Πέρασε από δύσκολη δοκιμασία και έδρα η Γαλλία

Aθλητικά Uncategorized Ποδόσφαιρο

Το ματς της Γαλλίας με το Μαρόκο το περιμέναμε πολύ δύσκολο και γιατί ήταν ουσιαστικά εκτός έδρας και γιατί η Γαλλική ομάδα έχει κάποιες αδυναμίες, που τις είδαμε αρκετά και σε αυτό το παιχνίδι, και τελικά έτσι ήταν.

Νομίζουμε πάντως ότι το ματς έγειρα από την αρχή προς το μέρος της Γαλλίας όταν όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά για το Μαρόκο και καλά γι’αυτούς.

Τραυματισμός από την προθέρμανση του αμυντικού Αγκέρ και έπειτα γρήγορο γκολ για τους Γάλλους που εκμεταλλεύτηκαν αμυντική αδυναμία των Μαροκινών (με Γκριζμάν, Εμπαπέ και τελικά Ερναντέζ), για να ακολουθήσει νέα απώλεια αμυντικού στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, του αρχηγού Σάις.

Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο η Γαλλία διαχειριζόταν πολύ καλά για ένα περίπου τριαντάλεπτο το προβάδισμα που πήρε, με τον αέρα της μεγαλύτερης ομάδας και της βαριάς φανέλας της, καθώς κυκλοφορούσε τη μπάλα καλύτερα, δεν κινδύνευσε και εκμεταλλευόταν τα λάθη και τα πουλήματα της μπάλας που έκαναν οι Μαροκινοί στα χαφ, έχοντας και ένα δοκάρι.

Ωστόσο το Μαρόκο άρχισε έπειτα να βγάζει καλούς μεσοεπιθετικούς αυτοματισμούς, να ανεβάζει την πίεση και να έχει και ένα δοκάρι κοντά στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Στην ανάπαυλα όμως έρχεται και ο τραυματισμούς του σπουδαίου ακραίου μπακ Μαζραουί και το Μαρόκο είχε πλέον δύσκολο έργο για να φτάσει στην ισοφάριση.

Ήξερε ότι αν και όταν έπαιρνε ρίσκο να πιέσει ψηλά και επιθετικά, θα είναι ευάλωτη πίσω. Παρόλα αυτά πάλεψε, είχε κατοχή μπάλας και κάποιες ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να κάνει γκολ.

Και αφού δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα τιμωρήθηκε έντεκα λεπτά πριν το τέλος με το δεύτερο γκολ των Γάλλων (με τους Τουράμ, Εμπαπέ και τελικά Μουανί) για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω μας σχόλιο πως με μεγαλύτερο ρίσκο και πίεση ψηλά το Μαρόκο θα είναι ευάλωτο σε ένα δεύτερο γκολ.

Το 2-0 δεν άλλαξε παρότι το Μαρόκο άσκησε μια πίεση και στα τελεταία λεπτά για να κάνει ένα γκολ και η Γαλλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του έστω και οριακού φαβορί.

Οι Γάλλοι πέτυχαν ένα σπουδαίο κατόρθωμα με back to back τελικό και το πανηγύρισαν δικαίως, αλλά εκτιμούμε ότι στον τελικό δεν θα είναι το φαβορί.

ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: ΑΝΤΟΥΑΝ ΓΚΡΙΖΜΑΝ

Έκανε πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι μεσοεπιθετικά, ετοίμασε  ένα γκολ και είχε συμμετοχή και σε άλλες φάσεις οπότε νομίζουμε ότι δικαιούται τον τίτλο του MVP

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΝ ΝΕΣΙΡΙ

Ο σπουδαίος σέντερ φορ των Μσροκινών δεν κατάφερε να δώσει στην ομάδα ότι περίμεναν από αυτό, καθώς οι Γαλλοί τον εξουδτε΄ρωσαν σχεδόν πλήρως.