Ο νόμος Κατρούγκαλου ζει και βασιλεύει !

Ελλάδα Οικονομία Πολιτικά

Μέχρι τώρα ακούγαμε με στόμφο από τα στελέχη τους βουλευτές και τους υπουργούς της Ν.Δ, ότι καταργήθηκε ο λεγόμενος «Νόμος Κατρούγκαλου», περί του ασφαλιστικού. Τι θα λέγατε όμως αν σας λέγαμε ότι ο καταστροφικός νόμος Κατρούγκαλου ισχύει ακόμη κατά ένα μέρος του ;

Λοιπόν ο  απαράδεκτος αυτός νόμος όντως ισχύει ακόμα και στερεί τη σύνταξη σε αρκετές χιλιάδες συνταξιούχους που περίμεναν πως και πως να γίνει η περιβόητη ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία ίσχυσε από το Σεπτέμβρη του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι πριν  τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και το νόμο Κατρούγκαλου ίσχυαν κάποιοι νόμοι που έλεγαν ότι για να πάρεις σύνταξη πχ από το πρώην ΤΕΒΕ ή ΟΑΕΕ, έπρεπε να χρωστάς το πολύ μέχρι 20.000€ (αρκετά μεγάλο ποσό, οπότε δικαιολογημένα).

Αν τυχόν χρωστούσες πάνω από 20.000€ τότε αν ο υποψήφιος συνταξιούχος έδινε μέχρι 6.000 και τα υπόλοιπα του τα κρατούσαν σε δόσεις από τη σύνταξη που θα του έδιναν. Μέχρι νομίζουμε εδώ όλα νορμάλ, μέχρι που ήρθαν ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος το 2015…

Σήμερα όμως που δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τι ακριβώς ισχύει ; Κατ’ αρχήν, αν για παράδειγμα κάποιος χρωστάει εισφορές συν τέλη καθυστέρησης εικοσιτρείς με εικοσιτέσσερις χιλιάδες, τότε του λένε πλήρωσε μας κοντά 6.500 € μέσα σε 2 μήνες για να σου βγει η σύνταξη. Οπότε αν αυτός ο άνθρωπος δεν έχει να πληρώσει άμεσα αυτό το ποσό δεν παίρνει ποτέ σύνταξη, ούτε καν τη βασική !

Μπορούμε να δούμε χαρακτηριστικά ότι μέσα στο νόμο του Κατρούγκαλου εμπεριέχοντο και άλλοι νόμοι και άλλα ΠΔ που απαγόρευαν σε κάποιους  ανθρώπους να πάρουν σύνταξη και λέμε ότι υφίσταται σε μεγάλο βαθμό και σήμερα.

Έτσι ο «σωτήριος» νόμος  Σταϊκούρα διατηρεί το ΠΔ 258/83 το Ν. 2676/99 και το ΠΔ 258/05 που όχι μόνο  απαγορεύουν σε ανθρώπους να πάρουν σύνταξη, αλλά και αν περάσουν 2 μήνες από τότε που έκαναν αίτηση ρύθμισης προς το σημερινό ΕΦΚΑ, τους λένε ότι χάνουν και τα αναδρομικά από τον Σεπτέμβρη του 2019 που έγινε μέχρι και σήμερα…

Δηλαδή τι κάνουν Μητσοτάκης και Σταϊκούρας ; Λένε ότι καταργούν τον νόμο Κατρούγκαλου και στην ουσία καταργούν μόνο μερικές παραμέτρους του και κρατούν όλα τα υπόλοιπα, καθώς αναγκάζουν τον άλλον να κάνει τη ρύθμιση, υποτίθεται για να εισπράξουν  χρήματα. Αλλά αφού αυτός δεν έχει χρήματα να πληρώνει τις δόσεις (καθώς δεν παίρνει σύνταξη)  τότε από που θα πληρώνει ;

Στην ουσία λοιπόν και αυτού του ανθρώπου δεν του δίνουν τη σύνταξη και επομένως αυτός δεν θα πληρώνει,αλλά και το κράτος δεν θα εισπράττει. Χαμένες και οι δύο πλευρές  λοιπόν, με τους…οικονομικούς μας φωστήρες Σταϊκούρα και Σκυλακάκη !

Κύριοι Μητσοτάκη, Σταϊκούρα και Σκυλακάκη θα σας συμβούλευα να ξεφύγετε λίγο από την ψυχρή λογική των αριθμών και να γίνετε λίγο πιο ανθρώπινοι. Όχι, δεν είμαι ούτε υπέρ του να γίνεται η πολιτική με συναισθηματισμούς, αλλά είμαι υπέρ του να μην είστε στυγνοί και αριθμολάγνοι !

image_pdfimage_print