Η ίδρυση ή εγκατάσταση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι μια στοιχειώδης μεταρρύθμιση που έχει κάνει μέχρι τώρα κάθε ελεύθερη και δημοκρατική χώρα του κόσμου εντός του καπιταλισμού.
Αξίζει να αναφέρουμε λοιπόν ότι το κρατικό μονωπόλιο στην εκπαίδευση πάει πακέτο με τον πολιτικό και ιδεολογικό αυταρχισμό, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τι συμβαίνει παγκοσμίως, όπου μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα (τύπου Βόρειας Κορέας, Κούβας, Συρίας κα.) απαγορεύονται αυτά, ενώ επιτρέπονται ακόμα και στη Βενεζουέλα του Μαδούρο !
Ακόμα και ο Μαρξ αναφέρει σε γραπτά του ότι μέσα στον καπιταλισμό δεν είναι καλό η εκπαίδευση να μονωπολείται από το κράτος διότι αυτή γίνεται όχημα προπαγάνδισης της επίσημης κρατικής ιδεολoγίας !
Η Ελλάδα λοιπόν δεν τόλμησε ποτέ μέχρι τώρα να φέρει ιδιωτικά πανεπιστήμια και ξέρετε γιατί και πως δεν το τόλμησε; Με νόμο της δικτατορίας των συνταγματαρχών που δεν τόλμησε κανένας να αλλάξει μεταπολιτευτικά !
Και αυτό δεν έγινε μεταπολιτευτικά κυρίως λόγω της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς η οποία ως αυταρχική και πιστή στον ολοκληρωτισμό που είναι διαχρονικά αντιτίθεται με γελοία επιχειρήματα.Και φυσικά είναι γνωστό ότι η αριστερά έχει ως βασικά της όπλα στην παιδεία και την ΟΛΜΕ αλλά και τις συμμορίες των ακροαριστερών μπαχαλάκηδων μέσα στα πανεπιστήμια.
Τώρα λοιπόν στο 2024 η σημερινή κυβέρνηση αποφασίζει να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα και βρίσκει μπροστά της ακριβώς αυτά τα ακροαριστερά κατεστημένα τα οποιά κάνουν ότι θεμιτό και αθέμιτο για να το εμποδίσουν από καταλήψεις και αποχές, μέχρι ηλεκτρονικό σαμποτάζ στις εξετάσεις των πανεπιστημίων !
Αυτά όμως δεν θα έβρισκαν γόνιμο έδαφος αν η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είχε αποθρασύνει τόσο καιρό τα αριστερά κόμματα και τις αριστερές συντεχνείες !
Απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε….από τον πρωθυπουργό που σέβεται τους αγώνες της αριστεράς ; Από την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας; Για το ξύλο που έφαγαν οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. από τους ΠΑΜίτες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, με τη Ν.Δ. να μη βγάζει ούτε ανακοίνωση ; Μήπως να μιλήσουμε γενικά και για την ιδιότυπη συμμαχία της Μητσοτάκηκης Ν.Δ. με το ΚΚΕ;
Γνωστό είναι άλλωστε ότι μέσα στη Ν.Δ πιο εύκολα κριτικάρεις τον πρωθυπουργό παρά το ΚΚΕ και τον Κουτσούμπα, ενώ από την άλλη το ΚΚΕ εξασφαλίζει στη Ν.Δ. αντιπολίτευση και κόψιμο εκλογικών ποσοστών από τον ΣΥΡΙΖΑ !
Τώρα λοιπόν ο Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεμπλέξει με την αριστερά και το αλήτικο καθεστώς της στην παιδεία για να περάσει αυτή την προοδευτική μεταρρύθμιση, ενώ αν της είχε τρίξει τα δόντια νωρίτερα, πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.