Η παραδοσιακή κακαβιά της Καλύμνου – που είναι ίσως η πιο νόστιμη του Αιγαίου – είναι η κακαβιά των ψαράδων. Ας πάμε λοιπόν βήμα– βήμα να σας δείξουμε πως θα φτιάξετε την καλύτερη κακαβιά, αυτή των ψαράδων της όμορφης Καλύμνου !
ΥΛΙΚΑ :
3 πατάτες , 1/2 ματσάκι σέλινο , 2 κρεμμύδια , 2 καρότα , 1,5 κιλό ψάρια κατά προτίμηση δράκαινα, σκορπίδια,
χριστόψαρο χάνους, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χοντροκοβουμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστουν και ελαιόλαδο.
2. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, μετά τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω και σκεπάζουμε την κατσαρόλα .
3. Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα ψαράκια μας με τον ατμό 15-20 λεπτά.
4. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο λεμόνι στο πιάτο μας και έτοιμο
Συγχαρητήρια αυτή η πιο νόστιμη κακαβιά που φτιάξατε, είναι η πιο νόστιμη κακαβιά του Αιγαίου, είναι η Παραδοσιακή κακαβιά της Καλύμνου.
Καλή μας όρεξη και απόλαυση !