Πέρασε εξαιρετικά το crash-test ο Ολυμπιακός !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Tο ότι ο Ολυμπιακός-μετά από τρεις προκριματικούς γύρους- είναι σχεδόν σίγουρα στους ομίλους του ερχόμενου Champions League συνιστά αναμφισβήτητη επιτυχία και οικονομική ενίσχυση για την ομάδα του Μαρινάκη και του Μάρτινς.

Αν ασχοληθούμε με ματς κόντρα στην αφελέστατη Κράσνονταρ θα διαπιστώσουμε τα εξής:

  • Η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε, αν όχι άψογα, σχεδόν άψογα απέναντι σε μια ομάδα που από τη μέση και μπροστά έχει αρκετά ποιοτικούς παίκτες. Καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να είναι που ακόμα οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν δεχθεί γκολ σε πέντε Ευρωπαϊκά ματς.
  • Η ομάδα βγάζει πολύ καλούς αυτοματισμούς και τρεξίματα για τέτοια εποχή και, τουλάχιστον το πρώτο, δεν μπορεί να μην οφείλεται στο ότι έμεινε και για φέτος ο ίδιος προπονητής, Μάρτινς. Και είναι μάλιστα η πρώτη φορά, από την εποχή του Μπλαχίν, που ο Ολυμπιακός κρατάει και για την επόμενη σεζόν προπονητή ο οποίος δεν πήρε τίτλο !
  •  Δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού που να υστέρησε σε αυτό το ματς. Από τους πολύ ποιοτικούς Σεμέδο και Βαλμπουενά και Γκιγιέρμε μέχρι τους «αδύναμους κρίκους» Μπουχαλάκη, Τσιμίκα και Γκερέρο
  •  Ο Μάρτινς ήταν πολύ καλά διαβασμένος για το παιχνίδι των Ρώσων, έτσι τους «απονεύρωσε»,αλλά και διαχειρίστηκε καλά το ματς και στη διάρκειά του.

Ας μου επιτραπεί βέβαια και το σχόλιο ότι η Κράσνονταρ ήταν από μέτρια έως κακή ομάδα, τουλάχιστον όπως την είδαμε σε αυτόν τον αγώνα του Καραϊσκάκη. Ούτε σοβαρή άμυνα, ούτε επίθεση (ο Μπέργκ σε κακή μέρα ή ίσως και τελειωμένος), ούτε σπουδαία κυκλοφορία μπάλας, ούτε τίποτα…

Θα μου πείτε τώρα πως απέκλεισε την Πόρτο στον προηγούμενο γύρο ; Μάλλον πρόκειται για ποδοσφαιρικό παράδοξο, όπως πχ. κάποτε ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Άρσεναλ ή και ο ΟΦΗ την Ατλέτικο Μαδρίτης ή και πιο πρόσφατα η Έστερσουντ τον ΠΑΟΚ κλπ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *