Τα έξι σαθρά επιχειρήματα φανερών και κρυφών ρωσόφιλων…

Διεθνή Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Το κίνημα κόκκινων και μαύρων Πουτινόφιλων φασιστών παραμένει πολύ ισχυρό-αν και κάπως αδυνατισμένο σε μαζικότητα-εν Ελλάδι αλλά και πολύ μαχητικό και εν μέσω του κατακτητικού πολέμου στην Ουκρανία.

Παρατηρούμε ωστόσο ότι οι περισσότεροι Πουτινόφιλοι προσπαθούν να καλυφθούν είτε τηρώντας ίσες αποστάσεις, είτε και καταδικάζοντας για ξεκάρφωμα τη φασιστική Ρωσική εισβολή.

Λίγοι είναι αυτοί που μιλούν ευθέως υπέρ του πολέμου-και κυρίως ακροδεξιοί- τουλάχιστον στο δημόσιο λόγο (αφού στο ίντερνετ γίνεται χαμός με πιο αποκτηνωμένους από ποτέ ρωσόφιλους που στηρίζουν ανοιχτά τον πόλεμο…).

Ωστόσο η ρωσοφιλία όλων αυτών αποκαλύπτεται πολύ γλαφυρά από τη στιγμή που τα όποια επιχειρήματά τους είναι σχεδόν αυτούσια η ρωσική προπαγάνδα που αποσκοπεί στο ξέπλυμα των Ρώσων φονιάδων και του σχεδόν απρόκλητου πολέμου που εξαπέλυσαν στην Ουκρανία !

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να δούμε αναλυτικά τα κυριότερα επιχειρήματα που λένε και γράφουν όλοι αυτοί και να τα «ξεγυμνώσουμε» ένα προς ένα…

  1. ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκτός του ότι είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι χώρες σαν την Ουκρανία, την Πολωνία, τις Βαλτικές ή τις Σκανδιναβικές μπορούν ποτέ να απειλήσουν και να επιτεθούν στη Ρωσία, είναι και ότι στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ήταν εντελώς παρανοϊκοί για να εξαπολύσουν κάποτε οργανωμένο πόλεμο στη Ρωσία.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε καταφανώς μια άνευ λόγου κήρυξη παγκοσμίου πολέμου απέναντι σε μια υπερδύναμη άκρως στρατιωτικοποιημένη και με τις περισσότερες πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο !

Πηγαίνοντας μάλιστα πίσω στα προεόρτια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα δούμε ότι και η Χιτλερική Γερμανία ισχυριζόταν ακριβώς το ίδιο πράγμα με τη σημερινή Ρωσία πως δηλαδή οι συμμαχικές δυνάμεις την περικυκλώνουν ! Δείτε χαρακτηριστικά την παρακάτω προπαγανδιστική φωτογραφία της εποχής…

Να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν…αυτές οι πρώην ανατολικές χώρες μπήκαν ή θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ ακριβώς για να προστατευτούν από τον Ρωσικό ιμπεριαλιστή επιθετιστή και όχι για να τον περικυκλώσουν και να του επιτεθούν.

 

2) ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 1990 ΟΠΟΥ Η ΔΥΣΗ ΕΓΓΥΟΤΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν όντως υπήρξε τέτοια συμφωνία, πρώτον θα ήταν σίγουρα προφορική και άτυπη και όχι γραπτή και αυτό το παραδέχονται μάλιστα και όσοι εκστομίζουν αυτό το επιχείρημα.

Δεύτερο και κυριότερο ότι το 1990 υφίστατο ακόμα η Σοβιετική Ένωση και όχι Ρωσία. Συνεπώς από τη στιγμή που η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε δεν υπάρχει και συμφωνία γιατί απλά μιλάμε για μια άλλη κρατική οντότητα. Τόσο απλό !

