Ποδόσφαιρο που εκφράζει τη διαπλεκόμενη πολιτική μπόχα !

Aθλητικά Διακυβέρνηση Ελλάδα Ποδόσφαιρο Πολιτικά

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο πάντοτε είχε και σαπίλα και βία και παρασκήνιο, και αυτό είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με αυτό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.

Τι έχει συμβεί και πως και γιατί τα πράγματα γίνονται όλο και πιο στυγνά, βρώμικα και μαφιόζικα και γιατί όλες αυτές οι πολιτικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια;

Ο προσεκτικός παρατηρητής πολιτικής και ποδοσφαίρου μπορεί να δει την ξεκάθαρη διασύνδεση του ποδοσφαίρου με το πολιτικό καθεστώς και την πολιτική διαπλοκή, καθώς το πολιτικό καθεστώς που έχει εδραιωθεί στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες είναι το ανατολικό βαθύ κράτος με τη επιρροή Ρωσίας και Κίνας και των ντόπιων τσιρακιών του και ολιγαρχών του.

Κάτι τέτοιο άρχισε να φαίνεται έντονα από τη δεκαετία του 90’ όταν μπήκε o, πρώην σταζίτης και γιός κομμουνιστή του ΕΛ.ΑΣ., Σωκράτης Κόκκαλης στο ποδόσφαιρο (αλλά και μπάσκετ) και έστησε ένα τρομοκρατικό διαιτητικό και παραγοντικό καθεστώς που μονοπωλούσε τους τίτλους για πολλά χρόνια

Αυτό το πολιτικό βαθύ κράτος όσο δυνάμωνε τόσο αποσκοπούσε στο να ελέγξει όλες τις μεγάλες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουν και πολύ κόσμο και ψηφοφόρους και σήμερα δυστυχώς τα έχει καταφέρει πολύ καλά.

Έτσι λοιπόν προ δεκαετίας, αλλά και λίγο πιο πριν, το καθεστώς προσπάθησε να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκεια των φίλων του Παναθηναϊκού από τα λάθη και την ασχετοσύνη του Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ) και τελικά πέτυχε, ξεσηκώνωντάς τους οπαδούς, την είσοδο του καθεστωτικού τυχοδιώκτη Βγενόπουλου στην ομάδα και τελικά την αποχώρηση της οιγένειας Βαρδινογιάννη.

Λόγω ωστόσο του τυχοδιωκτισμού αυτού του πειράματος και του Βγενόπουλου ο πολυμετοχικός απέτυχε, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε και τελικά στη δύσκολη στιγμή ο μη ανατολικός ντόπιος επιχειρηματίας-αλλά άσχετος με το ποδόσφαιρο- Αλαφούζος ο οποίος έχει γι’αυτό το λόγο όλο το ποδοσφαιρικό και πολιτικό σύστημα εναντίον του.

Εν συνεχεία μπήκε στον Ολυμπιακό ο σκοτεινός Βαγγέλης Μαρινάκης (για τον οποίον λέμε παρακάτω), αλλά και ο Ρώσοπόντιος ολιγάρχης και πράκτορας του Πούτιν, Ιβάν Σαββίδης (τον οποίον είχε πρωτοφέρει στην Ελλάδα ο επίσης πράκτορας Καραμανλής ο Β’ γύρω στο 2005) στον ΠΑΟΚ.

Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί προωθήθηκε από το καθεστώς των ρωσόδουλων  ο Σαββίδης, αλλά γιατί προωθήθηκε και  ο Μαρινάκης και γιατί το πολιτικό καθεστώς τον στηρίζει και τον θεωρεί απαραίτητο ;

Πρόκειται για εφοπλιστής που έχει παλιά οικογενειακή φιλία με την οικογένεια Μητσοτάκη και που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τα ΜΜΕ που ελέγχει, αλλά και που υπήρξε εκ των κρυφών χρηματοδοτών της ρωσόδουλης ναζιστικής συμμορίας που λέγεται Χρυσή Αυγή !

