Ο Ολυμπιακός και όχι μόνο θα κρίνει τον τίτλο !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Από τη στιγμή που το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ έκατσε στην ισοπαλία, τα δεδομένα πλέον που θα κρίνουν τον πρωταθλητή είναι τα εξής:

Κατά πρώτον  μπορούμε να πούμε ότι τον τίτλο θα τον κρίνουν, σε μεγάλο βαθμό, οι τρείς αντίπαλοι των δύο διεκδικητών στα ματς που υπολείπονται. Ο Παναθηναϊκός αν κάνει το τρία στα τρία είναι πρωταθλητής, καθώς έχει την ισοβαθμία και έχει να παίξει τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και τον Άρη στη Λεωφόρο.

Η λογική λέει ότι θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα τον αδιάφορο Άρη και το ματς με τον αιώνιο εχθρό του Ολυμπιακό θα είναι το πιο κομβικό.

Στα θετικά πάντως γι’αυτόν ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς κόσμο μετά την τιμωρία του για τις αθλιότητες που έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ θα κερδίσει σίγουρα τον Βόλο στη Φιλαδέλφεια, ο οποίος έχει πάει ήδη διακοπές, και έχει να υποδεχθεί επίσης τον Ολυμπιακό και τον Άρη στο Βικελίδης.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι ο βασικός ρυθμιστής του φετινού τίτλου με το αν και κατά πόσο θα κόψει βαθμούς και από ποιον από τους δύο.

Αδιάφορο δεν μπορούμε να τον πούμε, καθώς θέλει ακόμα, καλού κακού, την τρίτη θέση για να αποφεύγει να «υποβιβαστεί στο Conference league» στα «χωριά» και τις άγονες γραμμές της Ευρώπης.

Υπάρχει ωστόσο αναπόφευκτα και το παρασκηνιακό κομμάτι που θέλει τον Ολυμπιακό να καθορίσει τα παιχνίδι ανάλογα με το ποιον επιθυμεί πρωταθλητή !

Αν τυχόν  ο Ολυμπιακός μπει σε τέτοιο «τρυπάκι» οφείλουμε να πούμε ότι ο Μαρινάκης τη δεδομένη στιγμή τα έχει βάλει περισσότερο με τη συμμαχία των δύο Ποντίων (Μελισσανίδη-Σαββίδη) και την ΕΠΟ του Μπαλτάκου, παρά με τον Παναθηναϊκό.

Συμπερασματικά πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός θα το παίξει κανονικά τουλάχιστον το αυριανό ματς με την ΑΕΚ και όσο για το ματς με τον Πανθηναϊκός στο Καραϊσκάκη, βλέποντας και κάνοντας…

Να μην νομίσει κανείς όμως ότι και τα ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και Άρη-ΑΕΚ δεν κρύβουν παγίδες, αλλά αντίθετα είναι επίφοβα για γκέλες.

Αυτό το λέμε διότι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε αγώνες Κυριακή-Τετάρτη όπου οι δύο διεκδικητές του τίτλου έχουν αρχίσει να μετρούν τραυματισμούς και απουσίες.

Ο ΠΑΟΚ θα το χτυπήσει σίγουρα το ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν είναι μόνο το κίνητρο της τρίτης θέσης, αλλά το ότι θα παίξει και για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

Εκτιμούμε τέλος ότι και ο Άρης θα είναι δύσκολος αντίπαλος για την ΑΕΚ, μέσα στο Βικελίδης, παρότι είναι βαθμολογικά αδιάφορος και αυτό κυρίως γιατί είναι μια ομάδα που έχει χτυπηθεί αρκετά διαιτητικά από το παρασκήνιο της συμμαχίας των δύο Ποντίων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα θα δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα- τύπου 51-49 ή το πολύ 55-45 – στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου, μολονότι κατά γενική ομολογία η ΑΕΚ έχει παίξει πιο θετικό ποδόσφαιρο.