Άλλωστε τη διάλυση της ΕΣΣΔ εκμεταλλεύτηκαν παλιότερα και η Αυστρία και η Φινλανδία  οι οποίες μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995) από τη στιγμή που δεν υπήρχε η ΕΣΣΔ με την οποία είχαν γραπτές συμφωνίες πως θα μένουν ουδέτερες και δε θα μπουν σε δυτικούς οργανισμούς.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η Ρωσία ουδέποτε τάχθηκε σθεναρά στο παρελθόν κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολή (τουλάχιστον σε ότι αφορά τις χώρες που έχουν ήδη μπει) , όχι τουλάχιστον σε βαθμό να το θέσει στα διεθνή φόρα. Ούτε καν μάλιστα η Ρωσία  παρουσιαζόταν ως διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης στα χρόνια του Γέλτσιν, αλλά και στα πρώτα χρόνια της ηγεσίας του Πούτιν.

Οι Ρώσοι άρχιζαν να φωνάζουν κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ μόνο κατά το 2007 με 2008 όταν τέθηκε θέμα Ουκρανίας και Γεωργίας για είσοδο στην Ατλαντική συμμαχία. 

 

3) Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να στηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό επικαλούνται κυρίως το τάγμα του «Αζόφ που όντως πολεμάει ακόμα στην Ανατολική Ουκρανία.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το περιβόητο «Αζοφ» είναι μεν υπαρκτό όμως δεν είναι πλέον καν ξεχωριστό τάγμα, αλλά μια πολιτοφυλακή που αποτελείται από μόλις 2.500 ανθρώπους, καθώς έχει χάσει τον τελευταίο καιρό πάνω από τα μισά μέλη που είχε αρχικά.

https://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να το διατηρούν στα μετόπισθεν της ανατολικής Ουκρανίας (λόγω προφανώς της πολεμικής τραχύτητας τους που τους χρειάζεται), αλλά είναι προφανές πως αυτή η εντελώς μειοψηφική πολιτοφυλακή δεν μπορεί να χαρακτηρίσει σε καμία περίπτωση ούτε ένα πολιτικό καθεστώς, ούτε μια ολόκληρη χώρα.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι και στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πολέμησαν και Έλληνες ακραίοι δεξιοί κατά των Ιταλών, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τον αγώνα που έδινε η Ελλάδα κατά του κατακτητή, ούτε και μπορούσε να τους πει κανείς να μην πολεμήσουν για τη χώρα τους.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι περισσότεροι από τους φασίστες του Δεξιού τομέα, που δραστηριοποιούνταν κάποια στιγμή στην Ανατολική Ουκρανία, έχουν τώρα λουφάξει στα δύσκολα και δεν πολεμούν.

Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι εξ’αυτών είναι εθνοπροδότες και αντιδυτικοί στα πιστεύω τους και λειτούργησαν μάλιστα ως προβοκάτορες στο κίνημα της πλατείας Μαϊντάν του 2014 (όπου με όσα ακραία έκαναν έφεραν στην εξουσία τη Ρωσόφιλη Τιμοσένκο που παρέδωσε την Κριμαία στον Πούτιν)

Το δε κόμμα τους είναι πλέον κοντά στο 2 % και δεν έχει μπει ούτε καν στη Βουλη, ενώ και ο ίδιος ο Ζελένσκι είναι στην καταγωγή Εβράιος με προγόνους που επιβίωσαν από τις διώξεις των Γερμανών Ναζί .

 

4) ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ Η ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εδώ αντί απάντησης παραθέτουμε σύνδεσμο από τα Ελληνικά hoax που μας δείχνει τεκμηριωμένα πως όχι μόνο δεν υπάρχουν 13.000 άμαχοι Ρώσοι νεκροί στο Ντονμπάς, όπως ισχυρίζεται, το Κρεμλίνο, αλλά και πως οι άμαχοι νεκροί-Ρώσοι και Ουκρανοί μαζί- είναι περί τις 3.500 και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και οι νεκροί του Μαλαισιανού αεροσκάφους που κατέρριψαν το 2015 οι Ρώσοι αυτονομιστές !

