Περί του τρομοκρατικού χτυπήματος στον ΣΚΑΪ

Διακυβέρνηση Ελλάδα Πολιτικά

Μια ακόμα φασιστική επίθεση σε ΜΜΕ, πλήγμα στην ελευθερία του τύπου, από τρομοκράτες «ελευθέρας βοσκής» που μας επιβεβαιώνουν για το ότι η χώρα μας έχει μπει στο σκοτεινό τούνελ του εξτρεμισμού και για το ότι το δημοκρατικό πολίτευμα έχει τραυματιστεί και κινδυνεύει σοβαρά !

Θύμα βεβαίως αυτή τη φορά ο ΣΚΑΪ και η “Καθημερινή” και μια που μιλάμε  για ΣΚΑΪ  και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και ψάχνουμε να βρούμε πως και γιατί, θα πω κατά πρώτον το εξής: Πολύ κακό και αντιδημοκρατικό παράδειγμα δίνουν και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με το εμπάργκο τους στον ΣΚΑΪ, αλλά το ίδιο και οι νεοδημοκράτες με το δικό τους εμπάργκο στην ΕΡΤ !

Διότι στην πολιτική και στη φιλελεύθερη δημοκρατία, ακόμα και στους πολέμιους σου πρέπει να πηγαίνεις και να τους αντιμετωπίζεις με επιχειρήματα. Όταν τα κόμματα δίνουν αντιδημοκρατικά και λαϊκίστικα παραδείγματα, τότε τι περιμένουμε να κάνουμε οι διάφοροι διαταραγμένοι ή προβοκάτορες εξτρεμιστές  ;

Aν λοιπόν τα τρία αυτά κόμματα καταδικάζουν πραγματικά την τρομοκρατία και υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία, τότε οφείλουν άμεσα να άρουν από κοινού τα εμπάργκο ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα. Όσο δεν το κάνουν, έχουν το δικαίωμα να λέμε ότι Τσίπρας, Καμμένος και Μητσοτάκης έχουν αντιδημοκρατική πολιτική κουλτούρα (για τους δύο πρώτους όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά ο τρίτος μας εκπλήσσει πάντα δυσάρεστα) !

Όσο για το τι ήθελαν να πετύχουν οι τρομοκράτες με αυτήν την επίθεση (από την οποία από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα) θα πούμε την εξής άποψη: Έχουμε πει μεν και εμείς-και πολλοί άλλοι- ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει φασίζουσες και επικίνδυνες για τη δημοκρατία τάσεις και πρακτικές και αυτό μάλιστα το φωνάζαμε και πριν πάρουν την εξουσία ,αφού οι αριστεροί έτσι έχουν μάθει να πολιτεύονται.

Ωστόσο πιστεύουμε πως θα ήταν μια πολύ απλοϊκή ανάλυση το να χρεώσουμε τη φασιστική αυτή επίθεση στον  απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ ή απευθείας ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν είναι ότι καλύτερο επικοινωνιακά και για αυτούς να χρεωθούν προεκλογικά ως οι ηθικοί αυτουργοί μιας τρομοκρατικής επίθεσης σε ΜΜΕ, όπως διατείνεται ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Αλαφούζος.

Η δική μας εκτίμηση είναι πως πρόκειται για παρακρατικούς οι οποίοι εκφράζουν και παλεύουν γενικά- και με οποιαδήποτε  κυβέρνηση είναι στην εξουσία- για την πλήρη φασιστικοποίηση του Ελληνικού κράτος στα πρότυπα της Πουτινικής Ρωσίας.

Δεν νομίζουμε είναι λοιπόν ότι πρόκειται μόνο για φιλοσυριζαϊκές ή καθαρά ακροαριστερές τρομοκρατικές δυνάμεις, αλλά ότι πρόκειται για ένα ευρύτερο φάσμα αριστερών, Καραμανλικών της Ν.Δ. και μαύρων φασιστών (κυρίως Χρυσή Αυγή) που παλεύουν για τη φασιστικοποίηση και θέλουν να φοβίσουν και να εκκαθαρίσουν ότι έχει απομείνει ακόμα-στην πολιτική, στον τύπο και στη δικαιοσύνη- από στοιχειωδώς δημοκράτες και Ευρωπαϊστές.

Άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία έχει-όπως έχουμε ξαναπεί-πάρει πολύ άσχημο δρόμο, έχοντας μπει πλέον για τα καλά στο σκοτεινό τούνελ του στείρου εθνικισμού και της στοχοποίησης γειτονικών κρατών και μειονοτήτων, του αντιευρωπαϊσμού και της ρωσοφιλίας (έφτασε έως και να στήνει καταλήψεις σχολείων μαζί με τη Χρυσή Αυγή ! ).

Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο ο ΣΚΑΪ (που πάντως ακολουθεί πιστά και τα πιο μελανά σημεία της Ν.Δ.), ως το θύμα της επίθεσης, δεν θα πρέπει να επαναπαύεται έχοντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατία του Μητσοτάκη, διότι αυτός (ως πειθήνιο όργανο του Καραμανλή και του Σαμαρά που είναι) πιθανόν θα τον εγκαταλείψει ή θα τον αφήσει έκθετο σε κάποια κρίσιμη στιγμή στο μέλλον !

Σας φαίνεται υπερβολικό ότι εδώ μιλάμε για μια διακομματική ομερτά και βαθύ κράτος, όπου συμμετέχει-μεταξύ άλλων- και η Καραμανλική Νέα Δημοκρατία ; Και όμως δείτε την τιμωρία που επιβλήθηκε από την διακομματική, και κυρίως μάλιστα αριστεροκρατούμενη, ΕΣΗΕΑ στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ Καψώχα.

Πρόκειται για έναν Συριζαίο δημοσιογράφο ο οποίος προ καιρού εξέφρασε στο κρατικό μια όντως τραβηγμένη και άκυρη άποψη. Συγκρίνοντας τα λεγόμενα του Κυριάκο Μητσοτάκη με θεωρητικούς του φασισμού. Αυτή όμως η άποψη όσο ακραία ή και χαζή να είναι, έχει δικαίωμα να ακουστεί και η τιμωρία του και μάλιστα από ένα συνδικαλιστικό όργανο του τύπου συνιστά καθαρή λογοκρισία !

Το μόνο που δεν επιτρέπεται να ακουστεί σε πολιτική συζήτηση είναι η προσβολή ή η εξύβριση μιας προσωπικότητας, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο διότι επρόκειτο για καθαρά πολιτικοϊδεολογικό σχόλιο.

Και όμως η αριστερίζουσα ΕΣΗΕΑ (που θυμίζω κάποτε τιμωρούσε και δημοσιογράφους επειδή δεν απεργούσαν) αποφάσισε την τιμωρία ενός Συριζαίου  επειδή καταφέρθηκε κατ’αυτόν τον τρόπο κατά της ρητορικής του  Μητσοτάκη. Περίεργο, ε ;

To σίγουρο είναι ότι το μέλλον για την πολιτική δημοκρατία δεν προμηνύεται καθόλου καλό, καθώς η Ορμπανοποίηση της χώρας είναι έτοιμη να έρθει και στο βάθος-ακόμα χειρότερα-φαίνεται και η Πουτινοποίηση και όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας με οποιαδήποτε κυβέρνηση, γι’αυτό και πρέπει να αφυπνιστούμε άμεσα !