Ο δήμαρχος Καλαμάτας για τον… πρωταθλητισμό στο πράσινο: “1.000 νέα δένδρα κάθε χρόνο στην Καλαμάτα”

Ειδήσεις Μεσσηνία

“Τα τελευταία 15 χρόνια φυτεύονται περισσότερα από 1.000 δέντρα κάθε χρόνο. Μόνο το 2021 ο δήμος φύτευσε 1.200 δέντρα και η προσπάθεια συνεχίζεται”, παρατήρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε δήλωσή του για την ανάδειξη της Καλαμάτας ως της πιο πράσινης πόλης στην Ελλάδα.

Για τη σημαντική διάκριση της πόλης ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: “Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, η Καλαμάτα κατατάσσεται ως η πιο πράσινη πόλη στη χώρα μας, καθώς το 54,4% των αστικών περιοχών καλύπτεται από πράσινο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 15 χρόνια φυτεύονται περισσότερα από 1.000 δέντρα κάθε χρόνο. Μόνο το 2021 ο δήμος φύτευσε 1.200 δέντρα, τα περισσότερα από τα οποία σε σχολεία και η προσπάθεια συνεχίζεται”.

Ενημέρωσε, επίσης, για μια νέα διεκδίκηση που βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας αυτή την περίοδο και αφορά συμμετοχή του δήμου σε δίκτυο πράσινων πόλεων. Πρόκειται για μια διεκδίκηση με έντονο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που συνοδεύεται από σημαντικές χρηματοδοτήσεις και που ως στόχο έχει να γίνει η Καλαμάτα περισσότερο πράσινη και φιλική.