Στα άκρα η κόντρα Νίκα – Τατούλη με αλλεπάλληλες κατηγορίες !

Ειδήσεις Μεσσηνία

O…φίρερ της αυτοδιοίκησης Παναγιώτης Νίκας ξεκίνησε μια επίθεση με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη εναντίον του Τατούλη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα “γαϊτανάκι” κατηγοριών και χαρακτηρισμών μεταξύ αυτών των δύο,αλλά και γενικά μια παραταξιακή κόντρα. 

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας άφησε λοιπόν υπαινιγμούς κατά της οικογένειας Τατούλη, λέγοντας πως η σύζυγος και η κόρη του πρώην περιφερειάρχη είχαν εργαστεί στη Γραμματεία και στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, αλλά και ότι επιχειρήσεις της οικογένειας πήραν περιφερειακά έργα.

Από την άλλη ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης άφησε απατώντας υπαινιγμούς για ακροδεξιά φοιτητική δράση του περιφερειάρχη, τον κατηγόρησε τον κ. Νίκα ότι φέρθηκε σαν κλέφτης μετά το περσινό δυστύχημα στο σαϊτοπόλεμο, ενώ αναφέρθηκε και σε σχέσεις της οικογένειας Νίκα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο Τατούλης για ακόμα μια φορά είπε πως ο Νίκας εκλέχτηκε γιατί «τον πήραν από το χέρι» Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής για να εκλεγεί (σε αυτό δεν είχε και άδικο…).

Ανταπαντώντας ο περιφερειάρχης σχολίασε ότι ο κ. Τατούλης αρνείται να παραδεχτεί την εκλογική του ήττα και προσπαθεί να την αποδώσει σε… διεθνή συνωμοσία…

Ο Τατούλης από την πλευρά του απάντησε επίσης ότι η θέση της γιατρού συζύγου του στην Περιφέρεια ήταν νόμιμη και ότι η πρόσληψη της κόρης του για ένα έτος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας έγινε γιατί είχε όλα τα νόμιμα προσόντα. Κατηγόρησε δε τον κ. Νίκα ότι γυρνάει στους νομούς και λέει «θα βάλω τον Τατούλη φυλακή».

Στη συνέχεια, αποκαλώντας ειρωνικά τον κ. Νίκα «μειλίχιο», άφησε υπονοούμενα για ακροδεξιά φοιτητική δράση του περιφερειάρχη και πρόσθεσε: «Στο σαϊτοπόλεμο έτρεξε να κρυφτεί (σ.σ. ο κ. Νίκας) σαν κλέφτης, δείχνοντας ως υπεύθυνο έναν από τους συνεργάτες του». Και αμέσως μετά είπε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για τις σχέσεις της οικογένειας Νίκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξέλιξή του…

Απαντώντας με τη σειρά του ο Παν. Νίκας είπε ότι τα τραύματα της εκλογικής ήττας του Πέτρου Τατούλη δεν έχουν επουλωθεί. Ανέφερε ότι ενώ υπήρχε ανάγκη γιατρού σε Λακωνία και Αργολίδα, ο κ. Τατούλης κράτησε τη σύζυγό του στην Αρκαδία, μετακινώντας γιατρούς από τη Μεσσηνία και την Κορινθία αντίστοιχα. Κλείνοντας, είπε ότι η Αρκαδία είναι ο πιο φτωχός νομός της Πελοποννήσου – υπονοώντας ευθύνες Τατούλη.

Ανταπαντώντας ο Π. Τατούλης χαρακτήρισε «αδιόρθωτο» τον Νίκα, και απαντώντας για την Αρκαδία είπε ότι έχει το μεγαλύτερο ΑΕΠ από όλους του νομούς της Πελοποννήσου και τις μεγαλύτερες αποταμιεύσεις μετά τη Λακωνία. Κλείνοντας την ομιλία του, είπε στον κ. Πουλοκέφαλο που τον είχε διακόψει «έχεις κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα» (!) και εκείνος απάντησε «να το κοιτάξει πρώτα ο ίδιος και μετά να κάνει συστάσεις. Ο,τι λέτε κ. Τατούλη σας το επιστρέφω»….

Τέλος ο Νίκας, παίρνοντας και  πάλι το λόγο, κατήγγειλε ότι η «Πελοπόννησος ΑΕ» έχει έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τίθεται θέμα λειτουργίας της.

Μετά δε από λίγη ώρα, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του Σώματος Μανώλη Σκαντζού και του Πέτρου Τατούλη, όταν ο τελευταίος είπε ότι ο. Νίκας αποκαλούσε στο παρελθόν «καραγκιόζη» τον κ. Σκαντζό.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκάλεσε «ψεύτη» τον κ. Τατούλη και είπε ότι ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» θα πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς του.