Τι άλλο πρέπει να γίνει για να γυρίσουν στο 5 % ;

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ο αντικειμενικός απολογισμός αυτής της κυβέρνησης είναι ο εξής…

Δύο αχρείαστα και απεχθή μνημόνια τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν ένα βήμα πριν να βγει από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά και capital controls….

Ασύστολα προεκλογικά ψεύδη και υποσχέσεις που φυσικά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ…

Άναρχη λαθρομετανάστευση, hot spots και σοβαρά προβλήματα λόγω αυτού ειδικά σε νησιά και γενικά η εγκληματικότητα στο «κόκκινο» και το κράτος ανήμπορο να προστατέυσει τον πολίτη…

Καταστροφικές πυρκαγιές και πλημύρες με νεκρούς και τον κρατικό μηχανισμό από αναιμικό έως ανήμπορο να αντιδράσει…

Έλληνες αξιωματικοί κρατούμενοι επί μήνες στην Τουρκία διότι οι κρατούντες προτιμούν να δίνουν άσυλο σε Τούρκους πραξικοπηματίες και τρομοκράτες εν Ελλάδι…

Τρομοκράτες παίρνουν άδειες και ευνοϊκές μεταγωγές ενώ οι χρυσαυγήτες δολοφόνοι και κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν και η δίκη τους καθυστερείται σκοπίμως…

Αφήνω έξω το Μακεδονικό παρότι μπορεί να έχει εκλογικό κόστος για την κυβέρνηση-ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα-διότι δεν το θεωρώ ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά μόνο πως ενοχλεί συναισθηματικά το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού και τίποτα παραπάνω…

Εν κατακλείδι, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ξαναγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 5 %  της πραγματικής λαϊκής του βάσης και να εξαφανιστούν και οι ΑΝ.ΕΛ. από τον πολιτικό χάρτη ; Τι είναι αυτό που τον κρατά δημοσκοπικά σε ένα αξιοπρεπές ποσοστό του περίπου 20 ;

Ριζοσπαστικοποίηση ψηφοφόρων και αμετανόητος φανατισμός ; Λαϊκίστικο αντιδεξιό μένος ; Μήπως το δημοσιοϋπαλληλίκι ; Μήπως τελικά ο αριστερισμός εθίζει τα πλήθη με τη ρητορική του, όπως και στη λατινική Αμερική ;

Πολλά τα ίσως και ίσως να ισχύουν και όλα αυτά μαζί, αλλά αυτό το φαινόμενο δεν παύει να είναι και άξιο διερεύνησης, αλλά και απεχθές ταυτόχρονα…

2 thoughts on “Τι άλλο πρέπει να γίνει για να γυρίσουν στο 5 % ;

  1. Τα παραμύθια του Σύριζα του 2015 δεν ήταν δυνατόν να γίνουν πιστευτά από κανέναν, δεξιό ή αριστερό. Στην Ελλάδα του 1981 ίσως, αλλά όχι στην Ελλάδα του 2015. Για άλλους λόγους ψήφισαν (δημοσιοϋπαλληλίκι βασικά). Αν δεν το πιστεύετε ότι έτσι έγινε, τότε πως κέρδισε τις δεύτερες εκλογές, του Σεπτεμβρίου ; 8% έπρεπε να πάρει, ή έστω 18%.
    Το 2019 θα ξαναεμφανισθούν πάλι ; Ο Τσίπρας τουλάχιστον έτσι ελπίζει.
    Στα γκάλοπ δηλώνουν αναποφάσιστοι αλλά ένα στοιχείο που συνηγορεί υπέρ του Τσίπρα είναι ότι η Φώφη δεν μπορεί να σταυρώσει πόντο. Αν είχε ψηφίσει κάποιος Σύριζα και τώρα θέλει να ψηφίσει άλλο λογικά πάει πρώτα στη Φώφη -ή στον Σταύρο- και μετά στον Κυριάκο.
    Ενώ λοιπόν η ήδη ισχυρή ΝΔ δείχνει κάποια άνοδο, τα δύο πασοκικά δεν ανεβαίνουν καθόλου.
    Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με τη συμμορία του βαθέως Πασόκ και δεν είναι εύκολο το έργο να ξεμπλέξουμε. Αυτοί που το βλέπουν εύκολο κάνουν λάθος.

  2. Και όμως τα παραμύθια τους έγιναν πιστευτά από πολλούς φίλε,αλλά η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Βλέπεις είναι ίδιον της φυλής μας να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα και να ψάχνουμε τις λύσεις στο ανέφικτο και το ανορθολογικό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *