Το θλιβερό πολιτικό παράδειγμα του «Πάκη» και ποια είναι η Σακελλαροπούλου…

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Ο απερχόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένα από τα απεχθέστερα φαινόμενα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, οπότε δεν μας κάνει καμία εντύπωση που το βαθύ κράτος τον επέβαλε σε αυτό το αξίωμα !

Ένας τυπικός δημαγωγός και μετρίων πολιτικών δυνατοτήτων που συνηθίζει να προσκολλείται πάντα στον πιο ισχυρό, γι’αυτό και έγινε μια εποχή  ένα ενεργούμενο του Ρωσοκίνητου Καραμανλή του β’, όταν αυτός πήρε τη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και έπειτα πρωθυπουργός.

Ήταν μάλιστα, να θυμίσω για όσους το αγνοούν, ο αρμόδιο υπουργός δημόσιας τάξης όταν ο Καραμανλής άφησε το 2008  κέντρο της Αθήνας να το βανδαλίσουν οι Συριζέικης προέλευσης αντιεξουσιαστές μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα !

Μέσα στην οικονομική κρίση έγινε βέβαια ένα προπαγανδιστικό όργανο του βαθέως κράτους, επαναλαμβάνοντας εθνικές γραμμές περί της κρίσης, όπως οι υποτιθέμενες ευθύνες της Γερμανίας για τα βάσανά μας και παραμένοντας βεβαίως στην καθεστωτική ρωσόφιλη γραμμή του Καραμανλή (θυμίζω είχε αποκαλέσει τον Πούτιν μεγάλο ηγέτη σε συνάντησή τους ως πρόεδρος της χώρας).

Ένα τέτοιο καθεστωτικό όργανο και άθυρμα λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην επιβραβευτεί και με το παραπάνω από το βαθύ κράτος, οπότε ο Τσίπρας τον προτίμησε για Πρόεδρο Δημοκρατίας, παρότι προερχόμενος από τη δεξιά παράταξη, και ως υποτίθεται ενωτική επιλογή κλπ…

Έκτοτε έγινε ο άνθρωπος που έλεγε ότι ήθελε να ακούσει ο μέσος-και γενικά ο πιο χαμηλής νοημοσύνης και κατάρτισης-Έλληνας ! Ο υπερπατριώτης ποτ μαλώνει τους ξένους, ο καλός Χριστιανός που κάνει την προσευχή του κλπ. που, με τις εξεζητημένες έως αστείες ρητορείες, του κρατάει υποτίθεται ψηλά το φρόνημα του Έλληνα, εκφράζοντας τον !

Πάντα βεβαίως πιστός στον ευεργέτη του Τσίπρα, δεν του χάλασε ποτέ κανένα χατίρι και ήταν πάντοτε στο ίδιο περίπου μήκος κύματος με αυτόν στα πολιτικά του πεπραγμένα.

Ακόμα και το εγκληματικό δημοψήφισμα του 2015 δεν τόλμησε να το αναστείλει, ως αντισυνταγματικό και fake που ήταν, αλλά έβαλε ευχαρίστως την υπογραφή του σε ένα έγκλημα κατά του τόπου και του λαού του !

Από την άλλη και σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί από τον Τσίπρα και να συνταχθεί με τους αλαλάζοντες εθνικιστές και ψευτο-εθνικιστές πολιτικούς και τα απεχθή συλλαλητήρια μίσους.

Και αυτό ενώ είναι προφανές ότι ιδεολογικά και συναισθηματικά είναι κοντά σε όλους αυτούς σε ένα εθνικό ζήτημα όπως το Μακεδονικό. Αμφιβάλει κανείς ;

Κάπως έτσι αγαπητέ Προκόπη-Πάκη πέτυχες πολλά στην πολιτική σου καριέρα και έφτασες πολύ ψηλά όσο δεν άξιζες ! Θα λείψεις άραγε σε πολλούς ως πρόεδρος ;

Ίσως σε αρκετούς, αυτούς δηλαδή που σου μοιάζουν σε οπορτουνισμού και που θέλγονται από τον ιδιότυπο λαϊκισμό και τις ρητορείες του. Πχ. σε ανθρώπου που κατεβαίνουν σε…εθνικά συλλαλητήρια, που κάνουν μεγάλους σταυρούς ή που γουστάρουν τον Χατζηνικολάου και τον Τράγκα ή ακόμα τον Σεφερλή και τον Λαζόπουλο !

Τέλος, για του λόγου το αληθές-και για να επιβεβαιωθεί πως το βαθύ κράτος συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο-η Νέα Δημοκρατία έκανε Πρόεδρο Δημοκρατίας μια Συριζαία δικαστή Σακελλαροπούλου και πάλι με το κούφιο πρόσχημα  της ενότητας, την οποία φυσικά και ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ αν και προσποιήθηκαν-για να μην καρφωθούν- πως ήθελαν να συνεχίσει ο Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία !

Για την συγκεκριμένη κυρία αρκεί να πούμε πως διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και στο συμβούλιο της επικρατείας και στην προεδρία του και είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο της δικαιοσύνης ! Προέρχεται δε από το αριστεροκρατούμενο πέμπτο τμήμα του συμβουλίου της επικρατείας το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχει επιφορτιστεί όλη τη βρώμικη δουλειά της ακύρωσης επενδύσεων και επιχειρήσεων…

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κάποιοι αριστεροί που παριστάνουν πως δεν ήθελαν την Σακελλαροπούλου της χρεώνουν το ακριβώς αντίθετο, πως δηλαδή επέτρεψε την επένδυση του χρυσού στις Σκουριές το 2013 και άρα υποτάσσεται στους επιχειρηματίες, κατά του λαού του περιβάλλοντος και λοιπές αριστερές  ηλιθιότητες…

Όμως στην πραγματικότητα αυτό που έγινε το 2013 ήταν μια  απόφαση που όντως άναβε προσωρινά το πράσινο για να προχωρήσει η επένδυση στις Σκουριές, αλλά αυτό έγινε τότε για να τα πάρει προσωρινά ο Μπόμπολας, ο οποίος με τη σειρά του τα πούλησε σε άλλους Καναδούς, έβγαλε υπερκέρδη, για να ανασταλεί τελικά η επένδυση εκ νέου !