Πως όλα λειτούργησαν υπέρ της ΑΕΚ

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Όλοι πριν από τη δεύτερη αγωνιστική των play-off θεωρούσαμε ότι εύκολα ή δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει το Βόλο και ο Ολυμπιακός τον Άρη και ότι το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είναι ένα ματς τίτλου που θα κρίνει πολλά. Τελικά όμως το τελευταίο έγινε, αλλά τα δύο πρώτα όχι.

Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν εκπλήξεις που φέρνουν ανατροπές θα ασχοληθούμε κυρίως με αυτά, αφού πρώτα πούμε ότι το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήταν ένα ισορροπημένο ματς με φάσεις εκατέρωθεν που όμως εκτιμούμε ότι η ΑΕΚ το πήρε δίκαια.

Aν ασχοληθούμε με το ματς του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με τον Βόλο, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει γενικά πρόβλημα με τις ομάδες που του κλείνονται πολύ στην άμυνα και τις οποίος συνήθως κέρδιζε δύσκολα με πέναλτι ή γκολ στο τέλος ή και έχει γκελάρει.

Συνεπώς η εικόνα του αγώνα με το Βόλο και η επιθετική δυσχέρεια στο γκολ δεν ήταν τυχαία, πόσο μάλλον που ο Βόλος παρατάχτηκε με 5-4-1 και ακόμα και τα επιθετικά εξτρέμ να παίζουν άμυνα έξω από την περιοχή.

Εκτιμούμε ότι σε αυτή την περίπτωση χρειαζόταν μεγαλύτερο ρίσκο, δεδομένου ότι ο Βόλος ήταν ελάχιστα απειλητικός για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Όμως για κάποιον λόγο ο Γιοβάνοβιτς δεν αλλάζει το σύστημα με τον ένα επιθετικό και δεν το έκανε και τώρα ούτε με τις αλλαγές του.

Η ευκαιρία βέβαια δόθηκε στους πράσινους με ένα ακόμα πέναλτι στην εκπνοή, αλλά στατιστικά κάποια στιγμή θα χαθεί και ένα πέναλτι και ειδικά όταν το εκτελεί ο ίδιος παίκτης.

Επιπλέον οι παίκτες του Βόλου επιδόθηκαν σε πόλεμο νεύρων πριν την εκτέλεσή του για την οποίο ίσως ο διαιτητής θα έπρεπε να επιληφθεί αναλόγως και ειδικά για τις κινήσεις του τερματοφύλακα που ήταν στα όρια της παράβασης του κανονισμού !

Πάμε τώρα και στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη που για πάνω από 60 λεπτά το έβλεπες να πηγαίνει σβηστά υπέρ του Ολυμπιακού ο οποίος θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα γκολ και να το έχει καθαρίσει εύκολα.

Διέκρινες όμως, ακόμα και σε αυτό το διάστημα της υπεροχής του, διέκρινες μια έλλειψη σοβαρότητας και πειθαρχίας με κάποιους ατομιστές παίκτες να μην παίζουν σωστά ή που να μην είναι σοβαροί στην τελική προσπάθεια.

Το τελικό 2-2 και η ισοφάριση που έγινε από τον Άρη, που δεν παράτησε ποτέ το ματς και του αξίζουν συγχαρητήρια, έγινε πρώτον λόγω των δύο αναγκαστικών αλλαγών του Ολυμπιακού (και ειδικά του πολύ ποιοτικού Κανός), αλλά και γιατί ο Μίτσελ φάνηκε να πιστεύει ότι η ομάδα του έχει καθαρίσει το ματς και πρέπει να προχωρήσει σε οικονομία δυνάμεων.

Δεν εξηγούνται αλλιώς  οι αλλαγές πχ. του Σαμασέκου αντί του Χουάνγ και του Ροντρίγκεζ αντί του Φορτούνη ,όπως βέβαια και η είσοδος του απερίγραπτου Ρέτσου, αντί του Μπα, που φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ και μιλάμε βέβαια για έναν παίκτη που κάποτε πουλήθηκε πανάκριβα στο εξωτερικό ως σούπερ ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και που σήμερα δείχνει να μην μπορεί να βοηθήσει ούτε μικρές ομάδες της Ελληνικής Super league !

Και όμως οι αρμόδιοι στον Ολυμπιακό προτίμησαν να φέρουν πίσω τον Ρέτσο (σε τιμή βέβαια απείρως μικρότερη από εκείνη που τον πούλησαν κάποτε) από το να φέρουν ένα στόπερ της προκοπής, έστω για back up των βασικών και πιο ποιοτικών.

Αλλά και επιθετικά τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα, καθώς έπρεπε να υπάρχει έστω ένα back up της προκοπής των Μπακαμπού και Μασούρα, δεδομένου ότι ο Ελ Αραμπί μέχρι εδώ ήταν πλέον…

 

 

image_pdfimage_print