Συνδυασμός «Πρωτεύουσα Δύναμη», ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ: Οι δεσμεύσεις μας…

Ειδήσεις Μεσσηνία

Μέσα σε ένα πυκνό και εκδηλωτικό ακροατήριο, στο Πνευμαστικό κέντρο της Καλαμάτας έγινε η παρουσίαση των δεσμεύσεων του συνδυασμού «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» της Υποψήφιας Δημάρχου Καλαμάτας κας Ελένης Αλειφέρη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι διάφορων παραγωγικών τάξεων, δήμαρχοι άλλων Δήμων της Μεσσηνίας, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όπως και πολύ μεγάλο πλήθος κοινού υποστηρικτών του συνδυασμού της κας Αλειφέρη και άλλοι πολλοί.

Η κα Αλειφέρη μιλώντας για τις δεσμεύσεις της επικεντρώθηκε στα πιο κάτω 12 σημεία:

1.Ο πολίτης στο επίκεντρο. Εφαρμόζει σύγχρονο μοντέλο διοίκηση του Δήμου και θέτουμε τον πολίτη στο επίκεντρο.

2.Διοικητική εξωστρέφεια. Αναπτύσσουν συνεργασίες με όλους τους θεσμικούς φορείς του Δήμου, όπως εκκλησία, Πανεπιστήμια, επαγγελματικούς φορείς κλπ.

3.Ανάπτυξη με όραμα και γερές βάσεις . Ο αναπτυξιακός χάρτης της Πρωτεύουσας Δύναμης σχεδιάζεται πάνω στην αποτελμάτωση και υλοποίηση του σχεδίου πόλης και της επέκτασης του.

4.Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τη συλλογή των απορριμάτων, προωθούμε ανακύκλωση, εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους, όπως έξυπνη κάδοι κλπ

5.Αξιοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος μας. Εφαρμόζουμε στην πράξη τις αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Δημιουργούμε ψηφιακή πλατφόρμα διαβίβασης αιτημάτων των πολιτών και λύσεις τους.

6.Κοινωνική Αλληλεγγύη. Ενισχύουμε και δημιουργούμε επί πλέον κοινωνικές δομές και υπηρεσίες για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

7. Ο Δήμος της Καλαμάτας δεν είναι μόνο η πόλη. Τόσο η περιφέρεια του Δήμου όσο και το κέντρο αντιμετωπίζονται ισότιμα.

8. Εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο πόρο. Ιδρύουμε απολύτως εξειδικευμένο Γραφείο εντοπισμού – επεξεργασίας και κατάρτισης φακέλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, διακρατικών συνεργασιών.

9. Ενισχύουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα. Ενισχύουμε την αίγλη και την πολιτιστική φήμη του Δήμου υποστηρίζοντας και βελτιώνοντας όλες τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

10. Αντιμετωπίζουμε το ζωτικής σημασίας θέμα της ασφάλειας. Συνεργαζόμαστε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και όλες τις συλλογικότητες για την επίλυση του θέματος της ασφάλειας των κατοίκων.

11. Στηρίζουμε και αναπτύσουμε τον αθλητισμό. Βελτιώνουμε και συντηρούμε τις υπάρχουσες υποδομές αλλά και δημιουργούμε νέες.

12. Η τουριστική ανάπτυξη είναι το μέλλον του Δήμου μας. Αναπτύσσουμε τον τουρισμό με συνολικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα δράσεων και ολοκλήρωση προαπαιτουμένων. Εμμένουμε σε ολοκληρωμένη μελέτη ανάπτυξης συνολικά του παραλιακού μετώπου.

Εμείς δε σαν “αιρετικά” από την πλευρά μας, έχουμε την άποψη ότι η υποψηφιότητα της Αλειφέρη είναι η καλύτερη που υπάρχει για την πόλη μας σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Αυτό το πιστεύομε και γνωρίζοντας την πορεία της και κυρίως ακούγοντας τις ενδιαφέρουσες προτάσεις της για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τον Δήμο της πόλης μας. Εκεί όχι μόνο έχει συγκεκριμένες ενδιαφέρουσες θέσεις, αλλά κυρίως τεκμηριώνει και πως θα υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις της.

Λαμβάνουμε πάντα υπ’όψην ότι η υποψηφιότητα του Θαν. Βασιλόπουλου θα είναι ουσιαστικά η συνέχεια της θητείας του Παναγιώτη Νίκα. Έτσι λοιπόν, αν και δεν θεωρούμε ότι ο Νίκας ήταν ένας κακός δήμαρχος, εντούτοιος κουβαλούσε και θα συνεχίσει να κουβαλάει τα κουσούρια της αλαζονείας της εξουσίας και του συγκεντρωτισμού και ειδικά τώρα που τον στηρίζει αυτή η εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη.

Από τις δε υπόλοιπες υποψηφιότητες αδυνατούμε να βρούμε έστω και μια αξιόλογη ή αξιοπρόσεκτη που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε. Οπότε τι μας μένει ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *