ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Βλέποντας την  προχθεσινή ρεβάνς του κυπέλλου και τη μεγάλη νίκη και πρόκριση  του Ολυμπιακού επί του αιωνίου του αντιπάλου, οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλύτερη από του αντιπάλου του.

Ο Ολυμπιακός έκανε περισσότερες ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι και γενικά έκανε περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο, απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό που δεν ήταν μεν κακός, αλλά υστέρησε σε ορισμένα πράγματα.

Πρώτο είναι ότι  ο Ολυμπιακός παίζει ένα πιο σύγχρονο άμεσο ποδόσφαιρο ουσίας, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πιο αργός με αρκετή έμφαση στο build-up.

Το δεύτερο είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι υστέρησαν παίκτες κλειδιά του Παναθηναϊκού όπως ο Ουναί και ο Τετέ ενώ και ο Ιωαννίδης δεν διακρίθηκε πολύ, καθώς ήταν υποχρεωμένος να μάχεται ανάμεσα στις αμυντικές συμπλυγάδες του Ολυμπιακού και να οπισθοχωρεί και λίγο για να διεκδικεί μπάλες.

Επιπλέον ακόμα και ο θετικός Πελίστρι τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 65’….

Το ματς όμως κρίθηκε και στις αλλαγές, καθότι ο Ολυμπιακός πήρε πράγματα από αυτές και με τον Βέλντε και με τον Κωστούλα και με τον Μπιανκόν, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν πήρε κάτι το ιδιαίτερο ειδικά από Μπακασέτα και Σιώπη.

Παρόλα αυτά το ματς μπορούμε να πούμε ότι κρίθηκε και στις λεπτομέρειες και στην ατομική ποιότητα του Μουζακίτη που εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του πολύ θετικού, αλλά εξαντλημένου στο τέλος, Ίνγκασον.

Άλλωστε λίγο πιο πριν ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε σκοράρει στη μεγάλη ευκαιρία του Τζούρισιτς και εκεί βέβαια δύσκολα θα υπήρξε απάντηση από πλευράς Ολυμπιακού στο φινάλε.

Έτσι λοιπόν έχουμε έναν Ολυμπιακό διαρκώς βελτιωμένο και με καλή καθοδήγηση από έναν εξαιρετικό προπονητή που προς το παρών είναι μέσα σε όλους τους στόχους του.

Για τον Παναθηναϊκό δεν είναι πάντως ένας καταστροφικός αποκλεισμός, καθώς πρωτάθλημα και Ευρώπη είναι φέτος πιο σημαντικοί στόχοι γι’αυτόν από το κύπελλο (που το πήρε μεν πέρσι, αλλά ο κόσμος του δεν ήταν ικανοποιημένος).

Ίσως μάλιστα οι λιγότεροι αγώνες που του θα του μένουν από εδώ και πέρα να αποβούν και ένα πλεονέκτημα που θα δώσει πολύτιμες ανάσες στους παίκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *