
ΥΛΙΚΑ : κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό, ξερό ψωμί χωρίς κόρα 400 γρ. , 2 αυγά, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη, παστουρμάς (με το τσιμένι) 100 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα, κύμινο, παρθένο σησαμέλαιο για τηγάνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τον παστουρμά σαν κιμά. Λιώνετε το σκόρδο και ζυμώνετε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ, λίγο σησαμέλαιο και λίγο νερό, μέχρι να γίνουν αφράτη ζύμη. Ξεκουράζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθετε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε στο σησαμέλαιο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !
Φανταστικά πολύ νόστιμα και αφράτα….
δυστυχώς δεν είχα παστουρμά και δεν έβαλα…ούτε ξερό ψωμί είχα.και έβαλα νιφάδες βρώμης