https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/03/15/to-afp-katarriptei-ton-ischyrismo-ton-roson-gia-13-chiliades-amachous-nekrous-sto-ntonbas/

Παρότι λοιπόν γίνεται λόγος για βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών και κακομεταχείριση αντιπάλων και από τις δύο πλευρές, από πουθενά δεν προκύπτει γενικευμένη γενοκτονία ή εθνοκάθαρση από την Ουκρανική κυβέρνηση προς τους Ρώσους του Ντονμπάς, ούτε ποτέ η Ρωσία έθεσε τέτοιο θέμα στα διεθνή φόρα από το 2014 μέχρι και τα προεόρτια του πολέμου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι Ρώσοι σχεδόν εκκένωσαν εσκεμμένα το Ντονμπάς από Ρώσους, κατά τα προεόρτια της Ρωσικής εισβολής, ώστε ακριβώς να στηρίξουν την προπαγάνδα τους περί εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας !

https://m.naftemporiki.gr/story/1834132/oukraniko-xiliades-apo-to-ntonmpas-ftanoun-sto-rostof-tis-rosias

 

5) ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΣΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Άλλη μια ανακρίβεια έως ψεύδος…Μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο παρά κάτω τι ακριβώς λένε οι συμφωνίες του Μινσκ και γιατί δεν έφεραν την ειρήνευση.

https://www.cnn.gr/focus/story/301000/ti-einai-i-symfonia-toy-minsk-kai-kata-poso-apotelei-diexodo-apo-tin-krisi-tis-oykranias

Αυτό που προκύπτει είναι ότι η συμφωνία ήταν πρόχειρη και άφησε πολλά κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν κατά κύριο λόγο οι Ρώσοι και οι αυτονομιστές τους, με τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις τους, για να προχωρήσουν σε άτυπο διαμελισμό το της Ουκρανίας ή στην καλύτερη περίπτωση να διατηρήσουν την πολιτική επιρροή τους μέσα στη χώρα και να επηρεάζουν-μεταξύ άλλων-και τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της.

Επιπλέον είναι η Ρωσία αυτή που δεν τήρησε τις περισσότερες φορές τις εκεχειρίες και κυρίως είναι ότι δεν είχε αποσύρει βαρύ οπλισμό από την πρώτη γραμμή και φερτούς Ρώσους στρατιώτες, όπως λέει η συμφωνία (έστω και αν αρνούνται ψευδώς ότι δεν υπάρχει Ρωσική εμπλοκή η οποία είναι αποδεδειγμένη) !

 

6) ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαθρό και αυτό διότι κατά πρώτον η Ουκρανία είχε ανάγκη το ΝΑΤΟ και όχι το ΝΑΤΟ την Ουκρανία και το είχε ανάγκη ακριβώς διότι έχει έναν επιθετικό και εκμεταλλευτή Ρωσικό γείτονα.

Αυτή η ανάγκη έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία και υποκίνησε τα αυτονομιστικά κινήματα στην ανατολική Ουκρανία.

Δεύτερον το ΝΑΤΟ ουδέποτε υποσχέθηκε στην Ουκρανία στρατιωτική επέμβαση οποιουδήποτε είδους υπέρ τη όσο αυτή δεν ανήκει στις τάξεις του, καθώς σχεδόν οι πάντες παραδέχονται πλέον πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με γενικευμένη σύρραξη απέναντι σε μια φασιστική υπερδύναμη που διαθέτει και πυρηνικά.

Τέλος ισχυρισμοί όπως ότι η δύση θα έπρεπε να εντάξει τη Ρωσία στη διεθνή ασφάλεια του πλανήτη (να βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα !) ή και ότι η Κίνα είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από τη Ρωσία (και συνεπώς θα έπρεπε ως δύση να πάρουμε τη δεύτερη με το μέρος μας) μόνο θυμηδία θα πρέπει να προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και είναι βέβαιο πως όταν τις ακούν στο Κρεμλίνο και στην εδώ Ρωσική πρεσβεία θα γελούν !

 

image_pdfimage_print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *