1

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας στη Μεσσηνία !

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη  υποδοχή του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σήμερα στη Μεσσηνία !

Θυμίζουμε ότι Γερμανός Πρόεδρος βρίσκεται, μαζί με τη σύζυγό του, από χθες στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη και σήμερα θα επισκεφθεί και τον νομό μας !

Η επίσκεψή του Γερμανού προέδρου στη Μεσσηνία θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί από την Αρχαία Μεσσήνη και,  μαζί με τη σύζυγό του και συνοδευόμενοι από τον Ελληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Κατά τη μία η ώρα το μεσημέρι  θα λάβει το Χρυσό Κλειδί της πόλης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης σε ειδική τελετή στο παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας. Η επίσκεψη θα συνεχιστεί με βόλτα και καφέ στο λιμάνι και θα ολοκληρωθεί με γεύμα με ψάρια και θαλασσινά σε ψαροταβέρνα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η γερμανική αποστολή θα αναχωρήσει μετά τις 4 το απόγευμα με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το Βερολίνο, ενώ για λόγους ασφαλείας από τις 10 το πρωί θα ισχύσει απαγόρευση πτήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι-όπως είναι αναμενόμενο, δρακόντεια, ενώ από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ανακοινώθηκε ότι αύριο θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση κάθε είδους οχήματος και στις δύο κατευθύνσεις της οδού Αρτέμιδος από τον κόμβο του αυτοκινητοδρόμου έως και τη γέφυρα της Λυκούργου. Η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύεται και στην οδό Νέδοντος, στο τμήμα από την οδό Σταδίου έως και την οδό Κροντήρη.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από τις 8 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.