Αυτός πλέον ελέγχει-μέσω του ανθρώπου του, δημάρχου Πειραιά, Μώραλη-τον Πειραιά και με βασική αποστολή αυτού είναι να βοηθήσει τους Κινέζους νεοαποικιοκράτες να εδραιωθούν και να ελέγξουν όλο το λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος στην ΑΕΚ επέστρεψε ο επίσης σκοτεινός ολιγάρχης Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος μάλιστα είναι αρκετά ανατολικός, καθώς είχε τον ΟΠΑΠ μαζί με έναν Τσέχο ολιγάρχη έμπιστο του Πούτιν. Μάλιστα η είσοδός του έγινε στην ΑΕΚ αφού ουσιαστικά η ομάδα έπεσε με τη θέλησή του στην τρίτη κατηγορία ώστε να καθαρίσει από χρέη…

Πλέον το βαθύ κράτος έλεγχε και ελε΄γχει τις τρεις μεγάλες ομάδες (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) ενώ ο ουσιαστικά χρεοκοπημένος Παναθηναϊκός του Αλαφούζου είναι οριστικά στην απέξω (και πάντα χτυπημένος από τη διαιτησία), μέχρι προφανώς να καταλήξει και αυτός σε κάποιον ανάλογο καθεστωτικό ολιγάρχη και να αρχίσει και πάλι να διεκδικεί τίτλους…

Αλλά τι συνέβη στο ποδόσφαιρο με όλους αυτούς τους ολιγάχες και φτάσαμε στο σημερινό σημείο με τις ωμές πολιτικές παρεμβάσεις και ίντριγκες ; Πολύ απλά οι ολιγάρχες αυτοίάρχισαν να κονταροχτυπιούνται και μεταξύ τους για το παρασκήνιο και τους τίτλους που βεβαίως φέρνουν και πολλά χρήματα.

Ο Μαρινάκης από το 2010 είχε στήσει το δικό του μαφιόζικο-παρασκηνιακό καθεστώς στο ποδόσφαιρο, παίρνοντας όλους σχεδόν τους τίτλους με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, μην αφήνοντας χώρο για κανέναν Σαββίδη και κανέναν Μελισσανίδη.

Αλλά ερχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015 ήταν αποφασισμένος να γκρεμίσει την παρασκηνιακή πρωτοκαθεδρία του Μαρινάκη υπέρ κυρίως του δικού του αγαπημένου ολιγάρχη Ρώσου Σαββίδη που έπρεπε πλέον να παίρνει και αυτός τίτλους.

Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε μέσω του υπουργού Κοντονή, αποδυναμώνοντας το καθεστώς του Μαρινάκη και δίνοντας ουσιαστικά ΕΠΟ, διαιτησία και αθλητική δικαιοσύνη στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη.

Αυτό ωστόσο το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να πλήξει ή να περιορίσει περαιτέρω τον σκοτεινό Μαρινάκη, φροντίζοντας και να εκλεγεί ο άνθρωπός του, ο Μώραλης δήμαρχος Πειραιά, αλλά και να τη σκαπουλάρει φθηνά ο ίδιος οΜαρινάκης από όλα σχεδόν τα μπλεξίματά του με τη δικαιοσύνη !

Έγινε λοιπόν μια ποδοσφαιρική συμμαχία Σαββίδη-Μελισσανίδη κατά Μαρινάκη για τον έλεγχο του παρασκηνίου και την τίτλων, η οποία όμως έσπασε κατά το προπέρσινο πρωτάθλημα το οποίο διεκδίκησαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

 Αυτό το πρωτάθλημα πήρε τελικά η ΑΕΚ  του Μελισσανίδη και ο Ιβάν Σαββίδης εκτέθηκε σε όλη την Ελλάδα ως ξενόφερτος μαφιόζος, μπαίνοντας στο γήπεδο με πιστόλι, απειλώντας και βρίζοντας…

Πλέον η νέα συμμαχία είναι Μαρινάκης-Μελισσανίδης κατά Σαββίδη ο οποίος όμως έχει πλέον το παρασκήνιο δικό του, κάτι που ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δεν μπορεί να χωνέψει καθώς μάλιστα έχει μείνει για δύο χρόνια άτιτλος.

