήριξη των ναζιστών (Κασιδιάρης και Χρυσή Αυγή) από ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 και έμμεση από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη βουλή προκειμένου αυτοί να μπορούν να κατεβαίνουν σε εκλογές, αλλά κυρίως η Ρωσοφιλία και ο στείρος αντιδυτικισμός που ενώνει τα δύο άκρα.

Αν ειδικά σταθούμε στο ΚΚΕ μπορεί πλέον να δει καθαρά και ο πιο αδαής ότι αυτό το κόμμα είναι πιστά αφοσιωμένο στη Ρωσία ακόμα και μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού και της ΕΣΣΔ.

Σήμερα που αυτός ο ιμπεριαλισμός δείχνει το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο το ΚΚΕ παραμένει το πιο πιστό κόμμα των γεωπολιτικών και άλλων συμφερόντων αυτού του άξονα του αυταρχισμού και του πολέμου.

Έτσι λοιπόν μια πρόσφατη έρευνα της αντικαθεστωτικής ρωσικής εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα» μελέτησε τη στάση των κομμάτων του ευρωκοινοβουλίου απέναντι σε μια σειρά αποφάσεις του που αφορούσαν τη Ρωσία και βρήκε ότι τα κόμματα της άκρας αριστεράς μαζί με εκείνα της  ακροδεξιάς ήταν εκείνα που υποστηρίζουν περισσότερο το καθεστώς του Πούτιν και τα συμφέροντά του (τι περίεργο…).

 

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από ψηφοφορίες του ευρωκοινοβουλίου κατά την τρέχουσα σύνοδό του (συγκεκριμένα από το 2019 έως το Γενάρη του 2023) που αφορούσαν χονδρικά σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Κρεμλίνο, τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις κυρώσεις απέναντι στον εισβολέα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω διάγραμμα το ΚΚΕ κυριολεκτικά πρωτοστατεί μέσα σε όλη την ευρωβουλή σε ρωσοφιλία, ενώ δεν λείπει και ο ΣΥΡΙΖΑ από περίοπτη θέση !

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα που διεξήγαγε την έρευνα σε άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Τα πρωτοπαλίκαρα του Πούτιν»: «Δύο ευρωβουλευτές από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας σχεδόν πάντα ψηφίζουν κατά των αντιρωσικών αποφάσεων.

Τέτοιες ενέργειες που επιτελούνται από μικρά κόμματα δεν μπορούν να επηρεάσουν την τελική απόφαση με κανέναν τρόπο, αλλά την ίδια στιγμή, δίνουν στα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ μια ευκαιρία για να διακηρύξουν ότι υπάρχει έλλειψη ενότητας στην Ευρώπη» (NovayaGazetaEurope, 27/2).

Επιπλέον σημειώνεται πως «Συχνά η στήριξη στο Κρεμλίνο παίρνει τη μορφή αποχής από την ψηφοφορία. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας λειτουργούν πιο προσεχτικά, αλλά επίσης ακολουθούν τα κελεύσματα του Κρεμλίνου. Τα μέλη αυτών των κομμάτων σπάνια καταψηφίζουν ανοιχτά αντιρωσικές αποφάσεις, αλλά συχνά απέχουν της ψηφοφορίας».

Ορισμένοι φιλορώσοι ευρωβουλευτές επιλέγουν ακόμα να μην παίρνουν μέρος στη διαδικασία για να μην εκτίθενται. Η έρευνα έδειξε ότι «το ποσοστό των μη ψηφισάντων ήταν τριπλάσιο όταν επρόκειτο για αντιρωσικές αποφάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, τα 10 κόμματα με το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής ψήφου ή αποχής σε αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου που στρέφονται κατά του ρωσικού κράτους είναι με φθίνουσα σειρά: Το πορτογαλικό ΚΚ με το 84% των ψήφων που διαθέτει, το ΚΚΕ με 82%, τα ακροδεξιά-φασιστικά RN στη Γαλλία με 77%, το  AFD Γερμανία, το «Ελευθερία και άμεση δημοκρατία» σε Τσεχία με 70%, το αυστριακό FPÖ με 69% και ακόμα τα ακροαριστερά DieLinke στη Γερμανία με 56% και ΣΥΡΙΖΑ με 39% και η ακροδεξιά Ιταλική Λέγκα με 11%

Με βάση, ωστόσο, μόνο τις ανοιχτά αρνητικές ψήφους, την πρωτοκαθεδρία έχουν και σε ατομικό επίπεδο οι 2 βουλευτές του ΚΚΕ (με 17 καταψηφισμένες αποφάσεις ο καθένας σε σύνολο 22) ακολουθούμενοι κατά σειρά από το ΚΚΠ, το RN, την «Ελευθερία και άμεση δημοκρατία», το AFD και το DieLinke.

Μεταξύ των αποφάσεων που το ΚΚΕ καταψήφισε ΣΤΗΝ Ευρωβουλή είναι χαρακτηριστικά η απόφαση της 1/3/22 που καταδίκαζε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία απόφαση καταψήφισε επίσης ο ναζί  χρυσαυγίτης Λαγός και την  της 23/11/22 να ανακηρυχθεί η Ρωσία χορηγός της τρομοκρατίας και κράτος που χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας.

Αυτήν καταψήφισε και το ΚΚΕ και η Ελληνική λύση του Βελόπουλου ενώ απλά «παρών» δήλωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Καϊλή απ’ το ΠΑΣΟΚ (τι περίεργο που η φυλακισμένη Καϊλή δεν ψηφίζει κατά Ρωσίας και Πούτιν)

Το ίδιο και με το ψήφισμα της 19/1/23 να συσταθεί ειδικό δικαστήριο για την εγκληματική επίθεση κατά της Ουκρανίας, με ΣΥΡΙΖΑ-Ελληνική Λύση να απέχουν της ψηφοφορίας και ΚΚΕ να καταψηφίζει.

Με βάση αυτά καταλαβαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος ότι ο τυχοδιωκτικός ΣΥΡΙΖΑ (όσες μεταμορφώσεις και να πάρει)  είναι ευρώ-αριστεροί ή έστω  ευρώ-κομμουνιστές.

 Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να πιστέψει σκεπτόμενος άνθρωπος ότι το ΚΚΕ είναι ένα φιλειρηνικό κόμμα και έντιμο απέναντι σε κάθε ιμπεριαλισμό όπως διατείνεται.

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *