Τεράστια προβοκάτσια υπέρ Ρωσίας από τον Τραμπ !

Διεθνή Πολιτικά

Η δολοφονία του ισλαμοφασίστα Ιρανού αξιωματούχου Σουλεϊμανί από τον δήθεν πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά η συνέχεια-και ίσως το αποκορύφωμα-μιας σειράς από προβοκάτσιες αυτού του αδίστακτου τύπου που αποσκοπούν στην πραγματικότητα σε καίρια γεωπολιτικά οφέλη της φασιστικής Ρωσίας του Πούτιν.

Έτσι λοιπόν και η δολοφονία Σουλεϊμανί, αλλά και οι αναίτιες οικονομικές κυρώσεις που είχε επιβάλει νωρίτερα ο Τραμπ στο Ιράν, διαφημίστηκαν από αυτόν σαν χτυπήματα κατά της τρομοκρατίας και του φασιστικού άξονα, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική !

Με αυτήν την κίνηση αναμένεται να αποδυναμωθούν έως και να εξαφανιστούν όλες οι τάσεις μέσα στο Ιράν που πρέσβευαν σχετικά ανοίγματα προς τη δύση και όχι γεωπολιτική απορρόφηση της χώρας από τη Ρωσία του Πούτιν.

Αυτό αναμένεται να συμβεί και μέσα στο εσωτερικό του Ισλαμοφασιστικού θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν, αλλά και μέσα στις λαϊκές τάσεις, σε μια χώρα που στην πραγματικότητα πάντα είχε και έχει ισχυρές αντιπολιτευτικές τάσεις κόντρα στους μουλάδες και στη θεοκρατία.

Εκτός όμως από το Ιράν που αναμένεται να έρθει ακόμα πιο κοντά στον Ρωσοκινέζικο άξονα το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το Ιράκ, αλλά και με άλλες προβληματικές χώρες της περιοχής.

Έτσι λοιπόν πριν καλά, καλά κοπάσει ο θόρυβος από την τεράστια αυτή προβοκάτσια του Τραμπ, η κυβέρνηση του Ιράκ αποφασίζει να διώξει τις Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη χώρα !

Κάτι τέτοιο, εκτός από το ότι μπορεί να οδηγήσει αυτή τη χώρα στο απόλυτο χάος, δεν σημαίνει γεωπολιτικά τίποτε άλλο από την πλήρη προσκόλληση αυτής της χώρας στο Ιράν και στη Ρωσία, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί στο 100 %.

Το ίδιο πιθανότατα να γίνει και με άλλα κράτη όπως η αιμάσσουσα Υεμένη, ο Λίβανος και το Κατάρ αλλά να φέρει σε δύσκολη θέση και άλλα μουσουλμανικά φιλοδυτικά και γενικά φιλειρηνικά κράτη όπως τα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, το Ομάν και κυρίως το Πακιστάν του οποίου την απορρόφηση επιθυμεί η Ρωσία διακαώς.

 Άλλωστε μερικά από αυτά τα κράτη  ήδη διαφοροποιούνται από τη δύση (πλην της Γαλλίας του τυχοδιώκτη Μακρόν και Ελλάδας του επίσης τυχοδιώκτη ρωσόφιλου Μητσοτάκη) στο θέμα της Λιβύης παίρνοντας το μέρος του φασίστα ρωσοκίνητου στρατάρχη Χαφτάρ.

Όλα αυτά θα προστεθούν σε μια σειρά από πρόσφατες γεωπολιτικές κατακτήσεις του Πούτιν στον τρίτο κόσμο όπως η Αίγυπτος, η Συρία , αλλά και μια Τουρκία του Ερντογάν όλο και πιο ρωσοποιημένη (αν και όχι στο 100 % ακόμα)

Φυσικά οι συνέπειες δεν μπορεί να είναι μόνο αυτές, αλλά και άλλες  χειρότερες όπως η αναζωπύρωση της Ισλαμικής τρομοκρατίας και μέσα στη δύση και στις ίδιες της μουσουλμανικές χώρες και νέες εκατόμβες θυμάτων

Αυτό μπορεί να φέρει και αντίποινα από δυτικούς εξτρεμιστές και έναν ιδιότυπο θρησκευτικό πόλεμο, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη άνοδο των λαϊκίστικων ακροδεξιών αντιμουσουλμανικών κομμάτων στο δυτικό κόσμο που σχεδόν όλα τους είναι αντιευρωπαϊκά και Ρωσόφιλα !

Μελετημένη στα άδυτα της KGB προβοκάτσια λοιπόν από αυτό το ρωσοκίνητο καθαρματάκι που λέγεται Τραμπ και που ενδεχόμενη επανεκλογή και δεύτερη τετραετία του στο Λευκό Οίκο μπορεί να φέρει πιο κοντά μια γενική ανάφλεξη στον πλανήτη !

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να ηρωοποιήσουμε ισλαμοφασίστες σαν τον Σουλεϊμάνι που είχε ανοιχτή σύνδεση με τη διεθνή τρομοκρατία. Η κριτική μας στην ενέργεια του Τραμπ γίνεται με βάση τις γεωπολιτικές και άλλες συνέπειες που μπορεί να φέρει στον πλανήτη,

Σε αυτή τη λογική πρέπει να αγνοήσουμε και τους κόκκινους και τους μαύρους φασίστες που βρήκαν την ευκαιρία να εκφραστούν φιλοιρανικά-ισλαμοφασιστικά και αντιαμερικανικά, αλλά κάποιους ιδεοληπτικούς ultra δεξιούς που, μέσα στην τύφλα και τις ιδεοληψίες τους, στήριξαν τον Τραμπ και το χτύπημά του ως χτύπημα κατά της τρομοκρατίας, χωρίς να αναλογίζονται ούτε τις συνέπειες ούτε τι μπορεί να κρύβεται από πίσω.