Πρέπει ωστόσο να πούμε ότι αυτό το παρασκήνιο, αν και υπαρκτό υπέρ του ΠΑΟΚ, εκ των πραγμάτων δεν είναι τόσο στυγνό και δικτατορικό στο βαθμό που ήταν εκείνο του Ολυμπιακού, καθώς ο Ολυμπιακός έχει πετύχει και να μπουν ξένοι διαιτητές στα πιο κρίσιμα ματς, αλλά και το VAR.

Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που ο Ολυμπιακός έχει «σκυλιάσει» για να πάρει τον φετινό τίτλο και έχει φτάσει στα όρια της γραφικότητας με τις διαμαρτυρίες του περί διαιτησίας σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, όταν μάλιστα έχει κάνει χειρότερα πράγματα επί 20 χρόνια.

Δυστυχώς όμως το “σκύλιασμα” του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη δεν περιορίζεται στο ρητορικό επίπεδο, αλλά καταφεύγει και σε μαφιόζικους ξυλοδαρμούς διαιτητών, αλλά και σε μηνύσεις σε αυτούς, αλλά και στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή Περέιρα.

Επιπλέον η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ήρθε στην εξουσία θέλει να κάνει ότι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανάποδη. Δηλαδή να γκρεμίσει μεν την παρασκηνιακή πρωτοκαθεδρία του Σαββίδη, χωρίς όμως να τον πλήξει περαιτέρω και να χαλάσει τις σχέσεις της ρωσόφιλης κυβέρνησης της Ν.Δ. με Ρωσία και Πούτιν !

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην υπόθεση της πολυδιοκτησίας που ξέσπασε με ΠΑΟΚ και Ξάνθη, όπου η Νέα Δημοκρατία με τον Αυγενάκη έσπευσε να αλλάξει προηγουμένως, κατά δύο άτομα, την αρμόδια επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού που ήταν να αποφασίσει για να την επηρεάσει κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης και υπέρ Ολυμπιακού και Μαρινάκη.

Καθώς όμως η ποινή που προβλεπόταν ήταν ο υποβιβασμός (και αυτή ήταν τελικά και η πρόταση της επιτροπής για ΠΑΟΚ και Ξάνθη), η Νέα Δημοκρατία, μέσω του Αυγενάκη έσπευσε άμεσα να καταδικάσει την πρόταση υποβιβασμού ως ακραία και άδικη και τελικά να αλλάξει εσπευσμένα τον νόμο και να νομοθετήσει ποινή αφαίρεσης βαθμών, καταργώντας τον υποβιβασμό !

Με λίγα λόγια αυτό που προσπαθεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίως να δώσει το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό χωρίς να συγκρουστεί στα άκρα με Σαββίδη και τη μαμά Ρωσία !

Γνωρίζουν καλά άλλωστε ότι μια περαιτέρω σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΠΑΟΚ δεν θα σήμαινε απλά ότι δεν θα βρουν παρά ελάχιστους ψήφους Παοκτζήδων στις επόμενες εκλογές, αλλά και έναν ανοιχτό πόλεμο με Σαββίδη και Ρωσία που είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η ρωσόφιλη κυβέρνηση Μητσοτάκη !

Το ποια κατάληξη θα έχει αυτή η υπόθεση μας είναι άγνωστο, αλλά το ζήτημα είναι ότι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο και αυτό οφείλεται κυρίως στις πολιτικές παρεμβάσεις και στην “ανατολική” διαπλοκή που κατατρώει και τον πολιτικό κόσμο.

Και είναι προφανές πως ούτε οι ξένες παρεμβάσεις και επιτροπείες μπορούν να βάλουν μια τάξη σε αυτό το χάος. Ακόμη και αν παρέμβουν UEFA και FIFA θα είναι δύσκολο να κάνουν καλά τους ολιγάρχες του ποδοσφαίρου συμμαζέψουν και να ξεδιαλύνουν αυτήν την τριτοκοσμική κατάσταση.

Ανατολικοί ολιγάρχες σε όλες τις μεγάλες ομάδες με πολύ κόσμο, ώστε αν έχουν και αυτές το δικαίωμα να διεκδικούν τίτλους και με τη βοήθεια του παρασκηνίου. Όμως το “ροντέο’ αρχίζει όταν αυτοί οι ολιγάρχες αρχίζουν να συγκρούονται μεταξύ τους για το παρασκήνιο και τους τίτλους !