Πανάξια στην τρίτη θέση το Βέλγιο !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

ΒΕΛΓΙΟ-ΑΓΓΛΙΑ  2-0

4′ Μενιέ, 82′ Αζάρ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Στο μικρό τελικό του μουντιάλ το Βέλγιο απέδειξε, με το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε, ότι άξιζε απόλυτα την τρίτη θέση που πήρε και πως θα μπορούσε και παραπάνω.

Είδαμε και πάλι γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο με εξαιρετικούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές αυτοματισμούς και αλάνθαστους αμυντικούς. Αναμενόμενο λοιπόν το 2-0 κόντρα σε μια κατώτερη τους τεχνικά Αγγλία που δέχθηκε γκολ νωρίς και αυτό έκανε πιο δύσκολη την αντίδρασή της.

Γενικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα Βέλγιο απόλυτο κυρίαρχο που είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ και έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στους κενούς χώρους που έβρισκε. Την ίδια στιγμή η Αγγλία ήταν επί της ουσίας ακίνδυνη και έμοιαζε εύκολη λεία…Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό με τους Άγγλους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και ειδικά στο δεύτερο μισό του να χάνουν ευκαιρίες. Από την άλλη όμως ούτε το Βέλγιο σταμάτησε να γίνεται επικίνδυνο.

Εφόσον όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν κάποια ευκαιρία τους και πήραν και ρίσκα οι Βέλγοι ήταν αναμενόμενο να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ και να τελειώσουν το ματς θριαμβευτικά, παίρνοντας την τρίτη θέση. Βεβαίως από την άλλη θα μπορούσαν να κάνουν και κάτι καλύτερο, αλλά έπεσαν στο δύσκολο ταμπλό όπου έπρεπε να ξεπεράσουν και Βραζιλία και Γαλλία για να πάνε τελικό.

Όσο για την Αγγλία, έδειξε λίγα πράγματα σήμερα και νομίζω πως έπιασε “ταβάνι” με την τέταρτη θέση που πήρε. Ήταν απλά μια καλά δουλεμένη ομάδα, χωρίς μεγάλους παίκτες και αστέρια που ξεπέρασε ομάδες κατώτερες ή έστω ισάξιες ομάδες (όπως Κολομβία). Δεν πάει ωστόσο η τετράδα να είναι μια υπέρβαση και θετικό βήμα για αυτούς που τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει σάκος του μποξ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *