ΠΑΟΚ: Κούρτιτς και Λουτσέσκου τον οδηγούν, αλλά η πρόκριση είναι ανοιχτή…

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά ένα μικρό προβάδισμα, με το 1-0 απέναντι στη Γάνδη, σε ένα ζευγάρι όπου οι ομάδες φαίνεται πως είναι κοντά σε δυναμικότητα και τον ΠΑΟΚ είναι λίγο πιο ποιοτικός σε ρόστερ, αλλά και τους Βέλγους να μην  υστερούν καθόλου σε αυτοματισμούς και δημιουργία παιχνιδιού.

Είδαμε λοιπόν προχθές στην Τούμπα ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι της Γάνδης φάνηκε λίγο ως πολύ να  ελέγχουν το ρυθμό του στο πρώτο ημίχρονο, πρεσάροντας ψηλά για να χαλάσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και έχοντας μπλοκάρει πολύ αποτελεσματικά Κούρτιτς και Ζίφκοβιτς.

Έτσι ρόλο οργανωτή από τα χαφ είχαν αναλάβει ουσιαστικά ο Βιερίνια και ο Μπίσεσβαρ ο οποίος δεν ήταν σε καθόλου καλή ημέρα. Ο Λουτσέσκου ωστόσο στη συνέχεια διάβασε με τη σειρά του καλύτερα το παιχνίδι των Βέλγων και ο ΠΑΟΚ πήρε μετά το 30’ την πρωτοβουλία των κινήσεων  χωρίς όμως να απειλεί τους αντιπάλους.

Ο Λουτσέσκου ήξερε πάντως πως πρέπει να παίξει με υπομονή για να βρει με κάποιον τρόπο το γκολ, αλλά και να μην κινδυνεύσει πίσω από τους επικίνδυνους δημιουργικά αντιπάλους του.

Έτσι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ γίνεται πιο δημιουργικός και επιθετικός-και χάνει και δύο καλές-αλλά είναι όντως και κάπως ευάλωτος πίσω, καθώς ακυρώνεται γκολ της Γάνδης όπου δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την ορθότητα αυτής της απόφασης…

Και τελικά ότι ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει με οργανωμένες προσπάθειες θα το καταφέρει λίγο μετά (στο 60’) από την κλάση του Κούρτιτς- και τη δεινότητα του στα στημένα-αλλά και τη βοήθεια της τύχης για να γίνει το πολυπόθητο 1-0 !

Μετά το γκολ ο Λουτσέσκου προτίμησε- και μάλλον ορθώς- να «σβήσει» το παιχνίδι και να παγώσει το ρυθμό του, με πρωταρχικό σκοπό να κρατήσει το μηδέν πίσω και ότι κάτσει μπροστά (αυτό έδειξαν και οι μαζεμένες αλλαγές του στο τέλος), ενώ από την άλλη οι Βέλγοι ρίσκαραν περισσότερο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 Μάλιστα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει και κάτι καλύτερο επιθετικά με τη χαμένη ευκαιρία του πιο απελευθερωμένου  Κούρτιτς στο 74’ και αφού αυτό δεν έγινε το παιχνίδι πήρε το δρόμο του για το τελικό 1-0.

Πάντως το γεγονός ότι το εκτός έδρας γκολ δε μετράει πλέον, συν τις απουσίες των Κούρτιτς και Ζίφκοβιτς (με τις ανόητες κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν) κάνει την πρόκριση εντελώς ανοιχτή, παρά το μικρό προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ.

Το γεγονός είναι πάντως ότι αυτή η πρόκριση που μπορεί να έρθει δεν είναι καθόλου αμελητέα για τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αυτό έχει να δει πρόκριση στους οκτώ μιας συλλογικής Ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2002-03 και τον Παναθηναϊκό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ !