Τέλειο ψητό κοτόπουλο ψημένο υπέροχα στη γάστρα με κρασί και τα συνοδευτικά του εξαιρετικά !
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο στα δύο
1 Ποτήρι νερού κρασί
4 – 5 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο τρίφτη
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε πλύνει και στραγγίξει το κοτόπουλο.Του βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, την δάφνη, το δεντρολίβανο και το αδειάζουμε στη γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φουρνο στους 220 με 230 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, το γυρίζουμε από την άλλη μεριά να πάρει χρώμα και να μείνει με την σαλτσουλα του.
Εάν έχει πολύ ζουμακι δυναμωνουμε την θερμοκρασία για λίγη ώρα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και με το πινέλο ζαχαροπλαστικής παίρνουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα της γάστρας , σουρώνουμε το ζουμακι και το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ ή το αφήνουμε έτσι.
Το συνόδευσα με πατάτες φούρνου επειδή αρέσει στα παιδιά, πηγαίνει όμως και με μακαρόνια ή ρύζι κούπας.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr