Τελικός κυπέλλου: 50-50 οι πιθανότητες…

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ είναι προ των πυλών (Σάββατο οκτώ η ώρα) και είναι βέβαιο ότι και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο για να σηκώσουν το τρόπαιο και εκτιμούμε πως οι πιθανότητες επικράτησης είναι  σχεδόν μοιρασμένες.

Ο ΠΑΟΚ έχει κίνητρο διότι προέρχεται από μια χρονιά με πολλά προβλήματα και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του όπου το μοναδικό αξιόλογο πράγμα που έχει πετύχει είναι η Ευρωπαϊκή του παρουσία. Έτσι λοιπόν είναι λογικό μια κατάκτηση κυπέλλου να σώσει μια χρονιά στης οποίας το πρωτάθλημα τελείωσε δεκαεννιά ολόκληρους πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό.

Αλλά τι να πούμε από την άλλη και για το κίνητρο του Παναθηναϊκού που είναι οκτώ χρόνια χωρίς τίτλο και ταλαιπωρημένος στην αφάνεια όσο δεν πάει ;

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι και σχετικά πιο ποιοτικός από τον Παναθηναϊκό σαν ρόστερ και έχει και μεγαλύτερη εμπειρία και το know-how για να διαχειρίζεται τέτοια κρίσιμα ματς και μέσα στο γήπεδο και στον πάγκο με τον Λουτσέσκου.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτον σε καλύτερη φόρμα από τον αντίπαλό του τον τελευταίο καιρό (ας μην λάβουμε υπόψη και πολύ το διαδικαστικό ματσάκι της Τρίτης στην Τούμπα), αλλά και ότι-κακά τα ψέματα-αν κάποιος είναι πιο κοντά στο να είναι γηπεδούχος σε αυτό το ματς, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός σε ένα ΟΑΚΑ με το οποίο είναι πολύ πιο συναισθηματικά δεμένος.

Προβλέπουμε λοιπόν το Σάββατο ένα πολύ ισορροπημένο μας που ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες και πιθανόν και στην παράταση ή και στα πέναλτι !