Ουαλία η έκπληξη, Τουρκία η απογοήτευση

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Η Ιταλία έκανε τελικά το αναμενόμενο τρία στα τρία και πήρε πολύ εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφήνοντας και πολύ καλές εντυπώσεις με το θετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο που έπαιξε.

Βέβαια στο χθεσινό ματς με την Ουαλία δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακή (παρά μόνο ουσιαστική), αλλά αυτό ήταν εξηγήσιμο γιατί παρέταξε και πολλούς αναπληρωματικούς και γιατί δεν καιγόταν για το ματς.

Πλέον η Ιταλία παίζει κόντρα στην Αυστρία στους 16 και έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το βήμα προς την οκτάδα.

Πάντως η ομάδα είδηση του ομίλου ήταν η Ουαλία την οποία λίγοι περίμεναν να πάει καλά και γιατί στερείται τον κανονικό προπονητή της και γιατί ο Μπέιλ δεν ήταν στην καλύτερη και ίσως και γιατί είναι δύσκολο μια ομάδα σαν την Ουαλία να κάνει δύο συνεχόμενες καλές πορείες στο Euro.

Οι Ουαλοί όμως ανέτρεψαν τα προγνωστικά, κλέβοντας ουσιαστικά πόντο στο ματς με την Ελβετία και κάνοντας μια καθαρή νίκη απέναντί στην Τουρκία.

Και αν οι Ουαλοί ήταν η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, οι Τούρκοι ήταν αντίστοιχα η μεγάλη απογοήτευση, καθώς πολλοί την περίμεναν να πάει καλά !

Παρουσίασαν μια ομάδα άχρωμη, άοσμη και άγευστη και με προφανή προβλήματα σε όλες τις γραμμές της και με ιδιαίτερα ανορθόδοξο τρόπο δημιουργίας μεσοεπιθετικά.

Ήταν προφανώς και η χειρότερη ομάδα του τουρνουά…

Τέλος η Ελβετία μας άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις-με εξαίρεση το ματς με την Ιταλία που εγκλωβίστηκε αγωνιστικά και τακτικά-και πιστεύουμε ότι δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί ως τρίτη.

Δεδομένου όμως ότι λογικά παίζει με το Βέλγιο στους 16, θα είναι δύσκολο να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει και παραπάνω.

image_pdfimage_print