Τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης των αιρετικών

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Οικονομία Πολιτικά

Οι ευρωεκλογές φτάνουν και έτσι σήμερα παραμονές εκλογών σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης που πραγματοποιήσαμε εδώ στα “αιρετικά”

Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Αυτά τα αποτελέσματα επειδή δεν γίνονται ιντερνετικά και χωρίς ακριβές στατιστικό δείγμα και μέθοδο, δεν μπορούν να βγάλουν ακριβή αποτελέσματα, παρά να μας δείξουν τάσεις κομμάτων (ανόδου και καθόδου) και αυτό τουλάχιστον έχει γίνει με επιτυχία από εμάς και στο παρελθόν.

Σας παραθέτουμε τα τελικά αποτελέσματα παρακάτω, κάνοντας την απαραίτητη διευκρίνιση ότι τα κόμματα “Ελλήνων συνέλευσις” του Αρτέμη Σώρρα και “Δημιουργία Ξανά” του Θάνου Τζήμερου αποκλείστηκαν από την ψηφοφορία !

Πήραμε αυτήν την απόφαση διότι διαπιστώσαμε ότι επιχειρήθηκε από αυτά αθέμιτη προσπάθεια επηρεασμού της δημοσκόπησης με μαζικές και ενδεχομένως αυτόματες ψήφους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν υπέρογκα ποσοστά εκτός πραγματικότητας για τα συγκεκριμένα κόμματα και να αλλοιωθεί η δημοσκόπηση. 

https://poll.fm/10314081/results?msg=voted

 

Αν μπορούμε να σχολιάσουμε επιγραμματικά τα δεδομένα μπορούμε να πούμε πως

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη δημοσκόπηση με διαφορά, αλλά είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει και τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα που προέκυψε εδώ δείχνει σαφώς μια ανοδική του τάση, αλλά και το ότι είναι πιο μαχητικοί ιντερνετικά από τους Νεοδημοκράτες όταν βλέπουν δημοσκοπήσεις.
  2. Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται πως είναι σε μια τάση στασιμότητας των ποσοστών της, έχοντας μόνο ένα συγκεκριμένο ποσοστό στο οποίο απευθύνεται. 
  3. Η Χρυσή Αυγή αντέχει στην τρίτη θέση, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ. μοιάζει να έχει πτωτικές τάσεις και να μην είναι μαχητικό ιντερνετικά.
  4. Έκπληξη ίσως μπορεί να είναι το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη ή Ελληνική Λύση του Βελόπουλου που φαίνεται να κόβει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή.
  5. Σε γενικά ρηχά νερά φαίνεται να κινούνται ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων και θα είναι έκπληξη για τα δύο τελευταία αν μπουν στην ευρωβουλή.
  6. Τέλος καταποντίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. και οι Οικολόγοι Πράσινοι, δύο κόμματα που φαίνεται να πληρώνουν τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ…
  7. Ούτε μια ψήφο δεν συγκέντρωσαν τα εξής κόμματα: Όρθια Ελλάδα του Αλ. Μητρόπουλου, ΟΚΔΕ, Λευκό, Νέα Ελληνική Ορμή της Παπακώστα, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Δημαρά και το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και φιλίας που όμως είναι μειονοτικό και απευθύνεται μόνο στη Θράκη.

 

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *